reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Ale się wściekłam, przez swoją głupotę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Źle wpisałam hasło logowania do strony banku, chciałam odblokować to telefonicznie i przez patafiana który tam siedzi nie mogę, bo źle wpisał nazwisko:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Musze jechać do oddziału banku i teraz nie wiem czy muszę jechać do głównego czy wystarczy oddział. Zawsze problemy z nazwiskiem wszyscy muszą je pisać przez "ć" tylko w nazwisku jest "c" i nawet jak przeliteruje to jest problem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Wy tak piszecie o tych wyprawkach a mnie ciarki przechodzą... przecież ja jeszcze nie mam połowy rzeczy pewnie :szok:
Pieluszki dotarły ale nie wiem czy nie za mało... W sumie to nawet nie wiem ile ich potrzeba..
Ja wzięłam 3 duże flanelowe i 2 małe + duże terowe (10 sztuk).
Becik jakiś jeden mam, butelki mam dwie (mniejsza i większą), smoczek mam i jakieś tam jeszcze duperelki typu grzechotka :-p Tak wiem to ostatnie mi nie potrzebne, ale nie mogłam się opanować :-D
No i do siebie mam podkłady paczkę i dwie koszule nocne (normalnie nie używam więc musiałam kupić).
Przed sekundą właśnie odebrałam jedną: CIĄŻOWA KOSZULKA NOCNA (3760844123) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Jagna25 ale masz przeboje :baffled: Moje nazwisko też często mylili, a teraz mylą podwójnie bo wzięłam dwuczłonowe :-D Tak więc nie zazdroszczę...

aaaaa nie mam smoczka :-(

te muffinki wyrosły olbrzymyyyyyyyyyyyyyyyyy, zrobilam 12 i wszystkie wylazly z foremki, moglam dac do 15tu foremek bylyby ładniejsze,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Jestem juz po wizycie i tak:
nie zagladala dzisiaj w podwozie bo robila to dwa tyg temu , posluchalam serduszka bijacego jak dzwon:-D, brucho rosnie , niestety skurcze na naszym etapie ciazy sa normalne bo macica sie przygotowuje i zapytalam czy moge magnez zwiekszyc to moge brac 3x2 tab magnezinu. Zapytalam o szyjke tzn zapytalam dokladnie czy jak wkladam luteine to powinnam wyczuc pod palcem szyjke i powiedziala ze nie czyli tak jak myslalam powiedziala ze jakbym wyczuwala szyjke pod palcami to by znaczylo ze wszystko jest nisko i to by bylo zle. Przychylila sie do mojej prosby zeby utrzymac mi zastrzyki zeby ten progesteron mi znowu nie spadl i powiedziala zeby tak na tych zastzrykach dotrwac do 32 tc a potem to juz sama lutka powinna wystarczyc. Umowila mnie na usg na 14 stycznia. Co do spojenia to tez powiedziala ze niestety wszystko sie rozchodzi pod wplywem hormonow i ze moze byc jeszcze gorzej:baffled: Pocieszyla...... I to chyba na tyle..

Jestem po glukozie i śniadanku :) powiem Wam, że wcale mi ta glukoza nie straszna! Wzięłam ze sobą cytrynkę i taką wyciskarkę małą, na miejscu cytrynę wycisnęłam i łyknęłam niemalże na raz- nawet kwaśna trochę była przy takiej ilości ;-) wzięłam książkę, gazetę i nawet nie zajrzałam, bo siedziałam z mamą i całe 2 godziny przeplotkowałyśmy. Nawet nie wiem kiedy zleciało. Potem jeszcze zakupy zrobiłam i byłam u dentystki ale oczywiście brak miejsc... ehhh ma zadzwonić dziś, jutro jak coś jej się zwolni w międzyczasie, bo powiedziałam, że wtedy w 10 minut się stawię. Więc czekam.

Aneta widzę, że problem kurtkowy sam się rozwiązał ;-)super z tą paczką. I sukieneczki będziesz miała dla małej w sam raz na święta :)

nieznajoma gratuluję 25 tygodnia! To taka pełna "rocznica" ;)

ewa a ja słyszałam, że kosmetyki hipp takie dobre, że w miarę naturalny skład. Naprawdę takie złe? Kurczę a miałam je już kupować... Może zostanę przy tej popularnej nivea bądź rossman...

jagna pięknie pospaliście- dzień lenia!

susi i jak córcia?

małpawzoo, ewa a jak Wasze glukozy dziś?

marcia i jak na wizycie? Napisz też jakie wrażenia z prezentacji. Ja też marzę o termomixe...

Nikusia biedactwo- jak się dziś trzymasz? Udało się dostać do dentysty, zdziałał coś?

Agnis gratuluję skończonych 27!

masiosia
trzymam kciuki za egzaminy, powodzenia! I podziwiam, że masz siłę się teraz uczyć. Ja już bym chyba więcej nie mogła... Jakiś już wstręt mam- 7 lat na studiach!

Aneta, ale numer z tą paczką, dobrze, ze kurtki nie kupiłaś drugiej.

Monisia, córcia też pewnie będzie miała po mnie drugie imię, bo Adaś ma po tacie, no nie odpuściłam mojego ulubionego imienia ;) Z resztą u mnie w rodzinie i u męża wszyscy mają imiona po rodzicach, więc czemu nie. No prócz mnie, bo starsza siostra zafasowała po mamie, ja mam takie jak tata z siostrą chcieli żebym miała pierwsze ;)

Ja wczoraj upiekłam drożdżowe z kruszonką, właściwie pierwszy raz udane, bo mi koleżanka powiedziała jak na oko je zrobić :D Połowę obrzuciłam czerwoną porzeczką :) Pycha!!

Na obiad za to wymodziłam naleśniki ze szpinakiem i fetą zapiekane w sosie serowo śmietanowym :D

Ostatnio wybierałam zdjęcia do druku i teraz mam robotę, bo wszystko trzeba powklejać do albumu, a jest tego ponad 250 :O Ale za to jaki będzie później efekt :) Uwielbiam oglądać zdjęcia w tradycyjnej formie!

Marcia, to jak lekarz bada dowcipnie tą szyjkę, ze ją czuje? :> To chyba zależy jak głęboko się włoży palucha ;)

reklama
Mamusia synka no nie wiem co ty u siebie wyczuwasz i na jakiej wysokosci, ja wkladajac caly palec wskazujacy nie dotykam szyjki. Ja od poczatku mialam szyjke dlugosci ponad 5 cm wiec mysle ze miala na mysli to ze gdybym teraz nagle wyczuwala ja zaraz po wlozeniu palca do pochwy to by bylo zle....nie przejmuj sie i zapytaj swojego gina jak to wyglada u ciebie. Przepraszam ze tak napisalam nie chcialam cie straszyc:no:

Do góry