reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ja też już wstałam i u mnie spanie max do 7 :-(
Ja mam dzisiaj w planach obskoczyc jeden lumpeks i na zabawę andrzejkowa wybieram się do ginekologa :p

ozila
i aneta udanej zabawy!!

Marcia dobrze, że się nie przewrocilas.. Pewnie masz nadwyrezony mięsień

Miłego weekendu i andrzejek!!!

reklama
Ja to nie czuje jak sie maly przekreca za to czasami tak dostane po pecherzu ze az podskocze i bylam pewna ze tam nozki tam glowka i wez tu zgadnij......

secreto powodzenia na wizycie :-)

AnetaNorwegia udanych urodzinek malutkiej!!! i oby już nic Cie nie bolało. Przypomniałaś mi, że przydałoby się tak najpóźniej w styczniu iść do dentysty na wizyte kontrolną...
Moniqua z tymi ruchami to ja też czasem mam panikę, ale wydaje mi się że to od ułożenia właśnie zależy jak czesto i jak mocno czujemy te kopniaczki
Secreto powodzenia na wizycie
Szkoda że ja nie wiedziałam o tym czarnym piątku :-( za szybko poszłam spać...
A ja dalej rozłożona przez jakieś przeziębienie...wczoraj wnet cały dzień przeleżałąm...:szok:a w domu taki syf po montarzu tej szafy!! Mąż posprzątał już kuchnię i łazienkę, bo wszędzie się nanosiło..Połowę firanek i zasłon wyprałam i się suszą...mąż umyje okno, ja poprasuje te kilometry i się powiesi świeże :-) postaram się dzisiaj trochę więcej w domu zrobić, ale to zależy jak się będę czuła.

witam dziewczynki! ja też rano wstaje ale naogół doleguję w łóżku na przytulakach z małą albo szykuję ją do przedszkola więc zaglądam zawsze dopiero jak już jesteśmy ubrane, najedzone itd.
Aneta- życzę żeby impreza jak najlepiej się udała mimo tej paczki i żebyś za bardzo się nie pzremęczyła (uważaj na siebie!)
secreto - to niezła dżampreza ci się szykuje z Polą :p
ja czułam raz jak mi się mała przekręciła i od tej pory ruchy słabiej czuję ale czuję codziennie i sporo choć w porównaniu z tym co miałam z Karolcią to są bardzo rzadkie i delikatne.
Wczoraj pzreczytałam że nasze dzidziusie śpią 20h/dobę więc jeżeli jesteście akurat w ruchu kiedy dzidzia się wierci to po prostu możecie to "przegapić"

ale nie miłą miałyśmy dzisiaj "niespodziankę": nie było bajeczki o Dorze! moja ma świra na jej punkcie i cały tydzień czeka na tą baję - ale była rozczarowana jakąś Kung-Fu Pandą

Anetko udanej zabawy! Ale pyszności napiekłaś:-p tak mi jęzor wywaliło..:-D
My się dziś wybieramy na ostatki do kumpla męża z pracy.. hen gdzies daleko tylko potrzeba nam kierowcy bo ja mam nieczynną nogę:confused: no jakoś mi tak uciska, że boli mnie jak na grypę i cierpnie cała..

Nigdy nie zrozumiem lekarzy... Poszlam z bolaca i polamana 8 a wyszlam z wyrwana 7... Wg dentystki po tym co widziala na zdjeciu to trzeba bylo wyrwac 7... A jak bol nie minie to mam wrocic w poniedzialek. Zuzyla na mnie 3 zastrzyki znieczulajace nawet nie musialam prosic, jak widziala ze dalej boli to dawala wiecej. Przez 4h nie czulam lewej strony twarzy.. Ale po 4h jak znieczulenie puscilo to ryczalam!!!! Jaki bol... Wzielam 3 paracetamole i jest ok. Mam nadzieje ze to boli ta dziura po wyrwaniu a nie 8... :( no i udalo sie tanio rachunek na 350zl tylko... Duza roznica w porownaniu z 1000 :tak: no i mam czas na zaplate to 9grudnia :)
Dopiero 2h temu wzialam sie za ciasta... Poki co Pani Walewska gotowa i serniczek przekladany galaretkami. Zaraz biore sie za torta :D

Paczka nie doszla.. Sledze caly czas na necie nadana 18listopada, 20 listopad eksport z Polski... Wogole pisze ze kraj przeznaczenia Zjenoczone Emiraty Arabskie... Mama byla ba poczcie 3 razy i robila afere, dzwonila do Warszawy i nic... Paczka ponoc plynie promem... Tyle ze prom plynie 1 dzien a nie 12! Ja mam przeczucie ze moze oderwala sie ta kartka z adresem nadania... Lub cos sie stalo i paczka do mnie nie dojdzie...
Czuje sie bardzo zle ze nie zrobie corce super urodzin jakie sobie wymarzylam... Tyle kasy w bloto...
Moja kurta z hm tez, i nowe buty zimowe...
I jeszcze tyle rzeczy... :(

Mloda mama pierwsze slysze o jakiejs krzywicy. Nigdy malej zadnej witaminy nie podawalam. Zaden lekarz ani polozna tez nic nie mowily. Zalecily tylko ze moge raz dziennie lyzeczke tranu dawac na odporonosc. Teraz tez nic podawac nie bede.

to moja do dziś bierze wit D! i to miała czas, że musiała brać większe dawki bo jej kostki z niedoborów w chrząstki się cofały w główce..u nas się tego pilnuje..Ponoć w dzisiejszych czasach ( super zdrowe jedzenie w sklepach, mało słońca) większość ludzi ma niedobór wit D.. a dzieci jednak rosną szybko i potrzebują jej znacznie więcej...

Hej :)

secreto &&& kciuki za dzisiejszą wizytę!

aneta udanej imprezy urodzinowej! :) szkoda, że paczka nie doszła.....

ozila baw się dobrze!

agnis właśnie ściągam sobie ten film :)

u nas wit. D Olka brała do 1 roku życia potem vibovit bo herbaty. Witaminę K tylko 3 miesiące się bierze wg mojej położnej! Aaa i ta witamina K tylko dla dzieci karmionych piersią

miłej soboty!

reklama
hej, my od 8 na nogach. Ignacy usnął wczoraj po 18:00 i spał do rana :szok:
a w domu tak ciemno, że mamy światła pozapalane, normalnie jakby noc była

Ignacy ciągle też bierze wit. D, ale mamy takie zalecenie z Centrum Zdrowia Dziecka

Do góry