reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Święte słowa. Choc u nas to jest tak ze mi się bardziej chce..chyba..w każdym razie mój maz wlasnie mowi ze musimy uwazac na małego, nie można za często, ze jego zdrowie ważniejsze i moje sampoczucie niż seks, bo on wytrzyma. Znam go i wiem ze mowi prawde...No gdzie ja go znalazłam :-D

Ja swojego znalazlam na drzewie... hehe ale mam tak samo jak ty ze swoim :-)

Jak malowalismy pokoj, to dalismy taki kremowy odcien, chcemy dac jeszcze jakies szablony przemalowac, no i moj mowi ze widzial w majstrze szablon nagiej kobiety, smialismy sie ze po malowaniu nici wtedy z kremowego odcieniu scian i z szablonu, bo on na pewno to wybieli hehe w ogole z tym malowaniem pokoju ciagle smiechy byly, raz mowi do mnie ze wyciagnie WALEK i pobieli pokoj, bo ma duzo bialej farby... hehe

No i dziewczyny kupilam ten krem oczywiscie wybralam ten zapobiegajacy rozstepom, bo mysle zd teraz jak ktem bedzie dobry i nie beda mi sie eobic nowe to po pprodzie kupie na istniejace juz rozstepy i wtedy sie tych pozbede. Z tego co wiwm, to nieraz pojawiaja sie po porodzie, mozna miec brzuszek i cieszyc sie brakiem takich wlasnie rozstepow a po porodzie sie pojawiaja....

Lena mi sie inaczej ulozyla, bo kopie mnie w dziwnych miejscach :-D

reklama
ewa by było jasne.. mi nie chodzi by buszować codziennie.. ale jakbym ja czekała ostatnio na swoje chęci to by mąż wysechł na wiór:-:)zawstydzona/y: jestem tylko za tym by kobieta patrzyła też na męża jesli sama nie ma ciągle ochoty.. dla mnie seks już od miesiąca albo dłużej mógłby nie istnieć..nie mam ochoty, to śpiąca jestem, to córa nie śpi, boli.. ale męża nie boli więc skoro mogę to...pomagam;-)

W zasadzie się zgadzam :) Ale mimo wszystko - nic na siłę :)

Ewa- my ubieramy żywą więc zapewne dopiero w sobotę 21 grudnia bądź w poniedziałek 23 stanie w salonie... Za wcześnie nie ma co ubierać..moim zdaniem!!!

U nas też żywa, ale na święta wyjeżdżamy, więc chciałabym, żeby trochę postała i dzieci miały radochę :)

a wiecie ze metoda NPR byla pierwotnie wymyslona/opracowana po to zeby dzieci miec a nie zeby ich nie miec.....

To nie jest metoda na posiadanie lub nie dzieci :) Tylko planowanie.
Poznajesz swój organizm i wiesz, kiedy masz dni płodne, kiedy nie - w każdym momencie możesz wybrać, czy współżyjesz w czasie owulacji czy nie :)

Młodamamo, ale kalendarzyk stosując NPR to zdaje się najmniej wiarygodna metoda.

Kalendarzyk to ruletka :) Nie ma nic wspólnego z metodą objawowo-termiczną :)

Przeciez to zadna metoda... Takie chybil trafil. Nie wierze w taka antykoncepcje :)
A po za tym jesli naszla by mnie ochota na seks i bym nie moga bo w tym dniu akurat jetem plodna to bym chyba oszalala :D nie nie to nie dla mnie :)

Żadne chybił trafił ;) To metoda bardzo skuteczna. Tylko trzeba zachować pewne zasady. No i nie jest dla każdego - to oczywiste ;)
Ja to porównuję do racjonalnej diety - wiem jakie posiłki kiedy jeść, a nie wpierniczam czekolady, kiedy mnie tylko ochota dopadnie ;P

ja mam takie zaburzenia hormonalne że mi się śluz nie zmienia prawie wgl.. więc choćbym chciała to na samej temp bazować nie będę..

Sama temp. to zdecydowanie za mało. Ona jest w zasadzie tylko na potwierdzenie pozostałych objawów.

Ja lubię npr. Mam trójkę planowanych dzieci i nigdy żadnych "wpadek". Po porodzie nawet bez @ dawało się tą metodę stosować i za każdym razem wykryłam sobie pierwszą owulację :)
No ale do tego trzeba mieć przekonanie. I to i swoje, i męża.

Ewa - No w takim przypadku rzeczywiście może warto wcześniej ubrać...niech dzieci pociesza się Waszą choinką.

My z mężem NPR stosujmey od 10 lat małż. JA od 15 roku życia obserwuję organizm i wszelkie objawy płodności. W okresie narzeczeństwa wprowadziłam w to meża i aktualnie nie wyobrażamy sobie innej metody planowania rodziny,...\

No i obalam MIT...TO NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z KALENDARZYKIEM ... NPR to Naturalne Planowanie Rodziny oparte na metodzie objawowo termicznej. No ale to dla zainteresowanych temat do zgłębiania :tak:

Ale natrzaskałyście postów:szok:.
Ja posprzątałam, ciasto wstawiłam i czekam na gości. I nic już dziś nie robię, bo mnie kręgosłup boli i spojenie.

Nastka
ja tez mam kłopot z dbaniem o fryzurkę na dole, ostatnio tak się wychełtałam, że od razu na łyso się zgoliłam (ku uciesze męża):-D . Lusterko u mnie nie za bardzo się sprawdza. Następnym razem w końcu poproszę męża on bardzo chętny ;)

susi współczuje stresów, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. I gratuluję chłopca!
se
secreto a pomyślałaś życzenie jak zobaczyłaś spadającą gwiazdę? Też miałam na mojej liście baby design lupo comfort, ale jak go zobaczyłam na żywo to tez dla mnie był przytłaczający i za ciężki. No i na żywo tak mi się nie podobał.

koreczek tak jak pisze młoda mama smaruj się czymkolwiek byleby tylko cały czas mieć nawilżoną/natłuszczoną skórę. A co ma być to będzie.

małpawzoo gratuluje udanej wizyty i zakupów:tak:

monisia ja szkołę rodzenia zaczynam za jakieś 2 tygodnie - cisze się bo wreszcie z domu się ruszę.

kamaa polecam aptekę gemini :tak:. Do pępuszka octenisept. Jest chyba nowy wątek apteczny na naszym marcowym forum - zajrzyj:tak:

Odnośnie alkoholu to za mną od początku ciąży chodzi martini:-p:-p:-p.

Co do różu to ja się ciesze , że będę miała synka bo byłby kolejny powód do wojny z teściową, bo ona to w sklepach same różowe ubranka widzi:wściekła/y:. Już ostatnio jej zameldowałam (bo się pytała) że wózek to będzie czarny i ubranka w większości też i mam spokój:-). Jakoś jestem na nie różowemu i niebieskiemu, ale już wole niebieski z dwojga złego.

Co do igraszek to ja w ogóle nie mam ochoty, a jak już do czegoś dojdzie to ja nic nie czuje, kompletnie nic:no:. No ale staram się mimo to nie zapominać o moim mężczyźnie;-).

Myśmy NPR stosowali starając się o dziecko i nawet trochę wcześniej jak odstawiłam pigułki. Po ciąży tez wrócimy do NPR bo nie chcę brać już pigułek. Młoda mama NPR można stosować przy nieregularnych cyklach. Ja tez mam nieregularne cykle i dzięki tej metodzie wiedziałam kiedy mam dni płodne. I w ogóle nie miałam płodnego śluzu. Tylko, że my lubimy bez gumki, więc to jest duży plus tej metody. A jak naszła nas ochota w dni płodne to było z gumką (to taka odskocznia od NPR;-)). No ale z drugiej strony trzeba być konsekwentnym i wytrwałym przy tej metodzie. Super jest to że poznajesz swoje ciało i naprawde nie idzie się pomylić. Ale każdy musi mieć przekonanie do tej metody.
Anetka to nie taki chybił trafił, bo to nie kalendarzyk:-D.

Dziewczyny mam pytanie za 100 punktów: Czy do porodu trzeba być wygoloną całkiem na zero? Bo ja prawdę mówiąc przycinam po środku trymerem na bardzo krótko i maszynką golę resztę. Bo wolałabym sama w domu to zrobić niż mieliby mnie golić w szpitalu :szok:. Jak to teraz wygląda?

Młodamamo, zależy chyba od sprzedawcy. Zawsze możesz maila wysłać, że wpłacisz wtedy i wtedy :)

Małpawzoo, mnie w npr pomagają jeszcze regularne cykle i bardzo wyraźne objawy. Na ow. tak mnie brzuch boli, że nie da się przeoczyć ;)
Ale już sobie obiecaliśmy, że w dni płodne zero alkoholu, bo wtedy hamulce puszczają ;p No chyba że mi gin. da zielone światło na czwarte dziecko ;) Ale póki co - trójeczka :)

młoda mama każdy ze sprzedających ma określony czas oczekiwania na wpłatę, a jak nie to przyjmuje się zwykle 7 dni. A jak masz jakiś kłopot z wpłata to najlepiej uprzedź mailowo żeby nie było nieprzyjemności.

Ewa, a po porodzie zasady są takie same?? Bo u mnie miesiączka ostatnio wróciła dopiero 11 miesięcy po porodzie przy mocnym ograniczeniu karmienia i się zastanawiam, czy nie dać sobie spokoju z innymi metodami chociaż przez te pół roku, a po prostu sprawdzać regularnie czy przypadkiem coś się nie dzieje...

Planując drugą ciążę i chcąc wiedzieć kiedy była owulacja u mnie najlepsze okazało się badanie szyjki, choć ja bardzo restrykcyjnie do tego nie podchodziłam i raczej co 2 dzień sprawdzałam.

reklama
Wróciłam z miasta ledwo żywa...:no:
Mój pęcherz taki słabiutki, gdzie nie pojde sikam...
Ale od początku - najpierw odebrałąm małego ze szkoły...
Potem poszliśmy zobaczyć czy coś wygrał w tym konkursie kartkowym...i niestety nie:no: Był duży wybór ale widać było że kartki z klas 1-3 takie wymuskane jakby dzieci ich nie robiły:wściekła/y: Od razu mi się Jagna przypomina jak jej córka namalowała misia i nie wygrała, tylko wygrała praca dziecka zrobionego przez mame...:wściekła/y:

Pozniej zakupy - na szczęście udane. Kupiłam smoczek, nożyczki do paznokci, gruszkę do noska, szczoteczkę do włosków, zestaw promocyjny 2 butelek Canpol Babies. 25 zl..wow..nie tak źle. Kacperka tez Karmilam butelkami z tej firmy. Przeciez od razu nie musi być Avent...
Udało tez mi się kupić torbę podróżną, klapki i kolejną koszulę do karmienia. Wolę mieć 2 w zapasie.

Potem jeszcze jakies zakupy w netto,osiedlowy sklepik bo młody wyżebrał jajko niespodziankę (no ale w końcu trafił się smerf:-D)
I ledwo wlazłam na 3 pietro...
Zaraz coś zjemy i idziemy ogladac film animowany o Mikołajku - ostatnio nasz ulubieniec :-)

A i kupiłam ten scyzoryk. Myślę ze mu się spodoba. On zawsze mówi ze ja umiem kupować prezenty. Szkoda że z jego strony to tak nie działa ;D

Ostatnia edycja:
Do góry