reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

W końcu doczytałam :-)

Ozila super jest ten przewijak z wanienką... eh... gdybym tylko miała miejsce...

Ewa86 body z instrukcją mnie rozbawiło. Tylko by mój luby to zrozumiał to chyba musiałoby być po polsku jednak ;-)

Koreczek wydaje mi się, że możesz pamiętać różne rzeczy z tak wczesnego dzieciństwa. Ja np. pamiętam pogrzeb prababci po której mam imię, a że trumna była otwarta to nawet fryzurę i strój... Chyba było to dla mnie traumatyczne przeżycie bo miałam z dwa latka (może do pół roku więcej).

Marcia30 gratuluje udanej wizyty. Super, że z maluchem OK :tak:
Mój od początku ciąży ma główkę po lewej stronie brzuszka, nóżki po prawej

Alesia dobrze, że teczka się odnalazła. Ja chyba zanim bym dotarła po nią to bym obgryzła wszystkie paznokcie z nerwów....

Jaspis
to trzymam kciuki by udało się nie kupić za dużo spoza listy... Ja listę tez miałam, ale ubranek już mam pół komody - lista mi nic nie dała... Tzn. reszty się trzymam (typu pieluszki, smoczki, ...), ale z ciuszkami mi nie wychodzi, a najgorsze jest to, iż ciągle mam wrażenie, że nadal będzie czegoś brakowało...

Mamusia synka
możemy sobie rękę podać... :tak: Ładnie różowi się w tej szufladzie :happy:
Ty przynajmniej masz już rozmiar 68, ja nie wiem czemu skupiłam się na tym małym 56 :zawstydzona/y:
Ja się boję co będzie jak znajomi poznoszą jeszcze ubranka... bo juz ktoś tam mężowi obiecal po synku ciuszki...

AnetaNorwegia
biedactwo... Boli mnie cała szczęka już od czytania... Mam nadzieję, że nie będziesz musiała wracać do tej dentystki w poniedziałek i że już nic nie zaboli...

Ja dziś cały dzień na nogach... zmarzłam do tego, bo kurtki nie posiadam i nic dostać nie mogę...

Widziałam, że pisałyście o apteczce... zupełnie zapomniałabym o takich rzeczach... Muszę dopisać do listy..
najwyżej podpytam Was jeszcze raz co potrzeba na wątku zakupowym, bo ciężko tutaj będzie odnaleźć wszystkie posty :zawstydzona/y:

Wiecie, że ja nadal nie czuję specjalnie ruchów... Pytałam się lekarza, ale on twierdzi, że w tym tygodniu ciąży mogę nie czuć... Troszkę mnie to dziwi... Jeśli już coś czuje to wieczorami i po tej stronie brzuszka gdzie mały ma główkę...
Zaczynam chyba już panikować powoli...

Apropo zakupów o których pisałam wcześniej... to znów kupiłam coś z ubranek :zawstydzona/y: Chyba już się nie opanuję :laugh2:
Tym razem wygrałam na allegro paczuszkę ubranek za grosze, więc chyba nie jest źle ;-) Mąż mnie powiesi :-D

reklama
Dzieki dziewczyny poki co jest niby lepiej :tak:

susii ale mi przypomnialas.... kompletnie zapomnialam ze dzis black friday :angry: taakie promocje wszedzie... mam jeszcze 1,5h :szok: siadam na godzinke na neta moze cos znajde :confused:

Mam nadzieję, że uda Ci się coś "upolować" :)
Jak sprawdzałam w necie to u nas jeszcze chyba mało popularne te czarne piątki, weszłam na strony kilku sieciówek i nic, żadnej informacji a z endo dostałam e-maila bo jestem u nich zarejestrowana i dzisiaj udało mi się kupić kilka rzeczy dla córki taniej :)

Kochane zabeczki,
mnie moze nie byc dzis ( u zwas jutro) bo jedziemy na impreze do weekendowego domku za miasto do tesciowej;-)

ale bede miala znowu czytania jak wrocimy pewnie:szok:

Milego weekendu Wam zycze;-)

Susi no w pl to faktycznie malo popularne... Ale z endo ciuszki bardzo dobre jakosciowo. Bluzeczki z 29 czy 39 zl poprzeceniane nawet na 15 to super okazja :tak:
U mnie kila sklepow internetowych mialo promocje dzisiaj. A w stanach to szalenstwo :D szkoda ze wysylka drogo wychodzi bo naprawde za grosze rzeczy mozna kupic.

Ja dopiero klade sie spac. Zrobilam Pania Walewska, sernik przekladany z galaretkami, ciacho czekoladowe z kremem, bananami i kiwi, i 16 ptysi :D biszkopt na torta juz gotowy rano tylko przelozyc owocami, kremem i ozdobic i upiec babeczki :) nawet wzielam prysznic i umylam glowe przed snem :D uff rano bedzie pospiech na maxa ze wszystkim. O 13 goscie przychodza.

Szczeka pobolewa troszke ale to chyba z powodu tej gigantycznej dziury jaka zostala... Oby jutro bylo lepiej !

Dobranoc mamusie :)

Hej hej.
Jest sobota a ja spać nie mogę, a do tego miałam koszmary... Dziś chyba poproszę ojca aby mi psa na nocke przyprowadził..nie lubie być sama w mieszkaniu, zwłaszcza na noc....
No i oczywiście obudziłam się głodna..a mały od razu kopał:happy2:on chyba też z głodu:laugh2:wiec wszamałam śniadanko z kawką i od razu lepiej:laugh2:
Tak myślę co tu dziś robić, jakieś małe porządki może..no na Andrzejki to nigdzie nie pójde a wróżyć nie musze bo męża już mam:laugh2:

Dzien dobry!

agnis kochanie podkradasz mi fuche porannego ptraszka :-)

a tak serio to ja tez wstaje i nie wazne czy to sobota czy niedziela , maly sie urodzi to wtedy bede blagac o troche snu wiecej :-)
ja dzisiaj mam w planach poszukiwanie kanapy dla Patrycji do pokoju bo mezus szafe juz zrobil , w pn bierze sie za malowanie i mozna bedzie ustawiac nowy naroznik, ktorego jeszcze nie mamy.....
kurde w nocy zaczela mnie bolec noga konkretnie miesien uda...musialam wczoraj nadciagnac bo przeciez malo gleby wczoraj nie zaliczylam tzn zaparkowalam pod przychodnia na chodniku i wysiadajc nie spodziewalam sie ze jest kraweznik dopiero nizej chodnik i polecialam ale udalo mi sie utrzymac na drzwiach i musialam napiac miesnie , dobrze ze sie nie wyglebalam z wielkim hukiem...

Moniqa co do ruchow to ci powiem ze ja jakos czesto i intensywnie to tez nie czuje, przedwczoraj to juz znowu mialam strach w oczach bo bardzo malo sie ruszal i nawet slodkie czy tarmoszenie brzucha nie pomagalo ale wydaje mi sie ze to spowodowane jest ulozeniem dziecka, wczoraj na usg kosci udowej to gdzies w splocie sloneczynym szukal az mnie cos zabolalo, nie wiem gdzie ten maly trzyma te nigi poki co zebra i zoladek cale:-)

ozila milej zabawy....

aneta mam nadzieje ze udalo ci sie pospac i juz nic nie boli...

reklama
Marcia też zauważyłam że z nas poranne ptaszki :-D
Ja jak bylam na 4D to mi lekarz powiedział ze dziecko ma dwie pozycje, obie były zbliżone, czyli dziecko glówką w dół, a że ma długie nogi to mnie kopie ile wlezie. Czujecie ten moment kiedy się przesuwa? Ja bardzo mocno, bo czuje jak mi się brzuch ostro naciąga, wtedy wiem gdzie ma główkę akurat.

2013-11-30 06.55.57.jpg

Ozila udanej zabawy (andrzejkowej?) :-)

Anetko tez mam nadzieje ze zab mniej będzie dokuczał, wiem jaki to ból...calkiem niedawno (w 1 trymestrze) raz to plakalam w glos tak mnie bolało.... :baffled:

Załączniki

• 2013-11-30 06.55.57.jpg
    2013-11-30 06.55.57.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 110
Ostatnia edycja:
Do góry