reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Hyhy parsknelam smiechem przezt szopke :-D ja przez caly weekend smieje sie jak nie wiem, jak nie brat to moj mnie rozbawi, albo tu zawsze cos smiesznego wyjdzie :-D ja mowie zawsze do niego: ty jestes nienormalny, ty jestes nienormalny, cale zycie z toba wytrzymac. Ja jestem nienormalna, czy my jestesmy normalna para? I zawsze smiech zego jest :D

Cicho.... siedzi na przeciwko mnie dziadek i sie cos modli, ze szatan opetal dzisiejszych ludzi, telefon to zlo :-D i badz tu madry i zrozum innych ludzi...

No bo jak się śmiejesz do telefonu to co Cie moglo opetac jak nie diabeł:-) Ty zrób dziadkowi zdjęcie, najlepiej z lampą!:-) Zobaczysz jak wtedy będzie zdrowaśki odmawiał:-) Ale jestem wredna:eek:

reklama
Zaraz dostane świra od 4 dni próbuję zalogować się na forum, gdzie pisze z laskami od porodu Celiny i nie mogę. Zmienili coś na serwerach i dup... Nawet do admina nie mam jak napisać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Munius jaki wózek? Ja chyba tylko na wątku wózkowym pisalam o city move tako i nic więcej :))

Koreczek ja juz raz po godzinie weszlam i teraz drugi raz wejde o 10:30 do tego czasu z głodu padne :( a ta glukoza teraz mi się odbija... Nic przyjemnego bo czuje że będzie z tego mega zgaga :((
A ty widzę masz niezle akcje w tej przychodni hihi :) ja siedze u koleżanek przy rejestracji to nie widzę co ludzie wyprawiaja :) słyszałam tylko jak się pacjentka skarżyła że przyszła dziś na wizytę do okulisty... I zapomniała okularów :))
Co do uroków to niby ja też w nie nie wierze... Ale czasem głupi zbieg okoliczności powoduje że mam wątpliwości :)) chyba założę do wózka coś czerwonego :)

Witajcie po weekendzie ;))
Potem spróbuje Was doczytac.
Dziś 24 tydzień ciąży :D

Jestem już po wizycie i usg :) mały waży 800g i jest już dobrze odwrócony.
Wyniki morfolofii dobre.. ale mocz dalej zły :(
mam skierowanie na posiew moczu i wtedy zobaczymy..
Przepisała mi jakies tabletki i globulki do pochwy..
ah niech się to w koncu skończy, bo masakra z tym zapaleniem moim..
praktyczni od poczatku ciąży coś jest nie tak.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wizyty :)

Heja :happy2:

susi - DZIĘKI...
względy finansowe niestety zmusiły mnie do kupna używanych rzeczy na allegro. Z ciuchów to mój 1 zakup więc nie powiem jestem ciekawa.Bo wiem, że wiele osób wyprzedaje na prawdę bardzo dobre jakościowo rzeczy. Zobaczymy liczę, że jutro bądź we środę dostanę to się pochwalę. Ja niestety już wiem, że muszę rozmiarówkę kupować większą, moje dziecię bardzo nie wymiarowa, jak długość dobra to w pasie za cholerę nie wejdzie :baffled:

MARCIA, MROWKAA -
GRATULUJĘ STUDNIÓWKI!!!:-)

Mrowkaa -
&&&&& KCIUKI...ja też noc miałam do bani :cool:

MALPAWAZOO -
&&&&&& za wizytę!!!!

KORECZEK, NASTKA- trzymajcie się, mnie jutro ta "przyjemność"glukozowa czeka i to już przecież po raz drugi :cool:
mlodamamusia- ale wszystko OK????
EWULA- M - Moja córeczka zaczęła spać w swoim pokoju jak miała 5 lat...ale długo jeszcze urządzała wędrówki do naszej sypialni...ja się zawsze bałam, żeby nie zbłądziła po nocy, mamy duży dom, sypialnie na poddaszu, już miałam wizję, że sama po schodach schodzi no cuda wianki. Ale luzzz... przetrwaliśmy dziecko okazało się mądrzejsze od nas i trasę do naszej sypialni opanowała w sekundę :-);-)

MUNIUŚ - ja widzę, że w raz nowymi członkami rodziny, remonty idą w parze...Ja już nic swojemu nie mówię, bo toż w styczniu nam sypialnię zrobiła...a zawsze robimy coś w domu w danym roku...więc już dziubek zamknięty nic się nie odzywam...chociaż wiecie ta natura kobieca, co by zmieniać, przemeblować itd. :sorry2:
Termomix pewnie teraz ok 3,5 tysiąca..chyba jak nie ze 4 tyś :cool: MASAKRA cenowa...jak dla mnie... ale marzy mi się oj marzy...

kainkas- a no nie przespane noce... ja też walałam się jak pchła, brzuch bolał, plecy też :-(
Ewa, ewula - PODPISUJĘ SIĘ pod Waszym... zdaniem...obiema rękoma i nogami też :-D:tak:

Ja dziś mega noc do bani...
czy was też tak strasznie boli kręgosłup jak w nocy trzeba wstać ndo WC... Toż zanim dojdę to mało nie sikam po gaciach...jak inwalidka dosłownie... Już nie wspomnę o przewracaniu się z boku na bok, bo tak boli i ciągnie brzuszek, że porażka...
Pytanie brzmi CZY TO NORMALNE???

Ja lecę ogarnąć chatę...po weekendzie jest jak po tornado... a tylko w sobotę sąsiedzi byli ...

Młodamama – ja to w ogóle nie lubię tych ciążowych ciuchów, takie wory…chyba, że bluzeczki z narysowanym dzidziusiem na wysokości brzucha, to jeszcze słodkie takie jest i można nosić :-)

Czyli nie wypoczywałaś, choć prasowanie mniej męczące jak sprzątanie kuchni :-p

Jo_asia – to postawiłaś chłopaków pod murem…ja póki co dopiero robię prawko, bo jakbym miała to byłoby to samo, też bym musiała mojego pijanego targać za sobą do domu :tak:Ja chyba też będę musiała pomyśleć o torbie, bo mam walizkę na kółkach taką średnią i inną sportową Nike, ale zdecydowanie za wielka jest.

Co do inhalacji to jak to zrobić? Ja to takich rzeczy nigdy nie robiłam i nie wiem co i jak z czym się je… :eek: Boże, na tym forum wychodzi moje kalectwo :confused:

Jagna – To Ty na dwa fronty jedziesz i masz czas na odpisywanie? :szok: Podziw, ja momentami tu ledwo wyrabiam, tyle stron nawalone…a dwa fora…oj nie, nie dałabym chyba rady :-D Co do zaćmy ciążowej nie dość, że nie ogarnęłam zaawansowanej edycji (a już swoje tu wysiedziałam i wypisałam no kurde :-p) to jeszcze miałam wstawić zdjęcie mojej kuchni na dzień dzisiejszy i zapomniałam. Wstawiam teraz, o tak o wyglądają kuchenne rewolucje na Chomiczówce :rofl:
kuchnia.jpg
I weź tu człowieku obiad zrób :wściekła/y:

Koreczek – oj no nie wiem czy samym kolorem odstraszysz zauroczycieli! Chyba będziesz musiała wstążkę walnąć :-D A ta laska to jakaś wariatka i frustratka pewnie. Weź odwal jakiś śmieszny numer temu dziadkowi, Koreczek, nooo i napisz jego reakcje :-p

Nastka – sorry, pomyliło mi się, bo któraś z dziewczyn pisała o Cadet navignton czy jakoś tak i myslałam, że to Ty - nie wiem czemu ;-)

Nieznajoma – ja też tak jak siedzę usmarkana i wszystko mnie boli błagam o koniec ciąży… :blink: Gratki za udaną wizytę i jak patrzę to większość z nas ma podobną wagę maluszków, ciekawe jak to w praktyce wyjdzie po wykluciu :tak:Książkowe dzieciaczki :yes:

Nikusia – trzymam kciuki za kolejną już glukozę co byś się dobrze czuła ;-) mnie też to czeka w tym tygodniu, kupie sobie żywca cytrynowego i będę popijać, bo chyba można nie? Co do remontu my nie mamy wyjścia, bo ja to mieszkanie wykupiłam dopiero w te wakacje i jest w tragicznym stanie, więc tu to nawet nie jakieś widzimisie tylko przymus :confused:
Strasznie drogi ten Thermomix, kurde, ale machina niezła.

Załączniki

• kuchnia.jpg
    kuchnia.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 148
reklama
Witam,
Muniuś - mój prawie mąż :-) to nawet na takiego romantyka nie wygląda - bródka, długie włosy i tatuaże, ale jednak słodziak z niego :-) a kwiaty dostałam od niego bez okazji, oczywiście się popłakałam ze wzruszenia (ach ta ciąża i hormony). A jeśli chodzi o byłego męża to już nie raz z nim rozmawiałam - niewiele to dało. A tantum verde z tego co już tutaj wielokrotnie pisałyśmy to można w ciąży brać. A bezpieczna jazda na motorze to super zajefajna sprawa - my nawet do ślubu cywilnego chcemy jechać na motocyklu (szkoda że w tym roku mało pojeździłam). A ból ucha faktycznie może mieć związek z ząbkiem - trzymam kciuki za wizytę u dentysty.

Secreto - gratuluję udanej wizyty.U mnie na ostatniej wizycie też wyszła lutowa data porodu i to 22 lutego :szok: zobaczymy ...

Kamaa - kuruj się, mam nadzieję że czujesz się już coraz lepiej. Zdrówka !!!

Ewa, Carri - my też co roku takie kalendarze robimy na prezenty (czy to pod choinkę czy na dzień babci i dziadka) i co roku dla nas robimy. Świetna sprawa.
Ewa - zdrówka dla Nusi !!

Carri - z tego co czytałam to nie sok z owoców malin powoduje skurcze tylko sok czy naparz liści malin. Śliczna ta Twoja Madzia :-)

Jagna - Celinka też słodziutka :-)

Nikusia - dla mnie ograniczenie cukru to myłaby masakra, słodzę kawę i herbatę 3,5 łyżeczki. Jak kiedyś z siostrą pojechałyśmy na 5 dni do znajomych do londynu (wszyscy weganie i w dodatku nie używają zwykłego białego cukru) to po 3 dniach o niczym innym nie myślałam jak tylko o zwykłej herbacie z białym cukrem, normalnie wieczorem poszłyśmy na cpn i kupiłam cukier. Na szczęście to chyba mój jedyny nałóg :-) No i czasem nachodzi mnie potrzeba picia herbaty bez cukru, ale to tylko czasem :-) Obym miała dobre wyniki glukozy.

Susi, Małpawzoo - trzymam kciuki za wizytę.
Nastka, Koreczek - kciuki za badania.
Mrówka - kciuki za zaliczenie :-)

Młodamama - dobrze że wszystko w porządku, odpoczywaj...

Ewula, Ewa, Nikusia - zgadzam się z Wami jeśli chodzi o te zabobony.

Nieznajoma - mam nadzieję że wkrótce pozbędziesz się tych okropnych dolegliwości.

Ok, na razie zmykam na miasto. Chociaż pogoda do bani i mi się nie chcę, ale muszę.

Trzymajcie się zdrowo i cieplutko.

Do góry