Ale natrzaskałyście postów
.
Ja posprzątałam, ciasto wstawiłam i czekam na gości. I nic już dziś nie robię, bo mnie kręgosłup boli i spojenie.
Nastka ja tez mam kłopot z dbaniem o fryzurkę na dole, ostatnio tak się wychełtałam, że od razu na łyso się zgoliłam (ku uciesze męża)
. Lusterko u mnie nie za bardzo się sprawdza. Następnym razem w końcu poproszę męża on bardzo chętny
susi współczuje stresów, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. I gratuluję chłopca!
se
secreto a pomyślałaś życzenie jak zobaczyłaś spadającą gwiazdę? Też miałam na mojej liście
baby design lupo comfort, ale jak go zobaczyłam na żywo to tez dla mnie był przytłaczający i za ciężki. No i na żywo tak mi się nie podobał.
koreczek tak jak pisze młoda mama smaruj się czymkolwiek byleby tylko cały czas mieć nawilżoną/natłuszczoną skórę. A co ma być to będzie.
małpawzoo gratuluje udanej wizyty i zakupów
monisia ja szkołę rodzenia zaczynam za jakieś 2 tygodnie - cisze się bo wreszcie z domu się ruszę.
kamaa polecam aptekę gemini
. Do pępuszka octenisept. Jest chyba nowy wątek apteczny na naszym marcowym forum - zajrzyj
Odnośnie
alkoholu to za mną od początku ciąży chodzi martini
.
Co do
różu to ja się ciesze , że będę miała synka bo byłby kolejny powód do wojny z teściową, bo ona to w sklepach same różowe ubranka widzi
. Już ostatnio jej zameldowałam (bo się pytała) że wózek to będzie czarny i ubranka w większości też i mam spokój:-). Jakoś jestem na nie różowemu i niebieskiemu, ale już wole niebieski z dwojga złego.
Co do
igraszek to ja w ogóle nie mam ochoty, a jak już do czegoś dojdzie to ja nic nie czuje, kompletnie nic
. No ale staram się mimo to nie zapominać o moim mężczyźnie;-).
Myśmy
NPR stosowali starając się o dziecko i nawet trochę wcześniej jak odstawiłam pigułki. Po ciąży tez wrócimy do NPR bo nie chcę brać już pigułek.
Młoda mama NPR można stosować przy nieregularnych cyklach. Ja tez mam nieregularne cykle i dzięki tej metodzie wiedziałam kiedy mam dni płodne. I w ogóle nie miałam płodnego śluzu. Tylko, że my lubimy bez gumki, więc to jest duży plus tej metody. A jak naszła nas ochota w dni płodne to było z gumką (to taka odskocznia od NPR;-)). No ale z drugiej strony trzeba być konsekwentnym i wytrwałym przy tej metodzie. Super jest to że poznajesz swoje ciało i naprawde nie idzie się pomylić. Ale każdy musi mieć przekonanie do tej metody.
Anetka to nie taki chybił trafił, bo to nie kalendarzyk
.
Dziewczyny mam pytanie za 100 punktów: Czy do porodu trzeba być wygoloną całkiem na zero? Bo ja prawdę mówiąc przycinam po środku trymerem na bardzo krótko i maszynką golę resztę. Bo wolałabym sama w domu to zrobić niż mieliby mnie golić w szpitalu
. Jak to teraz wygląda?