reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Małpawzoo, ja bym nie kupowała jeszcze. A już na pewno nie większy. I w ogóle nie kupowałabym bez mierzenia. U mnie biust w ciąży zatrzymywał się poprzednio na 75D, a biustonosze do karmienia z Alles Mama i Naturany miałam idealne 75C - mierzyłam pod koniec 8 miesiąca. Ale jak kupiłam taki najzwyklejszy za 30 zł z canpola 75C, to się w nim topiłam! A - powtarzam - nosiłam już 75D.

Więc na pewno nie brałabym na wyrost. Poczekaj jeszcze. Jak masz gdzie przymierzyć np. Alles Mama, to przejdź się początkiem lutego i zamów sobie na allegro potem - za 60-70 zł można je dostać. U mnie już dwoje dzieci przeżyły i są jak nowe. A z alles miałam tylko jeden, który na zmianę z naturaną nosiłam (ten drugi do wywalenia) przez 9 miesięcy!
Anielę karmiłam po jakimś czasie też w zwykłych, ale takich bardziej elastycznych, żeby się dały trochę zsunąć albo odchylić.

Uff, doczytałam się w końcu, ale widzę, że fb zaczyna rządzić nad bb, a że bb ma jakieś prywatne forum też nie wiedziałam :szok: Postaram się każdej odpisać z tych dni
Moniqaa – nie martw się Kochana, na pewno jeszcze Ci „dokopie” jak nie w macicy to jak wyjdzie :laugh2:

Karolinusia – ja też uwielbiałam tą herbatkę Hipp’a, ciekawe czy dalej ją będę zachwalała tak samo jak inne herbatki te dla maluszków, jakoś tak mi smakowały zawsze. Kaszki nieraz też jadłam, szczególnie tą url1.jpeg

Ostroś – witam nową marcóweczkę! Co do tego wózeczka co napisałaś zaczepiłam niedawno babeczkę na ulicy, która nim jechała, to powiedziała, że opinie czytała o nim dobre i jej się sprawdza, a z moich spostrzeżeń sporą gondole ma przede wszystkim (widziałam 3 miesięczną dziewczynkę w X-landerze to małą gondolkę ma jak ona już dotykała prawie brzegu), fajnie się składa i rozkłada tylko u mnie odpada, bo wagą niby lekki, ale wcale aż takie piórko nie jest, a ja przede wszystkim na to patrzę. Jak Ty masz inne kryteria i nie przeszkadza Ci to - wóz idealny! :tak:

Mamatek – podziwiam upór, mi się nie chciało ćwiczyć mięśni Kegla i teraz chyba w końcu będę musiała zacząć, bo lada moment będzie tragedia tym bardziej, że pracuję, a to dopiero przypał jak podczas kichnięcia, kaszlu czy śmiechu… :zawstydzona/y:

Mrówka – co do dziwnych stanów emocjonalnych (tu wspominam o Twojej akcji z parówkami) mam identycznie, tylko akurat parówki odpadły, bo kuchenki jeszcze nie mam, ale masakra – z radości w płacz, z płaczu w śmiech…i tak w kółko :eek:

Secreto – to dobrze strzeliłam z tym Bio Oil, bo właśnie kupiłam ostatnio, opinie w internecie ma dobre :tak:Bardzo fajną pościel zamówiłaś, jakbym miała dziewczynkę też bym podobną zamówiła, a, że wypadnie chłopak to wybrałam tą czerwień z ecru :-pa fiolet to nieee, dobrze, że wybrałaś róż, ja lubię ten kolor :tak:Co do materaca to gryczano kokosowy kupiłam jak Mateusz przyszedł na świat i teraz kupiłam ten sam (tamten komuś oddałam), a czy warto zainwestować to myślę, że chyba tak, choć ja go kupiłam razem z łóżeczkiem używany w bardzo dobrym stanie bez plam itp. babka dołączyła do łóżeczka z pościelą i tak myślałam, że pościeli to na pewno nie dam używanej, ale materac w idealnym stanie, zdjęłam powłoczkę, wyprałam i jak nówka wygląda :-) Co do baldachimu to ja strasznie chciałam, ale mój stękał, że to nie dla chłopaka tylko dla dziewczyny i nie będzie baldachimu nad jego głową no i musiałam iść na kompromis. Co do tej szorstkiej rękawicy to ja taką masuję wszystko…od cycuszków po brzuszek, świetna sprawa taki peeling, mmm :-D Co do ubranek mi też się podobają z Zary i kupuję na allegro używki, bo nówki są strasznie drogie jak dla mnie :szok:[FONT=&quot]
[/FONT]

Agnis – nie pakuj się kochana bo jak się spakujesz to dasz znać dziecku, że czas się „rozpakować” :tak:Co do tego, że chciałabyś mieć w domu coś różowego to witaj w klubie…u mnie to samo i też znowu chłop w macicy się zagnieździł :-)Mam nadzieję, że przy kolejnej ciąży uda się strzelić dziewuszkę.

Kamaa – no i jak eksperyment z lusterkiem – udał się? :-D Co do tatuażu ja nie żałuję, choć zapominam o nim, że go w ogóle mam, ale zrobiłabym sobie jeszcze jeden, a mam na łopatce i nic mnie nie bolało...a wręcz przeciwnie takie śmieszne uczucie jakby ktoś naciskał mocniej długopisem na skórze ;-)

Josek – ja też nie mam wagi i zawsze boję się wejść na ginekologiczną :tak:Co do rodziny, to tak jak to powiedzenie mówi „z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciu”…niestety czysta i brutalna prawda.

Ewa86 –zdrówka dla Frania! Co do puidełek z Ikei w rogu łóżeczka, świetny pomysł, dzięki za inspiracje :tak:Jeśli chodzi o pracę to ja jeszcze pracuję i będę dopóki dam radę, jakoś tak mi raźniej wśród ludzi i dlatego potem tyle mam doczytywania tu, że piszę wypracowania jako odpowiedzi na pytania :laugh2:Co do niani to kupię chyba porządną używkę, tak samo jak laktator – to chyba nie przeszkadza, że używany, a chciałabym elektryczny i nie będzie mi tak szkoda jak kupię po okazyjnej cenie :tak:

Małpawzoo – Ja to tak ujęłam, bo kupiłam za 4 dyszki stanik i za 10 sprzedałam, hehe interes życia, ale te z Alles to pełen wypas, fajniutkie staniczki. Jakie te rady były odnośnie blachy do ciasteczek, bo gdzieś w tej produkcji mi zaginęło, a chciałabym coś takiego upichcić :tak:Co do ciuszków w Happymum są prześliczne! Mi to tam każda sukienka się podoba i niedaleko mnie na Bemowie jest sklep „9 miesięcy” i tam są ciuchy prawie wszystkich marek ciążowych tylko nówki, a koło ronda wiatraczna jest też ten sam, ale tam mają też używki w ogóle nie zniszczone i też są te firmy. W obydwóch można też te seksowne koszule nocne co dałam link przymierzyć, a jak się kupi ubrania ciążowe czy u nich czy gdzieś indziej to można potem je sprzedać, płacą 30 zł. za kilo.

Jagna – u nas w robocie nie dostaliśmy nigdy paczki, także fajnie z tymi paczkami macie. My w pracy nie dostajemy NIC, żadnych paczek, żadnych bonów, no nic, a nic, dobrze, że chociaż wigilia jest. Co do filmiku tego maleństwa…o rany, ale się wzruszyłam, jakie maciupkie dzieciątko i te rurki wokół niego. Jak rodziłam na Inflanckiej w 2009 też nie pozwolili mi pić wody, bo zagrożenie cesarką, a rodziłam 16h i tylko pozwalali usta moczyć, to raz potajemnie wzięłam parę łyków, bo myślałam, że nie wyrobię! Co do Zmierzchu też jestem fanką :tak:

Młodamama - co do seksu w ciąży to mi się straaaaasznie chce od jakiegoś czasu, a mój boi się o brzuch, bo ostatnio jak doszło do zbliżenia to przy pozycji klasycznej delikatnie przygniótł mi brzuszek i bolał mnie potem, więc jak teraz mi się chce to on się boi w ogóle i kończy się na tym co mogę, on zadowolony, a ja chodzę jak „nie wydymana” :baffled: Kołyska to świetny zestaw i naprawdę okazję trafiłaś ;-) Co do Super Pharmu ja mam kartę już przeszło dwa lata i jeszcze mi zostało parę zakupów by za punkty wybrać perfumy, wszystko tam kupuje by te punkty trzaskać ;-)Do popękanych ust zaczęłam używać wazeliny kosmetycznej o dokładnie takiej FL_waz_roz.jpg i jest super, używam jej codziennie, ale Neutrogena formuła norweska też jest świetna jak tu pisała koleżanka tylko nie ma za dużego wyboru kolorów i zapachów jak ta wazelinka.
Łóżeczko kupiłam takie radek 7 szufl.jpglarge_01.jpgz szufladą używkę na gumtree, ale to był w ogóle mój pierwszy zakup zrobiony 3 miesiące temu :-D Stoi złożone i przygotowane.

Jaspis – mój ma 183 cm. wzrostu to mam nadzieję, że i na niego będzie wózeczek dobry. Super, dzięki za opisanie, muszę tylko znaleźć sklep w Warszawie gdzie go obejrzę, ale też chyba go wezmę. Co do pampersów kup tylko dwie paczki, nie więcej, mi np. dwie wystarczyły przy pierwszym maleństwu i resztę sprzedawałam na gumtree, bo nie miałam co z nimi zrobić, tak szybko w 2 wskoczył. Teraz szefowi córeczka się urodziła i dał nam (pracuję wspólnie z moim) trzy paczki Pampers New Born 1, bo mówił, że nakupił, teście nakupili i bez sensu. Pampersy w każdym markecie są, to jak będą potrzebne kogoś wyślesz i tyle, nie kupuj na zapas dużo. Bardzo podoba mi się Twoja postawa i to co napisałaś, bo widać ewidentnie, że jesteś szczera, napisałaś jak na prawdę jest, nie udajesz i to jest fajne.
Gaga – dzięki za info i masz rację, jednak tańcząc przed konsolą, a w klubie fitness to zupełnie coś innego…może i dobrze, bo bym się zraziła i na pewno nie poszła na zajęcia jakby mi się na konsoli nie spodobało.
Nikusia – my tak samo ubieramy żywą choinkę przed wigilią, bo wcześniej nie ma sensu, żeby stała i wysychała, a w tym roku będziemy mieli taką do sufitu w końcu no i mam nadzieję, że będzie pachniała, bo w zeszłym była prosto z lasu (znajomy leśniczy) i nawet nie pachniała :wściekła/y:Co do fotela, na który fotel z Ikei polujesz? Z wyprawką mam tak samo jak Ty, też sobie kompletuje wszystko po troszku, żeby nie spłukać się w lutym. Co do spania malucha, my też mamy warunki, bo 3 pokoje, w jednym babcia, w drugim graty, w trzecim my i trzeci jest największy, łóżeczko idealnie się komponuje, ja dla siebie chcę żeby łóżeczko było w naszym pokoju, bo wolę mieć malucha pod ręką przez pierwsze pół roku.
Juszka – świetny zestawik i pościel bardzo ładna, do tego niedrogo jak na tyle elementów :-)

Aneta – fajna ta pościel, szczególnie te wzory cappuccino i czekoladowe paski.

Co do sów to taki chce drugi komplet za miesiąc kupić, też bardzo mi wpadły w oko, a córę masz przepiękną!

[FONT=&quot][/FONT]

Załączniki

• url1.jpeg
    url1.jpeg
    32,5 KB · Wyświetleń: 26
  • FL_waz_roz.jpg
    FL_waz_roz.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 28
  • radek 7 szufl.jpg
    radek 7 szufl.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 26
  • large_01.jpg
    large_01.jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 26
reklama
Patrze ze nie tylko ja spac nie moge....:-(Obudzilam sie ja siusiu i czuje ze chce mi sie spac ale nie dam rady zasnac a po 6 musze wstac bo dziasiaj ja wioze dzieci do szkoly ....no nic moze sprobuje zasnac

Do góry