reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Monisia moj brat ma Majke I super dziewczynka. ...bardzo rezolutna I ogarnieta w przeciwienstwie do swojego brata I kuzynow, ma 4 lata I pyta sie mamusiu czy jestem grzeczna czy bardzo grzexzna??? :):)
3mam kciuki za wyniki I za jutrzejsza wizyte ;) co do pisania pracy znam ten bol..... jedyne co moge radzic to po remoncie od razu wziasc sie... nie szukac wymowek bo bedzie Cie to denerwowac I zzerac a po co masz sje meczyc. ..

Ewa86 zazdroszcze, ze glukoza juz za Toba ;)

Nieznajoma duzo zdrowka zycze.....

Nastka ja dokladnie mam takie same bole od wczoraj.... nie wiem co to ale bardzo mi to przeszkadza..... mam nadzieje, ze jak bylas na usg to okazalo sie, ze wszystko ok....

reklama
Moniqaaa nic sie nie martw ja tez nie mam nic.... chce duzo rzeczy z pl z aptek... tez uzywalam oilatum ale mysle, ze poki sie nic nie bedzie dzialo te nie bede zaxzynac w tym myc.... wiem, ze w pl j&j strasznie uczulalo ale tutaj wiekszosc uzywa I wszyscy sa zadowoleni. Ufam nivea...zreszta zycie samo to zweryfijuje...

Jagna wspolczuje ja kiedys mialam problem bo chcialam aktywiwac moja karte bankomatowa bedac tu I babka sie mnie pyta ma pabi karte przed soba a ja idiotka nie mam alr mam wszystkie dane bk mieszkam w usa I wszystkie piny kody podalam ale ze tak powiedzialam to ch... zadzwonilam jesczze raz I powiedzialam ze mam przed soba I od razu dostalam pin...ale nerwa zlapalam za swoja szcserosc I glupote.....
Moje imie ma 10 liter a nazwisko 13... amerykanie nie sa w stanie powiedziec ....
Jagna spokojnie...niestety tak jest z tymi co siedza za.sluchawka.... u nas nie bylo netu 2 dni.... stracilismy ponad 2 h na tel zevy sprawdzili co sie dzieje.... balwany tam siedza..... I tyle...... mam nadzieje, ze wszystko pozalatwialas...ale to pewnie dalej doczytam ;)

Marcia super , ze na wizycie wszystko ok ..... kurcze jak bedziesz miala nastepna wizyte 14 to juz tak blisko porodow bedzie....polowa styxznka....ale to przeleci....

Katrine super, ze tak dzielnie znioslas ta glukoze.... katrine juz mam zmeczenie materialu wiec mi sie nie chce....ale mhsze cos robic, bo tu jesli sie chce to ma.sie wieksze mozliwosci tylko ze ja mam prpblem z tym co chciec....nie wiem czy to ciaza czy strach naprawde....wkurzam sie na siebie, bo mam szanse zainwestowac w siebie I poswiecic czas, zeby dzieciaki mialy spelniona mame a ja nie wiem co robic.....:/

Ewula ale mi zrobilas smaka na ciasto drozdzowe..... porzeczek tu niestety nie ma...a jak sa to na chwilke I w niczym smak nie przypomina polskich porseczek.... ja tez uwielbiam ogladac zdjecia w albumach ale opuscilam sie z tym pdawie 2 lata...grrr....dalas mi pomysl, zeby moze sie tym zajac teraz...w czasie przerwy ....

Juszka ja tez mialam robic tatu ale dowiedzialam sie, ze jsstem w ciazy I zrobie sobie dopiero po porodzie....

Kama ja mam to samo.... ja tez chce zrobic do 30.... mam juz projekt I znalazlam tu super gostka co ma studio godzine ode mnie.... bierze duzo bo 120$ za h ale profesjonalista I w dodatku polak, ktory wygrywa konkursy na xale usa.... ostatnio wygral za tatu 3d....
Fajnie tak zribic sobie tatu eazem z mama.... moja po 60ce przebila sobie uszy wiec pewnie potrzebuje nastepne 40 zeby zrobila sobie ze.mna tatu ;)

Susi nie wiem czy napisalam wczoraj tak dla pewnosci gratki 2 miejsca ;) I duzo zdrowka dla corci....

Secreto ale Ci zazdroszxze przyjazdu rodzicow na swieta....co ja bym dala za to..... ja mysle, ze jak bedziesz miala swoich lekarzy I swoj pokoj to jest b dobrze.... grarukuje 30 tyg omg ale ten czas leci....

Anetka ale u Was zima....a my sie z Julkiem cieszymy 3 cm sniegu heh....

Kama uwazaj bo jak urodzisz to tesciowa stwierdzi, ze ukraldas komus baby heh.... no coz nic nie zrobimy.... modlmy sie, zeby nasze synowe I zieciowie nigdy na nas nie chciwli tak pisac I mowic...ludzi nie zmieniny.... ja sie uxze tego kazdego dnia...

Kainkas wspolczuje problemow z nerkami...mam nadzieje, ze wszystko ske wyregukuje....

Ewa86 skoro chciala zeby bylo napisane tak jak ona chce to kurde po co zawracala gitare....

Agnis mnie czasem pobolewa kregoslup przy lopatce.... zazdroszxze sasiadki.... hehehehe...

Megi Pegi mam pyt jssli chcesz to odp. Skad jestes? Mialam juz dawno zapytac bo polexalas Ewie ekipe z kalwarii zeb. A to moje strony ;) ja tez nie lubie takich ekstremalnych popoludni.... mam nadzieje, ze Tadziu jest ok. I ze po wizycie tez jsst wszystko kk

Kobietki muszę się pochwalić, bo nie wytrzymam :-p
Kupiliśmy dzisiaj łóżeczko :tak: Pierwszy większy gabarytowo przedmiot dla Maluszka :-D
... i przy okazji jeszcze wanienkę wzięliśmy, bo akurat te z ikei jakoś mi podrasowały...

Poza tym zapakowałam dziś prezenty na święta :szok: Pierwszy raz tyle do przodu się z tym wyrobiłam...

... a Wy mi tyle tutaj napisałyście od popołudnia, że mam co nadrabiać :-p
Poczytam zaraz ze spokojem, a Wam życzę kolorowych snów :tak:

Joasia mi mija gib tez polexala a wrexz.wciskala, ze powinnam wziasx szxsepienia na grype I krztusiec...ale wiesz co to chyba tylko jsst napedzane przez firmy farakologiczne....wxzesniej tego niw bylo....ja nie ide na nic....zreszta jak sie zaszxsepimy to mozemy przez jakis czas jeszcze na cos chorowac wiec nie mysle, ze jest sens ale wolalavym , zeby sie wyedukowane dziewxzeta w tym wypowiedzialy ;) zdrowka dla Milosza...

Josek super, ze masz takich tesciow ;)

Agnis Kscper niczym w zachowaniu sie nie rozni od mojego Julka jak leze.... ooo I wszystko co nie moze wtedy chce, owszem zapyta np. O czekoladke ale z nadzieja, ze spie I ze powiem ok.... cwaniaki te nasze dzieciaki... co do tekstow.... to gratuluje tym kudzia co je mowia.... ale coz.... a mame chyba bym doprowadzila do pionu z takimi tekstami.... ja bym jej specjalnie powiedziala o ttm usg...zeby strzelila focha...

Marcia gratukuje temomixa... ja tu nie mam narazie ale w pl moja mamusia ma I uwielbiama wszysyko na nim robic....
Mlodamamo duzo zdrowka dla Was...
Ewa86 dostarczysz rzeczywiscie wielu emocji wsrod sasiadow na wiosne heehe.....
Ooo pdzypombialo mi sie jak Julek skonczyl 3 lata I jego tamta babcia, ktora nie widziala Go 3 mies dzwobi do mnie I mowi, ze chce rozmawiac z malym chlopcem co ma ur a ja mowie, ze na uczelni jestem a ona dup sluchawka.... nie bylam juz z jej synem.... dzwoni wieczorem drugi raz I pytam sie czy dac jej Julka o ona ze nie wie a ja dowalilam, no wlasnie nie wiem czy pozna pania przez tel jak nie widzial Was 3 mies.... a ona sklada mi zyxzenia a ja jej na to, ze ja nie mam ur.... pyta sie co slychac a ja ze Julek nastepnego dnia idzie pierwszy dzien do przedszkola a ona no to Ci odpadnie wiele obowiazkow a ja dostalam nerwa I powiexzialm, ze zapisalam Go bo chcialam, zeby sie rozwijal wsrod dzieci.... itp..... to byla nasza ostatnia rozmowa a bylam wscikla bo nawet mu czekolady na mikolaja czy swieta wtedy nie przywiezli a strasznie dzownila skadac dzidcku zyxzenia.... a jam dowiedzieli sie, ze jestem w usa to ponoc strasznie byli zawiedzeni, ze sie z dzieckiem nie pozegnali a nie raxzyli go odwiedzic przez 9 mies.... chorzy ludzie....

Anetka nie pomoge Ci z ta wysypka bo sie nie znam....

Malpawzooo bejakbarbara hahahabababa.... super, ze cukier w normie...

Moniqaa gratuluje lozeczka.....
Naprodukowaly delikatnie mowiac.... u mnie juz 6 30 a przed 4 zaxzelam czytac, Julek zasnal....ma goraczke a ja zamiaast powtarzac to sie udzielam... a co tam.....

Nikusia mam nadzieje, ze antybiotyk pomogl I ze juz nie boki Cie.....
Spijcie spokojnie. ... do jutra.... ufff...od jutra miesiac luzu ;)

Kama tesciowa masakkra....

Hej,
masiosia super, ze do przodu z egzaminami, poczatki takie sa;-) 3 maj sie dzielnie dalej! Powodzenia!

ewa ja tez dalej pracuje i zamierzam do polowy stycznia, ale teraz zredukowalam dni i pracuje od tego miesiaca juz tylko 2 dni- 16h tygodniowo, takze spoko;-)

anetko z wysypka nie pomoge niestety, dobrze, ze goraczki nie ma i to jedyny objaw,

No a co do pogody to.....
dziewczyny u mnie za to +32C :sorry:duszno mi dzis caly dzien, wiec w domciu z klima siedze:tak: juz teraz, bo a wyszlam na zakupy to oddychac nie mialam czym!
-a to dopiero poczatek lata! Normalnie to lubie...no ale w ciazy to jednak meczy.

nikusiu dobrze, ze antybiotyk dostalas, od razu powinni Ci dac i wiedziec jaki mozna! Oby bez bolu juz duzego.

agnis wspolczuje sasiadek i glupich bab dookola, no ja musze przyznac, ze sie z czyms takim nigdy w zyciu nie spotkala...chociaz moglam jak bylam w ciazy, to mlodziej jeszcze wygladalam, niz bylam, a teraz na upartego tez by mogli, choc mlodo wygladam ( hihi) ale ja bym cos odpalila chyba zaraz....

co do tesciowej i tescia, sa po rozwodzie, maja swoich nowych partnerow, wiekszy kontakt mam z tesciowa, ne moge narzekac, dobra kobieta... czasem meczy i denerwuje jak to tesciowa, ale pomocna, za to tesciu duzo starszy i jak dzwonie zwlaszcza raz na jakis czas to zamecza strasznie tylko o sobie...ale ogolnie dobrzy ludzie obydwoje, wiec nie narzekam.
rodzicow mam cudo! Ale niestety....na odleglosc wiecej, bo w polsce....

no i moj syn mi przyslal powalajacy na kolana email ze zdjeciem "buty mojej siostry" hehe
no wiec moja mama juz oszalala na punkcie wnusi! Moja cora ma 25 par butow juz:szok:!!!!!
(Ma mi wyslac statkiem, wraz z ciuszkami, a czesc najmniejsze wsadzi do walizki synowi)
taka mame mam cudna!!!

Dzieciaczkom zdrowka a Wam milego dnia kobitki:-)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnia edycja:
Dzien dobry
ozila to bedzie prawdziwa mala kobietka butow pelna szafa, o ubraniach nie wspomne:-)

Masiosia zleci pewnie tak szybko ze sie nawet nie obrjrzymy, przede wszystkim dlatego ze swieta na nosie i duzo dni wolnych a te jakos mi najszybciej mijaja.

susi wyle ci maila na priva. powiem ci ze jakos tam strasznie wymyslnych rzeczy nie robila bo ja w sumie tez ja ostrzeglam ze beda dzieciaki moja i synowie sosiadow i wsumie duzo nas bylo bo 7 osob. Zrobila sorbet, placki ziemniaczane, majonez, salatke, zupe krem, buleczki i praktycznie wszystko pochlonelismy zostalo kilka buleczek. A z ksizek to dostalam to startowa , pelna para ( o gotowaniu na parze ) i ksiazke miedzynarodowa tak lubie gotowac. Ja to jeszcze wczesniej korzystalam z takiego bloga gdzie czasmi wrzuca jakies przepisy na thermomixa Thermomix | Wyniki wyszukiwania | Domi w kuchni

aneta jak tam mala?

zycze zdrowka wszystkim chorowitkom i dzieciaczkom.

nie wiem co jescze komu mialam napisac :baffled:.....
milego dnia!

Hej hej. Ja tak na chwilke bo musze ogarnąć chate bo o 8,30 wpada kolezanka na kawe, a ona ma czas tylko rano bo od 10-18 pracuje:tak:
Zycze wszystkim miłego dnia, później doczytam i odpisze o tym co pisalyscie:tak:
Buziaczki, ściskam Was każdą z osobną i życze udanych wizyt, glukoz, dobrego sampoczucia :-)

Witam dziewczyny porannie. J
A już od 5.30 nie śpie, bo mój m. mnie przebuził jak wychodził do pracy... ale jak poszlam zrobić sobie herbatkę to zastałam na stole miłą niespodziankę: kanapeczki, obrana manarynka i liścik od m!!!! Ale mi się cieplutko bez herbatki zrobiło :zawstydzona/y:

Malpawzoo ja mimo że mam taką blaszkę do muffinek to i tak wykładam papierkami...bo nawet jak nie uceluję, to potem to domyć jest ciężko...sama jestem ciekawa, czy któraś z Was ma jakieś sposoby?

AnetaNorwegia ja sie nie wypowiadam na temat wysypki bo sie nie znam... jak się córcia dzsiiaj czuje?

masiosia i jak zwykle nikt Cie nie przepuścił w kolejce? brr.. ale już wszystko pozałatwiałaś? rozbawiłaś mnie od rana :-D kto wie co tej mojej teściówce przyjdzie do głowy :-D

Moniqua ja sie ciągle nie mogę na łóżeczko zecydować :zawstydzona/y: i jaką pościel...:zawstydzona/y:

Ozila to ja wolę zimę :tak: takie temperatury wystarczą mi na tydzień na wczasach... więcej nie wytrzymuje :-) Ile butków!!!:szok: mała będzie prawdziwą kobietka ;-)

No a mnie chyba od początku gardło dopada...wczoraj się cieszyłam że mało co kaszlę już...i jak mnie wieczorem dopadło razem z gardłem to aż mi się ryczeć chciało...:-( ale można było się spodziewać, że znowu mnie złapie, bo ja już wychoziłam z przeziębienia...a w domu mama i m. są rozłozeni na łopatki...więc od początku mnie dopada...ech...

Powodzenia na dzisiejszych badaniach i wizytach!!!

Trzymajcie się!

reklama
czesc

Wczoraj miałam 2 wizytacje, 2 koleżanki przyszły na ploteczki, najpierw jedna, posiedziałyśmy 2 godzinki, pojechałam po Jula i Julek spotkał po drodze kolegę sąsiada i sąsiadka przyszła do nas żeby sie chłopaki pobawili, jak wyszli to była 20ta....my poplotkowałyśmy bo ona tez w ciąży, termin ma na 28 stycznia więc wspólne tematy sie znalazły :-)

Kiepsko spałam bo gardło mnie boli a na dodatek u nas dzis mróz :-(

Ozila nie draznij temperatura 32 stopnie ..............u nas zimnica na maxa :-(
Moniqa gratki udanych zakupów ;-)
kama fajny maż :-) moj tez mnie dzis zaskoczył bo powyrzucał wszystkie smieci- chyba po to , zebym nie widziala ile pustych puszeczek po piwku tam bylo.........
Masiosia dobrze ze egzaminy do przodu ;-)

Musze Was doczytac, ale teraz zmykam sie szykowac i Kurczaka do pzredszkola :-)

wczoraj dowiedziałam sie tez ze nastęna sasiadka jest w ciazy( ciąża= choroba zaraźliwa), ona ma 35 lat, 2 córki i cala ulica juz gada ze wpadka.................a może oni po prostu chcieli synka................

Do góry