reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dziewczynki trochę polezalam i już mi nieco lepiej, ale nadal siedze w wyrku (lapka sobie tu wzielam):-D
Jak czuje jak mnie maly kopie to spokojniejsza się robie...choć czekam z utęsknieniem na meza bo jak ja leze to Kacper to wykorzystuje i lata po domu jak szalony..teraz się bawi w strzelanki....:baffled:a jak maż w domu to Kacper grzeczniejszy o wiele:tak:

Co do złośliwości ludzi odkad jestem w ciąży mogę zaliczyć teksty typu:
1. "Jesteś leniwa. Będziesz miała ciężki poród":wściekła/y: - to już widziałyście
2. "To kiedy pani rodzi? Chyba za tydzień lub dwa co?" Fakt że mam spory brzuch i ogólnie nie należę do chudzinek - rzmiar 44-46 no ale...:baffled:
3. "Będzie drugi synek? Oj jaka szkoda? Dziewczynka by się przydała nie?":wściekła/y:No ja pierd....czy nie jest najważniejsze żeby dziecko było zdrowe? Co to supermarket do cholery???:wściekła/y:
4. "Oj będzie za duza różnica wieku. Nie będą się razem bawić. Po co tyle czekać było?":wściekła/y:

Podłość ludzka nie zna granic...:no:

reklama
Secreto to Tobie z OM wychodzi o 2 dni szybciej jak mi... ale mój lekarz tez na razie o zmianie terminu nic nie mówil..cos wspomnial na poczatku ze jest malutki i wydaje mi się, że ja moge jeszcze pozniej urodzic... Zapytam teraz w srode co powie :D A Ty donoś do końca!:tak:
Agnis mi dogadują ciągle ze mam bliznieta albo trojaczki...Tobie mówią o różnicy wieku a u nas, ze albo mielismy problemy z zajsciem (udalo nam sie za 1.razem....) albo po co tyle po slubie czekaliscie! mielibyscie juz odchowane....A i jeszcze: chłopak? eee dziewczynka bylaby lepsza... Ci ludzie, w d...e z nimi...:tak:

Ostatnia edycja:
Oj Kama z tymi problemami pewnie tez gadali bo my 3,5 roku po slubie. Najgorsze ze wlasna mama kiedyś jeszcze zanim zaszłam raz dogadala, "Ze co może Mikołaj nie może?":no:
A raz Kacper mnie się zapytał czy żeby mieć dziecko to ja będę musiala mieć innego meza...:no: no gdzie to slyszal? Na bank w domu moje matki... Jak ona mnie czasami dobija....:no:

Ja na szczęście nie mam kontaktu z takimi ludźmi :) ale niektórzy potrafią dowalić :sorry2:

A co do terminu porodu to ja będę się cieszyć jak będzie 37 tyd .. bo mój brzuch już bardzo mnie obciąża a jak urodzę w 40 tyd to Pola będzie bardzoo duża zresztą zobaczymy niech się dzieje co chce byle by wcześniej wyjść nie chciała :p

Moja tesciowa 2 lata temu powiedziala (wtedy bylismy 2,5 roku po slubie) ze na pewno ze mną jest cos nie tak bo dzieci jeszcze nie mamy.... :wściekła/y:

ewula-ja wolała bym mieć termin cc wyznaczony tak ze 2tyg przed term porodu. u mnie porod był błyskawiczny i boje się ze jak już zacznie się coś dziać to nie zdąże do szpitala na cesarkę. no zobaczymy jak moja ginka to widzi. A mały jakis mało ruchliwy dzisiaj. Dzisiaj przy okazji usg brzucha radiolog zerknął na niego i leż już główką w dół.

reklama
Do góry