reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Pytałam kuzynostwa co mam chrześniakowi kupić na świeta. Powiedzieli że zadnych zabawek... Jakąś książkę edukacyjną najlepiej... Mały ma 5,5 roku, macie jakieś pomysly? bo ja to zupełnie sie nie znam :(

Zajrzyj na stronę wyd. Dwie Siostry - mają genialne książki :)
A jak Chrześniak lubi samoloty, to polecam takie coś: Księgarnia Internetowa Siedmioróg.pl .:. Wielka księga papierowych samolotów bojowych | Robinson Nick : Wydawnictwa EGMONT .:. książki, bajki, kolorowanki, wiersze, lektury, komiksy, Scooby-Doo - moi panowie już kilka modeli zrobili :)
To jest też ciekawa książka dla chłopaka: Wojownicy Honor i męstwo - Adams Simon - 37,20zł - EGMONT - książka - Księgarnia internetowa PWN - do tego ma płytę z grami edukacyjnymi, różnymi zagadkami, które możesz rozwiązać po przeczytaniu książki :)
Albo książki z serii Animal Planet, jeśli lubi zwierzaki: Książki :: ANIMAL PLANET :: Księgarnia BookMaster.pl - te od 1 do 5 będą się dla starszego dziecka nadawały; my mamy niezwykłe wędrówki i Franek ją uwielbia :) Mamy też o pingwinie (nr 11) - też ją lubi, ale to książka raczej dla 2-3-latka, no i zwierzęta Afryki (nr 8) - ale to już typowo dla Anieli - wielki obrazek i 3 zdania.

Ewa86 - fajnie planujesz tą kuchnię tak na wesoło, słonecznie...mi to też się podoba coś takiego, ale muszę iść na kompromis ze swoim, a on lubi klasykę w zyciu i wystroju, więc żółty i biel odpada. Na kiedy masz termin, bo ja chyba razem z Tobą jakoś grzeję tyły, a mam na 23 marca. z Mateuszkiem miałam termin na 31 stycznia, a urodziłam 14 lutego, mam nadzieję, że tu nie będę znowu "przeterminowana" jak poprzednio gdzie mi się po nocach śniły zielone wody płodowe i inne głupoty :rofl2:

Dzięki :) Ciekawa jestem, co z tego wyjdzie ostatecznie ;)
A termin to szczerze mówiąc nie wiem, na kiedy mam. Jakoś 25-26 marca chyba :) Ale u mnie problem odwrotny, bo ja rodziłam przed czasem albo grubo przed czasem, więc chciałabym choć do połowy marca dotrwać :)

reklama
Cześć dziewczyny!
Po ostatniej mojej ciąży zostały mi dwa pełne opakowania Duphastonu po 20 tabletek w każdym. Termin przydatności jest do 9.2016 i 11.2016. Jeśli ktoś z Was by potrzebował, piszcie na priv.

carri - ten schabik to ja w thermomixie robiłam, ale jak chcecie to mogę przepis wrzucić :-) Królika też kiedyś miałam ale musiałam go oddać bo uczulenia dostałam strasznego na całej buzi :szok:
nikusia - gratki udanych zakupów , ja ostatnio na allegro kupowałam dla mojej panny ciuchy i niestety są ciut za małe - już sama nie wiem jakie jej kupować bo niektóre nosi na 128 , inne 134 ale mamy też dobre na 140 ???
agnis - ja z sanepidu też się śmiałam - moja mama tak o swojej teściowej mówiła - jeśli chodzi o mnie - to nie mam "stresu " wizytowego ani mamy ani teściowej :)

Jutro zapewne odezwę się późnym wieczorkiem bo jadę na badania i wizytę kontrolną. Znowu się będę stresować czy przepływy u maleństwa są dobre :-(Ale może w końcu potwierdzą mi płeć ???:szok:

Hej dziewczynki :) późno już a ja oczywiście spać nie mogę :( ostatnio dopada mnie bezsenność :(

Ale się fajne focie pojawiły :)) same slodziaki a co będzie jak wszystkie porodzimy juz te nasze maleństwa? Ja się juz nie mogę doczekać :)

Jutro glukoza... Jakoś mam stracha przed wynikiem... No nic zobaczymy co będzie jutro :)

Trzymajcie się kochane i kolorowych snow :))

Anetka - dzięki za przepis, pani Walewska wygląda wyśmienicie i nie jest taka trudna w zrobieniu jak czytam :) Co za gigant z tego dzieciaczka...10 kg. :O Podziw dla rodzicielki, choć pewnie nieźle popękała :/ Co do Paula Walkera to szkoda tego przystojniaka
[*] Marcia - no co Ty, to można Tantum Verde? Ja gin nie pytałam tylko tej babki z apteki i kategorycznie powiedziała, że odpada, a z kolei Vicksa powiedziała, że spokojnie można, nieźle robią sieczkę w głowie :) Dziewczynki piękne macie te swoje psinki, no przepiękne! Secreto - choinka już ubrana to jeszcze powiedz, że wszystko dla dzidziusia masz to już w ogóle przegonisz nas wszystkie we wszystkim :p Josek - chrusty czyli faworki? :p Masz maltańczyka - są przesłodziuchne, takie puchate białe :) Co do wózka to ja właśnie takiego jak Ty chcesz unikam. Miałam podobny Roan Marita, nie sprawdził się był totalną porażką i mam skazę do wózków podobnie wyglądających :( Kainkas - mi się podobają te Chicco 3 kołowe, fajne są. Mi też szkoda kasy na nowe ciuszki, jak wiem, że w ciucholandzie lub na allegro kupię parę sztuk ładniejszych w cenie jednej sztuki nówki :) Mamusia synka - a mama kiedykolwiek jest przygotowana do porodu tak szczerze? :p Ja to bym chciała mieć za sobą ciąże, boje się, że w 9 miesiącu obsypie mnie jakaś kasza na całym ciele jak w poprzedniej, a baaaardzo chciałabym tego uniknąć, bo strasznie swędziało i w szpitalu na Inflanckiej leżałam już 2 tygodnie przed terminem, to łącznie 4 tygodnie, bo urodziłam 2 tygodnie po terminie :/ Nie licząc leżenia na początku ciąży jak krwawiłam... Carri - przepiękna córunia, a jaka maleńka była :) Twój mąż na motorze śmiga? Wow, nie boisz się? Ja wiem, że nie ma czego, ale miałabym stracha jakby mój zaczął jeździć na motorze... Jagna - to urocze, że Twoja córa miała sweterek ten, który Ty dostałaś od babci, o rany! Historyczny sweterek z dziada pradziada :) Fajny dziubek na głowie z włosków :) Susi - trzymam &&&& za wyniki i może dowiemy kto tam Ci się w środku chowa? :D nigdy nie jadłam schabu gotowanego na parze, ciekawe jak to smakuje...na pewno dobre, choć ja lubię schab w KAŻDEJ postaci, więc i ten by mi przypasował :) Kamaa - to buldog francuski? Jaspis - świetny ten wózek, muszę go obczaić tylko szukam jakiegoś sklepu w Warszawie gdzie można go obejrzeć...mam nadzieje, że w Świecie Dziecka znajdę, a Ty gdzie go znalazłaś? Nastka - również trzymam &&&& za glukozę! :) Nie mam siły do siebie już no na prawdę...co myślałam, że wyleczyłam ucho to teraz znów mnie dopadło...zatyka się i boli! O co chodzi do jasnej panienki?! :( Wyczytałam na necie, że domowym sposobem jest podgrzać garść soli kuchennej na suchej patelni, wysypać na ścierkę lub tetrową pieluchę, zwinąć w "bańkę" i przykładać do ucha...ciekawe, nie wiem czy to cokolwiek może dać :( Do tego ząb mnie zaczął boleć po tej samej stronie co ucho, mój mówi, że to ma związek z zębem...od zęba ucho, bo teraz boli mnie z drugiej strony, a wcześniej z innej bolało, ale nie aż tak jak teraz....no i nie zatykało się :( Jutro muszę na cito szukać dentysty, bo moja dentystka przyjmuje tylko w piątki :/ Pięknie, kuźwa, pięknie...żyć nie umierać...nie wiem czy usnę :( Życzę Wam spokojnych i bezbolesnych nocy :*

Coś mi się z tymi postami chrzani...nie mam w ogóle tego panelu do zmieniania koloru czcionki, minki mi nie wchodzą, a entery nie przyjmują się choć edytowałam i próbowałam jeszcze raz

Dzien dobry! Melduje sie pierwsza :-)

tesciowa byla posiedziala chwile i pojechali do szwagierki, dzisiaj musze za kierowce porobic i powozic to tu to tam.

powiem wam ze mi brzuch pobolewa ale nie w taki skurczowy sposob tylko mysle ze jest nadwyrenzony bo jak to moj gin powiedzial na ostatniej wizycie jak sie skarzylam ze miednica mnie nawala to niestety grawitacja robi swoje i dziecko jest coraz wieksze itd wiec ten moj brzuch ciagnie w dol dlatego zakupilam se przed chwila cos takiego PAS CIĄŻOWY MACIERZYŃSKI PODTRZYMUJĄCY BRZUCH XL (3734343556) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. mam nadzieje ze pomoze. Wogle wczoraj cos mnie dziablo jak sie podnosilam bo ciagle zapominam ze trzeba sie na boczek przetoczyc i wtedy wstac a ja ciagle tak sie podrywam do przodu i na ostatniej wizycie ginka zwrocila mi na to uwage chyba brzuch sie bardziej napina.

Munius no bralam tantum verde i to duzo wczesniej i w aptece mi polecila i ginka wiesz moze trafilas na aptekarke pt. Wiem lepiej niz lekarz zobacz to Tantum verde w ciąży tylko mowie tabletki sa o niebo leprze od psikawki..

nastka powodzenia na glukozie :-)

susi ja za typdzien powinnam miec thermomixa to dasz mi przepis :-) juz nie moge sie doczekac i babka ma mi orzywiezc ksiazke z przepisami dla maluszkow od 5 mc zycia to bedziemy sie wymieniac :-)

a ja mam dzisiaj STUDNIOWKE!!!!! :-) Tylko suwaczek sie cos zacina..

Cześć! Co za noc...nie spałam chyba wcale. Kręciłam się tylko z boku na bok i zasnąć nie mogłam. W końcu wstałam forum poczytać.... A dziś zaliczenie mam z włoskiego,będę na pewno wyspana i przytomna...

reklama
Do góry