reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Ewula a robisz pól na pół, tzn. pół kiszonej i pół słodkiej??? Jest lepszy, do tego zawsze dajemy z mamą mięso gulaszowe usmażone oczywiście po za kiełbasa i boczkiem.

Nie mam gotowej mieszanki,może goździki wystarczą??

Robię z samej kiszonej przez teściówkę, mięcho za radą mamy gotuje się w kapuście, no zobaczymy jaki efekt będzie. Dodałam jeszcze grzyby, a później suszone śliwki, może da się zjeść ;)

My kapusty gotujemy osobno, cedzimy mieszamy w miednicy z kiełbasą, mięsem i przyprawami. Leci to w gary i się gotuje,aż się leciutko przysmaży dołem. Jest lepszy.
Przyprawy pewnie wiesz jakie majeranek, kminek, pieprz nie dawaj cebuli jak mam postać w słoikach albo chcesz mrozić w woreczkach.
Goździki powinny wystarczyć.
W kwasie się gotuje, nawet barszcz z octem się ugotuje.

ja bigos taki na święta gotuję kilka dni, wtedy nabiera mocy, na noc leżakuje na balkonie i rano odgrzewam i tak po malutku kilka dni i doprawiam
ja tabletom mowie NIE, przynajmniej dla 4latka
Mamusia synka Twoja szyjka ma zdolność regeneracji! SZOK:-):-):-):-)

reklama
Do góry