reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

dzięki dziewczyny- w sumie to nie egzamin tylko zwykłe zaliczenie (egzamin będzie w czerwcu o ile dotrwam;-)), ale wsparcie się przyda tym bardziej,że ledwo widzę na oczy po nieprzespanej nocy.
Koreczek- trzymaj się dzielnie i oddychaj ustami;-)
Ewula, ja od tygodnia zabieram się za robienie pierniczków i nie mogę się zebrać jakoś z braku czasu bo ciągle coś innego wypada...ale w tym tygodniu to już muszę,bo nie zdążą zmięknąć. Podeślesz przepis? Z ciekawości rzuciłabym okiem, ja co roku robię z jednego przepisu,który gdzieś mi wcięło...mam nadzieję że go odnajdę.

reklama
carri - ten schabik to ja w thermomixie robiłam, ale jak chcecie to mogę przepis wrzucić :-) Królika też kiedyś miałam ale musiałam go oddać bo uczulenia dostałam strasznego na całej buzi :szok:
nikusia - gratki udanych zakupów , ja ostatnio na allegro kupowałam dla mojej panny ciuchy i niestety są ciut za małe - już sama nie wiem jakie jej kupować bo niektóre nosi na 128 , inne 134 ale mamy też dobre na 140 ???
agnis - ja z sanepidu też się śmiałam - moja mama tak o swojej teściowej mówiła - jeśli chodzi o mnie - to nie mam "stresu " wizytowego ani mamy ani teściowej :)
Jutro zapewne odezwę się późnym wieczorkiem bo jadę na badania i wizytę kontrolną. Znowu się będę stresować czy przepływy u maleństwa są dobre :-(Ale może w końcu potwierdzą mi płeć ???:szok:
Oby wszystko było oki, i żeby maleństwo się pokazało:-D

Coś mi się z tymi postami chrzani...nie mam w ogóle tego panelu do zmieniania koloru czcionki, minki mi nie wchodzą, a entery nie przyjmują się choć edytowałam i próbowałam jeszcze raz
Daj zaawansowana edycję

Hej marcoweczki!
Ja siedze w przychodni i staram sie nie wymiotowac po glukozie... jejku jak dla mnie to katastrofa....
Wczoraj bylismy u tesciow i ostatki byly %% i kolega Michala byl ze swoja narzeczona, ale jakastka.. dziwna. Jak przyszlam oni tam juz byli i powiem wam ze ta dziewcxyna ciagle gapila sie na moj brzuch... wiecie mi to nie przeszkadza jak ktos sie popatrzy na brzuszek i nawet zagada na ten temat, ale ona swidrowala mnie doslownie tym wzrokiem, az czulam to, im dluzej zagladala to coraz gorzej sie czulam, wymiotowac mi sie chcialo, glowa mnie rozbolala i czulam sie doslownie zagrozona!:szok: zaczelam rekoma brzuch chowac itp. Jak na nia patrzylam to uciekala wzrokiem. Az musialam uciec od tego towarxystwa....

A w nocy umieralam... znaczy sie w przenosni. Taki okropny bol brzucha mialam i nospa ani magnez nie pomagal, cala noc zwinieta w klebek bylam i do tej pory jeszcze czuje bol ale mniejszy, a do tego mnie mdli po tej glukozie....
I jeszcze dziadek w przychhodni, stay piernik awanture robil ze pcham sie w kolejke, a jak w ostatecznosci weszlam razem z nim i chcieli mu pobierac krew to malo karku nie skrecil tak odwracal glowe od igly, taki hej do przodu... w ogole to same dziadki tu siedza i te kubeczki z moczem tak w tych rekach molestuja, a mi smierdzi do tego sikami :crazy:
Milego dnia
Co za babsztyl, niektórzy mają jakis zły wzrok:wściekła/y:
Aż mi sie cofa, współczuję!!! Mi ostatnio babcia kazała sobie ustąpić miejsca, a było pełno wolnego. Oczywiście nie wstałam powiedziałam że ma dużo miejsca, to reszta geriatryków prawie mnie zabiła wzrokiem:wściekła/y::wściekła/y:
Gratuluje 100dniówek!!!
&&&&& za wizyty

Mała w przedszkolu, mąz maluje futryny i smrodzi;-) Od 20 min próbuję dodzwonic sie do przychodni, co by go zarejestrować :wściekła/y: Cały czas zajęte, albo jak lubia robic odłożona sluchawka:wściekła/y::wściekła/y:
Pierniczków nierobię, zrobie tylko ciastka francuskie:-D:-D

Koreczek może to głupie co napisze ale ta Twoja znajoma co Cię tak świdrowała wzrokiem to mam takie wrażenie jakby Cię "zauroczyła". Ktoś powie ze to zabobony...ale moja mama dużo mi kiedyś opowiadala o takich ludziach co samym spojrzeniem potrafią cos popsuc, zaszkodzić...Dlatego m.in. czerwoną kokardkę się we wózku przypina albo spluwa się za siebie. Ja staram się nie brac do siebie tych zabobonów ale czasami samo się przypaleta.
Tak jak moja mama mowi ze mój Kacperek ma zeza i chodzi w okularach bo w ciąży zagladalam przez dziurke od klucza...:eek: No zagladalam ale zez nie od tego...a zresztą cholera wie..

W każdym razie unikaj tej znajomej....

Dzień dobry kochane! :-)
Od roku nie wstałam o 7 rano sama z siebie :szok: Normalnie nos zatkany katar po pachy, ucho boli...nie da się spać, tak więc witam Was dosyć wcześnie jak na mnie śpiocha strasznego ;-)Jak tylko wstałam z łóżka to musiałam coś zjeść, bo dobrze mnie ssało. W tym tygodniu, najlepiej jak najszybciej muszę zrobić glukozę, a tu tak mnie rozkłada, że jak jeszcze w przychodni posiedzę to już w ogóle :no:
Muszę Wam się pochwalić...mój wczoraj wyskrobał stare płytki i kładzie nowe...bohater w naszym domu! :-D Pojechał na spotkanie, potem na zebranie i przyjedzie do domu wykładać płytki w porze obiadowej...a obiad chyba w pokoju będę robić :eek:
Do tego w końcu kupiłam pościel 6 elementów (podusia, kołderka, poszewka na podusię, kołderkę, prześcieradło i ochraniacz), falbanki ozdobne do boku łóżeczka, przybornik na zabawki, przybornik na pieluchy, pieluszki tetrowe i ręcznik z kapturkiem zaszalałam jak za przesyłkę płaci się tylko raz :rolleyes:
Taka pościel MAMO-TATO 6cz POŚCIEL DLA DZIECI 120x90 SERCA (3762550598) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i takie falbanki MAMO-TATO FALBANA OZDOBNA DO WSZYSTKICH KOLEKCJI (3760102601) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Do tego taki przybornik na zabawki MAMO-TATO TORBA PRZYBORNIK NA ZABAWKI SERCA (3762574915) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i na pampersy MAMO-TATO NOWOŚĆ - PRZYBORNIK NA PAMPERSY SERCA (3762574996) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Wszystko w jednym wzorze...dawno tak się z żadnych zakupów nie cieszyłam :rofl: Wrzucam zdjęcie jak w tym momencie moja kochana kuchnia wygląda, szok :eek: Macie pomysł na jakieś danie z mięsa mielonego, bo myślałam o kotletach, ale może ktoś mi jakiś inny pomysł podrzuci...? :tak:

Marcia - niezły zakup ten pas, nie obciąża tak kręgosłupa...też chyba na to się skuszę, ale póki co jeszcze wstaję z łóżka tak jak Ty, nie ma ciągnięcia choć powinnam uważać :blink:Dzięki za wskazówkę, ale ból gardła już przeszedł, teraz mam katar po pas. Powiedz mi kochana, po ile ten Thermomix chodzi teraz?
Gratki za 100 :tak:
Mrówkaa - również gratki za 100, a Ty włoskiego się uczysz, ulala nieźle bella :yes: Trzymam &&&&&!
Małpawzoo - zazdroszczę Ci tych dzisiejszych zakupków, ja to muszę na chacie siedzieć, bo nigdy się nie wyleczę, a też muszę stanik i spodnie sobie dokupić.
Koreczek - może ta dziewczyna strasznie pragnie dziecka i dlatego tak patrzyła albo jakaś ciekawość ją zżerała...dziwne, ale wiesz jacy ludzie bywają dziwaczni :-pCo do kolejki w przychodni, mi ostatnio nie chciało się czekać i poszłam zapytać czy ciężarne mają pierwszeństwo przed wszystkimi...i mają, a przynajmniej tak powiedzieli w mojej przychodni, więc wyminęłam wszystkie starocia i wbiłam się na pobieranie. Oczywiście było gadanie, że co to, jak to możliwe, że tyle czekają, a tu jedna młoda w ciąży i dalej muszą siedzieć :szok:
Nastka - Pytałam wcześniej, ale chyba nie zauważyłaś :-D w jakim sklepie ten wózeczek patrzyłaś?
Młodamama - dobrze, że wszystko w porządku z szyjką,a co do herbaty ja to chyba z 5 dziennie wypijam taką fazę mam :-p Właśnie za chwilę nastawię wodę na pierwszą (ale na pewno nie ostatnią) dzisiaj :tak:
Ewula - podziel się pierniczkami! :-p Gratki za sukces wychowawczy, niedługo nie będzie chciał u Was w ogóle spać, a Wy będziecie tęsknić za tymi czasami jak to było kiedy był mniejszy i taki kochańszy :tak:
Jagna - wiem wiem, już to rozkminiłam, ale czasem głąba zapodam, ja pierdziele :cool2:

hej
widzę, że noce nie przespane i z bolacymi brzuchami-oby było lepiej
Mamusiu_synka- leż i odpoczywaj, może faktycznie coś to daje, ja dalej duphaston biore chociaż lekarz w szpitalu się dziwił, no ale moja ginka mi kaze brac to biore

Powodzenia na glukozie:)

ja zaprowadziłam małą do przedszkola i wstapiłam do lidla bo legginsy dla dziewczynek były i skarpety takie grube fajne...

a teraz zmykam do wyrka jeszcze troszkę bo małż spi po nocce

a Tantum verde ja używałam na początku ciąży- mi w aptece powiedzieli ze bez problemu można

Dajcie spokój ;)
Każdy ma swoją strefę intymności i dlatego nachalny wzrok czy zbytnia bliskość irytują :)

U nas trochę się Nusia rozśpikała i śpi mi na rękach, bo ją katar drażni w gardło i pokasłuje. Usiłuję jakoś pracować w tej pozycji, chociaż powoli mi kręgosłup siada ;)

Agnis ale coś w tym jest. Mi po porodzie baba zazdrościła mleka, to tej samej nocy nie miałam czym dziecka nakarmić, dokarmiałam młodą butla od położnych. Moja mama rano przyszła, coś tam pomruczała i jak ręką odjął mleko w cyckach i jak wychodziłam włożyła malej pod nóżki do nosidła czosnek. Po co nie wiem, ale nie miałam z nią żadnych problemów później. Mowiła że zawsze jej babcia tak kazała, a była zielarką i tak zwaną "babką". Może coś jest w tych starych zabobonach.

ja to też u znajomych czułam się obserwowana.. ale ja to nie wytrzymałam i się zapytałam czy się ubrudziłam na buzi czy coś to się okazało, że mężowie powiedzieli żonkom że ja w ciązy ale w którym tygodniu już nie i starały się określić:-D dowiedziałam się, że ubieram się mało ciążowo:-D ja nie rozumiem czy kobieta w ciązy musi byc w obwiśnietym podkoszulku i dresach by wyglądać ok? a ja jak na złość w koronkowych rajtkach, krótkich czarnych spodenkach i zakolanówkach:-D i jak już zeszło na te tematy tak pół wieczora było o porodach..

WItam poniedziałkowo:)
Znów nie ograniam tyle napisałyście a ja od piątku albo czwartku nie zaglądałam:)

U mnie wszytko ok andrzejki zaliczone ale nie mogam wysiedzieć o 23 wstałam i powiedziłam moim chłopakom że albo jada ze mną albo zostają u zanjomych na noc i szybciutko wybrali opcje dom;-). W niedziele dochodziliśmy do siebie i byliśmy na basenie.

Malpawzoo ja też Miłoszowi jak był mały kupowałam dokladnie te książeczki co napisała Ewula także one się sprawdzają:). Życzę ci udanych zakupów i wizyty.

Dziewczyny trzymajcie się na tej glukozie.
Koreczek bądz dzielna czasem niestety tak jest w tych punktach pobrań że bez ciązy i glukozy mi robi się niedobrze.

Gratuluję studniówek Mrówka i Marcia.

Agnis ja też musze kupić jakąś torbę do spakowania do szpitala bo te co mam ne nadają się a z walizką na kułkach to chyba nie bardzo. Ja chyba na allegro najpierw popatrze.

Mlodammamo dobrze ze wszystko ok oj coraz cześciej nas tez brzuchy pobolewają chyba czas na zwolnioenie tępa i więcej odpoczynku.

Mamusia synka może rzeczywiście to lezenie pomogło i szyjka ma się coraz lepiej.

Nie wiem co jeszcze mialam napisać idę wstawiać pranie i ogarnąć mieszkanko.

reklama
Dzień dobry kochane! :-)
Od roku nie wstałam o 7 rano sama z siebie :szok: Normalnie nos zatkany katar po pachy, ucho boli...nie da się spać, tak więc witam Was dosyć wcześnie jak na mnie śpiocha strasznego ;-)Jak tylko wstałam z łóżka to musiałam coś zjeść, bo dobrze mnie ssało. W tym tygodniu, najlepiej jak najszybciej muszę zrobić glukozę, a tu tak mnie rozkłada, że jak jeszcze w przychodni posiedzę to już w ogóle :no:
Muszę Wam się pochwalić...mój wczoraj wyskrobał stare płytki i kładzie nowe...bohater w naszym domu! :-D Pojechał na spotkanie, potem na zebranie i przyjedzie do domu wykładać płytki w porze obiadowej...a obiad chyba w pokoju będę robić :eek:
Do tego w końcu kupiłam pościel 6 elementów (podusia, kołderka, poszewka na podusię, kołderkę, prześcieradło i ochraniacz), falbanki ozdobne do boku łóżeczka, przybornik na zabawki, przybornik na pieluchy, pieluszki tetrowe i ręcznik z kapturkiem zaszalałam jak za przesyłkę płaci się tylko raz :rolleyes:
Taka pościel MAMO-TATO 6cz POŚCIEL DLA DZIECI 120x90 SERCA (3762550598) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i takie falbanki MAMO-TATO FALBANA OZDOBNA DO WSZYSTKICH KOLEKCJI (3760102601) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Do tego taki przybornik na zabawki MAMO-TATO TORBA PRZYBORNIK NA ZABAWKI SERCA (3762574915) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i na pampersy MAMO-TATO NOWOŚĆ - PRZYBORNIK NA PAMPERSY SERCA (3762574996) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Wszystko w jednym wzorze...dawno tak się z żadnych zakupów nie cieszyłam :rofl: Wrzucam zdjęcie jak w tym momencie moja kochana kuchnia wygląda, szok :eek: Macie pomysł na jakieś danie z mięsa mielonego, bo myślałam o kotletach, ale może ktoś mi jakiś inny pomysł podrzuci...? :tak:

Marcia - niezły zakup ten pas, nie obciąża tak kręgosłupa...też chyba na to się skuszę, ale póki co jeszcze wstaję z łóżka tak jak Ty, nie ma ciągnięcia choć powinnam uważać :blink:Dzięki za wskazówkę, ale ból gardła już przeszedł, teraz mam katar po pas. Powiedz mi kochana, po ile ten Thermomix chodzi teraz?
Gratki za 100 :tak:
Mrówkaa - również gratki za 100, a Ty włoskiego się uczysz, ulala nieźle bella :yes: Trzymam &&&&&!
Małpawzoo - zazdroszczę Ci tych dzisiejszych zakupków, ja to muszę na chacie siedzieć, bo nigdy się nie wyleczę, a też muszę stanik i spodnie sobie dokupić.
Koreczek - może ta dziewczyna strasznie pragnie dziecka i dlatego tak patrzyła albo jakaś ciekawość ją zżerała...dziwne, ale wiesz jacy ludzie bywają dziwaczni :-pCo do kolejki w przychodni, mi ostatnio nie chciało się czekać i poszłam zapytać czy ciężarne mają pierwszeństwo przed wszystkimi...i mają, a przynajmniej tak powiedzieli w mojej przychodni, więc wyminęłam wszystkie starocia i wbiłam się na pobieranie. Oczywiście było gadanie, że co to, jak to możliwe, że tyle czekają, a tu jedna młoda w ciąży i dalej muszą siedzieć :szok:
Nastka - Pytałam wcześniej, ale chyba nie zauważyłaś :-D w jakim sklepie ten wózeczek patrzyłaś?
Młodamama - dobrze, że wszystko w porządku z szyjką,a co do herbaty ja to chyba z 5 dziennie wypijam taką fazę mam :-p Właśnie za chwilę nastawię wodę na pierwszą (ale na pewno nie ostatnią) dzisiaj :tak:
Ewula - podziel się pierniczkami! :-p Gratki za sukces wychowawczy, niedługo nie będzie chciał u Was w ogóle spać, a Wy będziecie tęsknić za tymi czasami jak to było kiedy był mniejszy i taki kochańszy :tak:
Jagna - wiem wiem, już to rozkminiłam, ale czasem głąba zapodam, ja pierdziele :cool2:

Oj pomroczność ciężarnych;-):-D:-D

Do góry