reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ewa86... je jeszcze pracuję i zamierzam do stycznia co najmniej....

Mnie kręgosłup nie boli, może dlatego, że chodzę na basen. Spojenie mnie czasem boi zazwyczaj jak dużo chodzę, a tak nie mam na co narzekać.
Dzisiaj mam wizytę u lekarza, zobaczymy jak ta glukoza wyszła. No i mam maraton po pracy, bo znów muszę z Tadziem iść do lekarza, wracam i zaraz wychodzę do swojego. Nie cierpię takich popołudni.

reklama
mamsiasynka natchnęłaś mnie na muffinki, ale zrobilam całe z ciasta kakaowego z domowym dżemem z czarnej porzeczki i zrobiłam jeszcze polewę czekoladową. ;-)

Agnis
mój każdy spacer tak wygląda - ból pleców+ból brzucha+ból spojenia. Ja pracuje w miejscu gdzie tatuaże są niemile widziane, ale mój akurat jest w miejscu którego w pracy nie odsłaniam, więc jest ok. Ale wszyscy wiedzą o jego istnieniu ;). Chciałabym go rozbudować, ale nie wiem gdzie mnie w życiu los rzuci jeszcze więc sobie odpuszczam póki co bo byłby widoczny na co dzień, ale kto wie....
I zawsze znajdą się tacy co po wyglądzie oceniają drugiego człowieka:tak:.
Juszka mnie boli z przodu tuż pod prawym cyckiem, szczególnie w pozycji siedzącej, czy to może być wątroba:confused:
ewa ja w domu z chęcią bym sobie popracowała bo w domu trochę mi się nudzi:tak:, ale w pracy to nie dałabym rady wysiedzieć przed kompem 8 godz. i dłużej gdzie ciągle ktos stał mi nad głową i poganiał i nawet nie miałabym możliwości wstać od kompa i kości rozprostować, a i do toalety tylko raz dziennie chodziłam, no i nagminnie musiałam brac robotę do domu i jeszcze patrzeć tyle czasu na niektóre mordy, grrrrr..... W ciąży i przy małych dzieciach twoja praca jest super, ale pewnie jak dzieciaki do przedszkola pójdą to przydałoby się coś stabilniejszego. Będziesz czegoś szukać, czy wolisz tak pracować?
Nikusia oby ból juz nie powrócił
Agnis zjechałabym sąsiadkę z góry do dołu za taki tekst.:wściekła/y:

megi pegi powodzenia u lekarzy zatem! Ja też ciekawa jestem mojej glukozy- ale do czwartku muszę czekać na swoją wizytę.

ewa ja też jeszcze pracuję, tyle że teraz jeszcze chorobowe mam (tydzień w domku). I w sumie cieszę się, że w środę do pracy. Od stycznia już planuję się lenić na L4. Ale to fakt, Twoja praca też ma wiele plusów.

Juszka dzięki za przypomnienie o tej biedronkowej pościeli! Już ze dwa tygodnie pamiętałam, że mam być a dziś mi wyleciało! Ale już mi się wychodzić nie chce, jutro podjadę, może jeszcze będzie.

mamusiu synka czym Ci teściówka podpadła? Pisz, powściekamy się z Tobą.

Agnis odpoczywać dziś!

secreto padłam normalnie z tym 30 tygodniem- to już??!! :szok:

Chciałam dziewczyny Wam napisać, że przesyłam pozytywne wibracje wszystkim czekającym na paczki, kurierów, listonoszy!!! Oby szybko dotarły! Niech się stanie :cool2:

Ja pospałam i biorę się powoli za obiadek.

No nie ma szans na doczytanie próbowałąm ale się poddałam jak zobaczyłam ile stron wyprodukowałyście.
Wszytkim po glukozie życzę dobrych wyników.
Chorym dużym i małym i z bolącymi zębami zdrówka.

Miłosz ma zapalenie gardła i antybiotyk do brania odbierzyemy z apteki ok 18 bo nie było i dostanie na noc. Mi lekarka powiedziłą że na moim miejscu by się zaszczepiła na grypę (jeszcze się nie zaczęła i można się szczepić) więc chyba tak zrobię w przyszłym tyg a i rozmawiałam z położną z przychodni mam się z nią spotkać w przyszłym tygodniu.

Agnis nie przejmuj się głupimi babskami ja nie wiem jak komuś można komuś coś takiego powiedzieć.

Jaspis no mnie też zaraz pod samym prawym cycem boli, wlaśnie jak siedzę a czasem przy leżeniu ale to tył bardziej. Dziwne to takie, mam nadzieję że to nic takiego a zawsze zapomnę zapytać gin.
Katrine nmzc:-) Mój był po pracy i kupił w auta tą pościel, faktycznie fajna jest:-) Ogólnie on jest gorszy niż kobita na zakupach, u mnie to 5 min a on musi wszystko zobaczyc, kupi jakieś rzeczy których w planach nie było i ze sklepu nie da się go wyciągnąć. A więc kupił dodatkowo podusie w Auta, ręczniczek w samoloty, pampersy 1 i 2 :-D

Dziewczyny ja już mogę rodzić 7 lutego wtedy będzie 37 tydzień :D niby lekarz powiedział, że na cesarkę będziemy się umawiać 14-22 luty :)

Juszka to świetne mąż zakupy zrobił:tak:, wszystko się przyda. Mój jakby poszedł to stałby dwie godziny i zastanawiał się którą wybrać, jakby był duży wybór.

secreto szok, jak szybko. A ten termin masz z OM czy z USG?

Ostatnia edycja:
Ależ produkujecie:-D
Postaram się odpisać ale marnie to widzę.
Współczuje Nikusia przejść z zębem w maju leczyłam kanałowo i bezciążowo miałam wyjęty tydzień z życiorysu a co dopiero teraz:baffled:
Kamaa u nas też prawdopodobnie Leon a na drugie Tadeusz.
Moje pierwsze dziecko nie ma drugiego imienia ale potem dowiedziałam się, że pierwsze imię to takie urzędowe a drugie bardziej "chrzcielne" ale czy to prawda nie wiem może znowu jakieś legendy "starszych wiejskich ciotek" :zawstydzona/y:
masiosia współczuję nauki ja mam mózg ciążowy jakoś słabo pracujący, nawet proste artykuły w Fakcie są czasem za ciężkie i muszę dwa razy czytać:-D
susi mamy córki w ty samym wieku i też kombinezon zażyczyła sobie dwuczęściowy, zasuwa już w nim na łyżwach i sankach
marcia zazdroszczę prezentacji byłam kiedyś na takiej i wspominam zupę z papryki, lody i drink "kolana osy". Też podobają mi się te garnki z Lidla zastanawiam się nad nimi
Agnis83 ja magnez (Asmag Forte) zażywam 3 razy dziennie po 1 tabletce ginka mówi że gdyby coś się działa to zwiększyć o 1 tab. 3X
kasiulekk ja też do tyłu z wyprawką zaczynam w styczniu ale wiem co chcę więc myślę że sprawnie pójdzie
AnetaNorwegia super że paczka się znalazła w Norwegii a nie w Emiratach:szok:, śniegu u Was sporo ale u nas też biało i mam nadzieję że do świąt nie stopnieje
jaspis trzymam kciuki za pierogi
malpawzoo trzymam kciuki za wyniki glukozy
ewa86 podziwiam dzieci, praca, wypieki, przymiarki do remontu mam ogromne kompleksy przy Tobie;-)
jagna25 jakiś pech od rana współczuję
mamusia synka teściowe temat rzeka:wściekła/y:

tyle doczytałam jak coś opuściłam przepraszam, teraz będę na bieżąco to się poprawię:tak:
Pozdrawiam

wlaśnie wróciłam od diabetologa- stwierdziła, że ginka spanikowała, kazała jeść w miare normalnie, ale zdrowo i za tydzien iść drugi raz na glukoze, tyle ze do szpitala. i z wynikami do niej sie zglosić w przyszłym tyg.
Mówiła że jakby leczyć każdy cukier po obciążeniu o 0.08 za wysoki, to 90% cieżarnych miałoby cukrzyce i ponad połowa społeczeństwa też...

reklama
Do góry