reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

A nie uważanie że tatuaż to głupi pomysł? Jest to moje marzenie od "nastolatki" i postanowilam, ze na 30ste urodziny sobie zrobie! czyli tak za 1,5 roku. Jak komuś mówię to się pukają w głowę...a ja mam ich w nosie i jak mnie cykor nie zlapie to sobie zrobie!

reklama
Kamaa żeby się przekonać trzeba sobie tatuaż zrobić,:-) Powiem Ci tylko że nie ma się czego bać bo to nie boli, przynajmniej ja to bym tam siedziała całe dnie :-D A jeśli Ci się znudzi w co wątpię to można usunąć co też nie boli;-)
Moja mama też miała dziwne zdanie o tatuażach a teraz udało mi się ją namówić żeby zrobiła sobie ze mną taki sam:-)

heh mam chyba jakieś zdolności nadprzyrodzone- jak o czymś pomyślę to się to dzieje. często tak mam :-)
zdążyłam Wam napisać o kurierze, a tu dzwoni, że pod mój dom podjeżdża ;-) teraz mogę spokojnie iść pospać!

Już wróciłyśmy - lekarka zbadała i stwierdziła, że objawy jak w szkarlatynie ale gardło czyste i bez gorączki więc może się dopiero zaczyna. Cała wysypana była, stawy ją bolały i swędziało ciałko. Albo jak stwierdziła jakiś wirus - mam obserwować i jak się pogorszy jutro na cito krew i mocz i do niej z wynikami. Mam nadzieję, że to tylko jakiś wirus .... Zostaje w domu na 2-3 dni.
Mówię Wam jaka akcja w związku z tym z rana była. Najpierw telefon od wychowawczyni - dosłownie po 40 minutach jak ją odprowadziłam do szkoły , przyszłyśmy do domu, mała poszła pod koc, zmierzyłam jej temperaturę ( nie miała) potem widzę , że placki czerwone się powiększają i już się wystraszyłam - mam koleżankę pielęgniarkę więc do niej za telefon i mówię co i jak - ona na to , że za 20-30 minut jest u mnie pod blokiem i wiezie nas do przychodni. W przychodni szybko nas załatwili - jeszcze przy okazji pana z UPS wypatrzyłam i mówię mu , że ma paczkę na dzisiaj do mnie więc po biegł do samochodu i podpisywałam mu ją jak już z małą do gabinetu wchodziłyśmy aż się lekarka śmiała , że w przychodni można tyle spraw załatwić :)
nastka - ospę córka moja już miała jak miała 3 latka
moniqaa - ładne i niedrogie te koszulki
marcia - dobrze, że po wizycie ok i pocieszyła cię - teraz czekaj na prezentację- moja trwała ponad 3 godziny ;)
agnis - jeśli faktycznie wolisz zostać w domu to po co się przymuszać, magnez też biorę. A co do 2 miejsca - byliśmy bardzo dumni :tak:
aneta - super wieści z paczką , dowiedz się tylko czy odszkodowanie nie przysługuje za opóźnienie jakieś - ciekawe jak faktycznie szła
joasia - zdrówka dla córci :)
jaspis - ta nieprzespana noc może przez te zmiany pogody: śnieg , deszcz, wiatry?? Trzymam kciuki za pierogi- u nas już zrobione , moja mama robiła farsz i ciasto ale muszę wziąć od niej przepis bo jej super wychodzą
masiosia - &&&& zaciśnięte za egzaminy
nieznajoma - zdrówka

Marcia dobrze słyszeć świetne wieści !

Gratuluję dziewczyną, które dzisiaj przetrwały glukozę i 3-mam kciuki żeby wyniki były prawidłowe i nie musiały się męczyć z ograniczeniami słodyczy:p

Nieznajoma ja również gratuluję 25 tygodnia !:D

Zastanawiam się teraz czy dokupić koszule na allegro czy szukać po tesco?;/ Monisia fajne są koszule w tesco? rozpinane ?

Ewula u mnie też dzisiaj szpinak (zresztą co drugi dzień chyba jest:p) tyle, że w innej postaci bo z tagliatelle z kuraczakiem w sosie śmietanowym:)
Rano zrobiłam też krem pomidorowy<pycha>a jak mąż wróci z pracy będziemy robić szarlotkę tylko chyba kupiliśmy słodkie jabłka a ja wolę kwaśne :|

Ewa ja uwielbiam muffinki szczególnie całe czekoladowe ale nie lubię śliwek:(

Mnie też czeka znowu kupno prezentów i znowu też dla męża bo na Mikołajki oprócz aparatu wybłagał jeszcze klawiaturę :p i zostały skarpetki i kurde niechcący się wygadałam o nich :p więc już żadnej niespodzianki nie będzie miał więc może kupię mojemu maniakowi komputerowemu myszkę bo na swoją starą narzeka ... i cieszę się bo być może moi rodzice przyjadą do nas na wigilię i nie będziemy sami:D więc muszę mieć jakiś mały prezent też dla nich i dla brata

Jagna też bym się wkurzyła :p u mnie jeszcze pogoda taka okropna, że nie mam zamiaru dzisiaj z domu nigdzie wychodzić

Mamusia synka będzie dobrze, donosimy jakoś te ciąże :p

Susi zdrowia dla córki :)

Ja wczoraj byłam w szpitalu, w którym będę rodzić (Rydygier w Krakowie) i oczywiście warunki dużo gorsze niż na Ujastku, oddział brzydki no ale cóż :p ważne, że mam tam lekarzy moich no i dostanę salę jednoosobową :)

Też mam zamiar zrobić sobie tatuaż na urodziny w kwietniu :p ale jakiś mały

A ja zaczynam dzisiaj 30 tydzień :happy2::happy2:

Dodałam sobie do koszyka w gemini wszystko to co chcę kupić i 300 zł ponad wyszło:confused:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry