reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

KOBIETY SERNIK!!!

JEJKU NO CUDO WYSZŁO, MRMR:szok:

Która to dawała linka na sernik wiedeński z polewa czekoladowa?? Niech no ja cie dorwę to wyściskam i wycałuje, na rekach bede nosić, no cudo!!!

reklama
Właśnie oglądałam wiadomości. Pamiętacie ta dziewczynkę co 2 miesiące temu zjadła muchomora i miała przeszczep wątroby. Nadal jest w szpitalu, do domu nie wróci, szukają dla niej rodziny. Aż mi się płakać chciało:wściekła/y:

Koreczek daj przepis ;)

Ostatnia edycja:
Nigdy nie zrozumiem lekarzy... Poszlam z bolaca i polamana 8 a wyszlam z wyrwana 7... Wg dentystki po tym co widziala na zdjeciu to trzeba bylo wyrwac 7... A jak bol nie minie to mam wrocic w poniedzialek. Zuzyla na mnie 3 zastrzyki znieczulajace nawet nie musialam prosic, jak widziala ze dalej boli to dawala wiecej. Przez 4h nie czulam lewej strony twarzy.. Ale po 4h jak znieczulenie puscilo to ryczalam!!!! Jaki bol... Wzielam 3 paracetamole i jest ok. Mam nadzieje ze to boli ta dziura po wyrwaniu a nie 8... :( no i udalo sie tanio rachunek na 350zl tylko... Duza roznica w porownaniu z 1000 :tak: no i mam czas na zaplate to 9grudnia :)
Dopiero 2h temu wzialam sie za ciasta... Poki co Pani Walewska gotowa i serniczek przekladany galaretkami. Zaraz biore sie za torta :D

Paczka nie doszla.. Sledze caly czas na necie nadana 18listopada, 20 listopad eksport z Polski... Wogole pisze ze kraj przeznaczenia Zjenoczone Emiraty Arabskie... Mama byla ba poczcie 3 razy i robila afere, dzwonila do Warszawy i nic... Paczka ponoc plynie promem... Tyle ze prom plynie 1 dzien a nie 12! Ja mam przeczucie ze moze oderwala sie ta kartka z adresem nadania... Lub cos sie stalo i paczka do mnie nie dojdzie...
Czuje sie bardzo zle ze nie zrobie corce super urodzin jakie sobie wymarzylam... Tyle kasy w bloto...
Moja kurta z hm tez, i nowe buty zimowe...
I jeszcze tyle rzeczy... :(

Mloda mama pierwsze slysze o jakiejs krzywicy. Nigdy malej zadnej witaminy nie podawalam. Zaden lekarz ani polozna tez nic nie mowily. Zalecily tylko ze moge raz dziennie lyzeczke tranu dawac na odporonosc. Teraz tez nic podawac nie bede.

A co do czapeczki to macie zamiar ubierać latem, bo ja już nie wiem, co 2 dziecko u nas bez czapki latem. W sumie leży dziecko w wózku i i tak te czapki przeszkadzają:confused:

W sensie - na słońce? Jak będzie Młody w gondoli, to raczej nie, i tak będzie w cieniu, a samo południe spacerować nie będziemy :)

ojj ja tez słyszałam,ze drugi trymestr jest taki bardziej aktywny i przybywa energia.
Ale po sobie tego nie widzę, chce mi się ciągle spać, i mało co robię :p

U mnie się sprawdza ;) Już pół mieszkania przemeblowałam, zrobiłam przegląd szafek z lekami, kosmetykami, ciuchy przebrałam, powoli wyprzedaję na allegro zbędne rzeczy ;)

Dziewczyny u nas nie kupuje się prezentów na Święta domorosłym, ale zawsze mam problem co kupić mamie bo ma na imię Ewa i zawsze chce coś jej kupić na imieniny. Całe życie zapominali o jej imieninach, wiec teraz chociaż ja pamiętam. I może podpowiecie mi jakiś drobiazg, bo to nie ma być coś mega dużego i drogiego.

Koniecznie coś kup! O moich imieninach też nikt nigdy nie pamięta :p
Moja Mama się zawsze strasznie cieszy jak dostaje końcem roku kalendarz z naszymi zdjęciami i zaznaczonymi wszystkimi datami rocznic, urodzin itp. Więc zawsze jej takie fotokalendarze robimy.

ja od rana dekorowałam pierniki i teraz patrzę a moje nogi to 2 balony... takie mam spuchnięte :baffled: też tak macie?

Mnie nie puchną póki co. Ale w poprzednich ciążach pomagały mi trochę kremy - dają wrażenie chłodu na łydkach. No i oczywiście nogi w górę.

Mamusiasynka, Ewa - ja też ani jednego ciuszka jeszcze nie kupiłam...Wszystko dostałam..Teraz siostra dzwoniła, że kolejny kocyk znalazła i czeka już do odbioru :happy: Ja bardziej już myślę o tych większych rozmiarach... No ale młody niech się najpierw urodzi :tak:

U mnie komplet rozmiarów od 50 do 110 - do wyboru do koloru ;P

Mloda mama pierwsze slysze o jakiejs krzywicy. Nigdy malej zadnej witaminy nie podawalam. Zaden lekarz ani polozna tez nic nie mowily. Zalecily tylko ze moge raz dziennie lyzeczke tranu dawac na odporonosc. Teraz tez nic podawac nie bede.

Może dają u Was w szpitalu uderzeniową dawkę wit. K i potem się jej nie bierze. W Polsce teraz dostaje się zastrzyk, który wystarcza chyba na jakiś tydzień i potem jakiś czas jeszcze wit. K się podaje.
A że wit. D nie dajecie to dziwne - nie ma chyba u Was za wiele słońca? Ale w tranie jest też zazwyczaj wit. D, to może dlatego.

Ewa w szpitalu nic nie podaja dzieciom. Zadnych szczepien ani zastrzykow. Pierwsze szczepienia jak miala 3msc dostala.
Tak czytam i czytam ze o tych witaminach piszecie a ja pierwsze o nich slysze. Tutaj nawet kwasu foliowego w ciazy sie nie bierze.
Jak z Michelle w ciazy powiedzialam lekarce zeby mi recepte na kwas wypisala to sie mnie pytala po co mi to? Jesc rybki, warzywa i owoce a to wystarczy.

Secreto jeśli chodzi o puchnące nogi toi ja jakoś do tej pory u siebie tego nie zaobserwowałam (z tego co widze to dzięki Bogu :) a Tobie kochana współczuje. Kumpela mi mówiła że najlepszy sposób to leżenie z nogami w górze :) i nie dość że podobno skuteczny to jeszcze jak przyjemny :))

Anetko fakt u nas w Polsce jak widać wciskają nam różne różniaste witaminy suplementy itp.... i aż się zdziwiłam że u Was tego nie dają.... co kraj to obyczaj. Ja urodziłam się wcześniakiem ośmiomiesięcznym i podobno gdyby nie wit D którą mama specjalnie sprowadzała dla mnie z Niemiec to bym miała poważną krzywicę.... Może w Norwegii wychodzą z założenia że wszyscy odżywiają się zdrowo... ryby, warzywa itp. bo tu u nas to fakt... dużo niezdrowego jedzenia i może stąd tak obszerna suplementacja witaminami :)

P.s. podkradłam suwaczek :) bo mi się bardzo podoba :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja na brak energii jeszcze nie narzekam - planowałam w tym tygodniu zrobić porządek z córki ciuchami i się uporałam, w przyszłym tygodniu kolejne zaplanowane rzeczy z listy idą w ruch. Z oknami sama nie dam rady i firankami - więc jutro mam wsparcie w tym temacie. Już się cieszę bo jak okna umyte i firanki świeże to w mieszkaniu świeżością bardziej czuć. Zaczynam niestety narzekać na puchnące nogi :(

pinki - jaki romantyczny Twój mąż:tak:
megi pegi, nastka - ja też ambitnie porządkuję krok po kroku mieszkanie o czym wspomniałam wyżej a od stycznia szaleję z wszystkim dla maleństwa. Dzisiaj nawet chciałam coś kupić dla maleństwa ale cały czas nie mamy potwierdzonej płci więc się wstrzymałam , a dzisiaj na stronie www.endo.pl jest "czarny piątek" czyli wyprzedaż do 24.00 jakby któraś z Was jeszcze coś chciała kupić.
mamusia synka - super te ciuszki, a jaki porządek w nich ale chyba faktycznie dużo za dużo - 27 par półśpioszków to faktycznie codziennie możesz w same te ciuszki przebierać :)
jagna - wspomniałaś o kosmetykach dla mamy a może w mydlarniach poszukaj - dużo fajnych rzeczy teraz produkuje się z naturalnych składników, ja kupowałam ostatnio szampon w kostce, balsam w kostce, który pod wpływem ciepła rąk rozpuszcza się i dopiero nim się smarujesz a jakie zapachy cudne :tak:
aneta - dzielna z tym zębem jesteś i jeszcze ciasta pieczesz - więc robisz wszystko, żeby córci urodziny były najwspanialsze pod słońcem - wkładasz w to swoje serce więc urodziny będą na pewno SUPER !!!! A z tą paczką to nie wróżę nic dobrego skoro widać, że została wyekspediowana na Emiraty - ale zawsze jest szansa , że do Ciebie dotrze ale po prostu duuuużo później. A reklamację zawsze masz prawo złożyć :tak: Udanych urodzin jutro :-)
agnis - mogę Ci przybić piątkę - też zostałam sama z brzuszkiem w domku - mąż ma zjazd na podyplomówce a córcię odprowadziłam do dziadków - jutro piecze z babcią pierniczki - spakowała się na cały weekend :)

Do góry