reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ja lozeczko mam po sobie :tak:
W dobrym stanie :tak:
A na wozek to mój maz w tym tygodniu prowadzi dodatkowe kursy dla młodzieży (jest nauczycielem przedmiotó elektrycznych w technikum), i tak grosz do grosza jakos tez uciułamy, zwłaszcza ze mamy jeszcze 2 kredyty...

reklama
Ewula_m też nie ćwicze :zawstydzona/y: i teraz widzę skutki jak mam swój ukochany kaszel :eek: ogólnie to ciężko mi się już one napinają :eek: masakra to będzie :eek:

u mnie nic w pracy nie dają tylko paczki dla dzieci na mikołaja`za 80 zł :D mój P też nie dostanie bo ma firmę..
ja też ostatnio przeżywałam i stwierdziłam, że ciężko jest rodzić dzieci w Polsce 0 wsparcia ze strony rządu;/ tylko wszystko odbierają a ceny kosmiczne... i jeszcze gorzej jak trzeba wszystko samemu :(

Ja się staram ćwiczyć Kegla w miarę regularnie od skończenia trzeciego miesiąca, i efekt jest naprawdę mega! Zawsze latałam co pięć minut do toalety, po każdej szklance wody, bo już nie mogłam wytrzymać... a teraz niby w ciąży, ale zupełnie przestałam czuć, że mam pęcherz. Wręcz przypominam sobie czasem, że już pół dnia nie byłam w toalecie, i dopiero idę, chociaż staram się częściej, żeby jednak przepłukiwać wszystko regularnie. A piję mnóstwo. Więc bardzo, bardzo polecam regularne ćwiczenia, wystarczy chwilka dziennie, a po miesiącu-dwóch są świetne rezultaty.

U nas tylko paczka dla dzieci na święta była a bony to już nie pamiętam kiedy dostaliśmy - u męża w zeszłym roku na Wielkanoc dali coś koło 300 zł o ile dobrze pamiętam i zniżki w sklepach poszczególnych.
Mięśni Kegla też systematycznie nie ćwiczę - jak mi się przypomni wieczorem w łóżku jak już leżę - to chwilkę a też powinnam :)
masiosia - zdrówka dla Ciebie i dla Julka
marcia - spr pocztę :)
mamusia synka - uważaj na siebie a kapustę to ja już wczoraj pałaszowałam z córką
agnis - jaka Ty żartownisia jesteś ( chodzi mi o choinkę i o wcześniejsze kawały) chyba masz fajne poczucie humorku a z tą energią to tylko nie przesadzaj
nastka - jak mieszkałam z rodzicami ( jeszcze za podstawówki) to też była taka w oknie siedząca i wyobraźcie sobie kiedyś byliśmy u cioci na imieninach a tam pukanie do drzwi - mojego taty kolega z pracy przyszedł coś załatwić - skąd wiedział gdzie jesteśmy i skąd znał adres cioci ???? - od sąsiadki z okna - że też ona wiedziała gdzie my poszliśmy i znała ich adres ????!!!!
flower - to ja pisałam o piankowych ale klockach nie puzzlach - w smyku kupowałam więc raczej sprawdzone , a na promobaby zaglądam - dzięki :)
ewa - kciuki za wizytę Franka
kamaa - &&&& za wizytę
nieznajoma - super wieści z wizyty :)
megi pegi fajny ten wasz proboszcz :) a dobble to świetna gra - nasza córka dostała w zeszłym roku pod choinkę - to i my dorośli się świetnie bawiliśmy - podobno pędzące żółwie są też fajne i dla dzieci i dorosłych a fajnie spędzić czas z dziećmi przy fajnej grze :)
jaspis - głowa do góry może to tylko jeden z tych gorszych dni masz przed sobą co?? a serce i miłość jest najważniejsze - pamiętaj :)
ewula - u nas też podział rół jest kto co robi na święta - porządek musi być a co :)

Secreto, no niestety - rząd nie pomaga, tylko przeszkadza. A im dalej, tym gorzej :/ Ale żeby nie było - da się żyć. Tylko trzeba liczyć wyłącznie na siebie.

U mojego Męża dają bony do sklepów za 300 zł. Także Wasze tysiące to dla mnie szał :)

Ja tez cwicze jak mi się przypomni :szok:
No teraz:-D

Susi - tak lubie żartować, hihi ale to dobrze bo bym zwariowała wtym pokręconym świecie. Ot taka chyba moja metoda na stresy i przeciwności losu:tak:

Mi te ćwiczenia, dopiero robione około miesiąca też bardzo dużo dają i teraz mogę kaszleć do woli ;)

Bony bonami, ale podstawa beznadziejna, a jeszcze cała góra w firmie ma podejście w stylu ciesz się i dziękuj że w ogóle pracę masz... No ale cóż, doskonale wiedzą jak wygląda rynek pracy po chemii...

reklama
Zjadłam tyle tych udek z kapusta i ćwiartkami że zaraz pekne! Mam nadzieje że zgaga mnie ominie:-)
Ja jeszcze nie ćwicze Kegla hm jakoś o tym zapomniałam...
Mój w pracy może dostanie jakieś drobne z okaji Świąt ale u mnie odpada bo na L4 się nie dostaje...
Co do wyprawki to ja dostałam sporo rzeczy od rodziny ale wiadomo że wszystko za free nie może być a jeszcze remont mam. Oby mały miał gdzie spać i było mu ciepło:-)

Do góry