reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Aneta, trochę późno jak na wysypkę przy trzydniówce. Al już słyszałam i o 5-dniowej trzydniówce, więc wszystko jest możliwe ;)
Wysypka podobna. Tylko ja sobie wypieków nie przypominam. A jak gardło? Nie ma jakiegoś nalotu?

Diewczyny, co mogę 3 latkowi z górką kupić na gwiazdkę?? Coś edukacyjnego bym chciała. Rok starszemu od Adaśka siostrzeńcowi planuję: ZESTAW MOZAIKA - CRAYOLA (3725159771) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. mam nadzieję, że mu się spodoba

U nas królują: puzzle, duplo/lego (ale raczej duplo, bo lego Aniela zjada), akcesoria do ciastoliny, książki :)

Co do złośliwości ludzi odkad jestem w ciąży mogę zaliczyć teksty typu:
1. "Jesteś leniwa. Będziesz miała ciężki poród":wściekła/y: - to już widziałyście
2. "To kiedy pani rodzi? Chyba za tydzień lub dwa co?" Fakt że mam spory brzuch i ogólnie nie należę do chudzinek - rzmiar 44-46 no ale...:baffled:
3. "Będzie drugi synek? Oj jaka szkoda? Dziewczynka by się przydała nie?":wściekła/y:No ja pierd....czy nie jest najważniejsze żeby dziecko było zdrowe? Co to supermarket do cholery???:wściekła/y:
4. "Oj będzie za duza różnica wieku. Nie będą się razem bawić. Po co tyle czekać było?":wściekła/y:

Podłość ludzka nie zna granic...:no:

To u mnie odwrotnie :p
1. Będziesz myć okna, to znowu wcześniaka urodzisz!
2. Jakiś mały ten brzuszek. Pewnie dziecko małe będzie.
3. Już chłopczyk i dziewczynka jest? To już wszystkie dzieci w domu. Po co pani więcej??
4. Taka młoda i już trójka dzieci. I to jedno po drugim. Pewnie wpadka?

Yyy...:/

reklama
Ja nie mogę narzekać na teściów bo bym się czerpiała nie wtracaja się do naszych spraw nie komentują i jest ok.

Aneta nie pomoga co do wysypki mój przy trzydiówce wypieków nie miał.

Marcia to teraz bedziesz szaleć z termomixem i chalić sie nam co upichciłaś.

Jagna dobrze że jest ta WOŚP bo te nasze szpitale dziecięce to jej dużo zawdzięczają ja pamiętam jak miłosza rodziłam to większość sprzętów oklejona była ich naklejkami.

Młodamamo dużo zdrówka dla was i gratki wizyty.

Uciekam coś oglądnąć. DObrej spokojnej nocki wszytkim życzę.

Joasia tylko czy nie zabiorą za jakiś czas, bo nasz szpital w trakcie sprzedaży.
3 latkowi to duplo, jakąś wywrotkę z wadera do piasku, albo inny sprzęt budowlany.
Ewa ja to od sąsiadów nic nie słyszę tylko, ostatnio pytała sąsiadka co będzie, powiedziała tylko że super. Za to koleżanki mąż dziś mnie dopieszczał, obrał mi mandarynkę i pomarańczę:-D:-D Ale on by chciał synka, a ma 2 dziełchy i 3 dziecka na 100% nie będzie:-(

Mnie ostatnio jedna sąsiadka rozwaliła, bo pyta, czemu Anielę na taki syf na polu ciągnę. Ja na to, że musimy pójść po Franka do przedszkola. A ta z marszu: "No wie pani? Po co go pani do przedszkola daje, skoro pani w domu SIEDZI?" ;)

Ale generalnie to mam fajnych sąsiadów :)
Dzisiaj sąsiadka mi osobiście glukozę mieszała, bo pracuje na recepcji w lab., w którym robię badania :p Wyniki mi do domu zabiera jak nie mogę odebrać :)

A najśmieszniejsze jest to, że połowa sąsiadów nie wie, że w ciąży jestem. Bo zanim mi brzuch wyszedł, to się zimno zrobiło, a w płaszczu i z dzieckiem na ręce albo za wózkiem nic nie widać ;) Będą mieć niezłe plotkowanie na wiosnę :p

U mnie wiedzą wszyscy, bo pierwsza dowiedziała się największa plotkara;-) Ale po mnie i tak nic nie widać;-) W kurtce nic nie widac, zresztą to ta sama co rok temu

Wysypka byla pierwsza juz wczoraj odrobinke a dzisiaj dodatkowo wypieki... Ale w dzien lagodniej wygladalo na noc strasznie. Cale czerwone poliki troche pod noskiem i na brodzie
Nie umialam jej dobrze zdjecia zrobic
ImageUploadedByForum BabyBoom1386619059.056847.jpg
Bo na zywo jest baaardzo czerwone.
Do buzi nie da zagladnac bo zeby jej ida :(

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1386619059.056847.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1386619059.056847.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 37
Aneta, ja bym na razie obserwowała. Jeśli nie ma temp. i innych objawów to może faktycznie wysypka trzydniówkowa. Ona na 3-4 dzień już powinna przygasać powolutku.
Chociaż u nas też raczej wypieków nie było :/ Ale jak się Wam na zęby nałożyło, to różnie może być. No nie wiem. Obserwuj.

Ja na L4 od 31.08 - do 30.08 byłam na urlopie i z marszu na L4:)
Jeśli chodzi o teściów to ja nie narzekam. Są pomocni, nie wtrącają się i mieszkają 5 minut od nas. Dzisiaj jak się dowiedzieli, że z córcią wylądowałam w przychodni po południu już teściowa była i przyniosła wnusi witaminki - owoce ;) A jutro dziadek przyleci, przy okazji może naprawi lampę a ja wyskoczę do jyska :)
aneta - moja córcia dzisiaj podobną wysypkę od szyi w dół po plecach miała a po południu jak ręką odjął - nic nie ma :) Ale zostawiam ją w domu do środy - lepiej żeby się nic nie wykluło :no:Śniegu to zazdroszczę bo u nas brzydko jest - teraz takie błoto pośniegowe leży a jeszcze wczoraj było tak pięknie tylko ten deszcz:(
mlodamamo - zdrówka dla ciebie i małej
agnis - ja jak źle się ułożę i wstaję to mnie tak kręgosłup boli , że szok !!!! Sąsiadki i ich teksy olej :tak:
nikusia - super, że już czujesz się troszkę lepiej po tych przejściach
secreto - ja bym chciała chyba jak Ty mieć ustaloną cesarkę , bo zanim ja od siebie dotrę do szpitala, w którym mam rodzić to mogę urodzić w samochodzie a tego nie chcę :no:
tehawanka - niepotrzebnie się stresowałaś
marcia - gratulacje zakupu !!! Napisz co robiliście jeszcze na prezentacji - sorbet świetny - moja córcia go uwielbia:-D I jakie książki dostałaś ?? Jak chcesz mogę Ci przesłać elektronicznie - bo mam chyba wszystkie - też od kogoś :) Chociaż ja lubię kartki poprzewracać :) Na święta najbliższe też mam książkę elektronicznie :tak:Jeśli zorganizujesz jakąś prezentację to wtedy masz książkę gratis !!!
To pewnie najedzona byłaś dzisiaj i na jutro tez zostało??

reklama
Dziewuszki dziekuje za kciuki....ciezko bylo...ale naszczescie 2 za pasem I jutro ostatni..... ale padam na pysk.... do chorych dzieciakow dolaczam mojevo Julka.... myslalam, ze Go nie rozlozy ale jednak..... zasnal na lawce w szkole....dodatkowo na muzyce ;) wlasnie ogladamy bajme w lozeczku bo ja tez po egzmainach polecialam zeby wszystko zalatwic z nastepnym semestrem.... musialam sie jeszcze raz rejestrowac, najpierw sfalam 20 min w jedenn kolecje, zeby sie dowiedziec, ze musze jezcze raz sie zarejestrowac...... ledwo stalam po 2 egzaminach po 1,5h. Bylam wykonxzona ale kurka nikt mnie nie puscil.... oczywiscie arabki I murzynki sie wpychaly....no doslownie bezczelnosc....robilo mi sie nie dobrze I zamiast wyjsc za wszelka cene chcialam stamtad wyjsc I miec to z glowy.... chcialam zrezygnowac z jednej klasy bo jakbym ja wziela to po sro I piat musialbym siedziec 5 h w szkole I w sumie ok....ale ja nie mam wolnych dni po porodzie.....a nie wiadomo jak to bedzie ale dowiedzialam sie ze musze na gore isc zeby uzyskac pozsolenie na rezygnacje.... nie dosc, ze ja wybieram na plaxe to mam ich prosic o pozwolenie cholerka....zrezygnuje jutro bo ledwo zylam.... po zajeciaxh pojechalam do rwstauracji, zjadlam I polozylam sie w biurze m mnie obudzil bo po Jukka trzeba bylo jechac I co??!!! Chcial jechac za mnie a ja wstalam jak automat.... I teraz zdycham..... ale sie rozpisalam przepraszam.....
Zaraz poodpisuje na reszte bo nie cce zeby zniknelo....

Do góry