reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Wczoraj leżę z mężem i tak gadamy o wszystkim, i temat zszedł na połóg. Ja mówię Że to będzie masakra jak długo będzie tak leciało. A on na to: "co się dziwisz, w końcu nie masz okresu przez 9 miesięcy to się tam nazbiera nie?" :angry::angry::angry: bueheheeheh :laugh2::laugh2::laugh2:

ty mnie juz dzisiaj tak rozbawiłaś :d buahaha :-D Powiem ci, ze to mój tez tak uwaza:confused2: Ogólnie jak miałam okres to zawsze mnie na plecy przewracał i trzymał i sie śmiał, ze spodnie mają plamę czerwona na tyłku :crazy: Bo raz plama wyszła, przeprosił i kupił mi nowe spodnie :-D:-D chociaz nadal pozniej tak robił, ale nie za długo:confused2::eek::-D Ciekawe co ja bede z nim miała jak będzie połóg... :baffled:

No humory widzę wam dopisują :-) no ale to dobrze.
Ja jutro muszę całą chatę ogarnąć :baffled: bo w sobotę czeka mnie wyprawa do Kliniki na tą cudowną glukozę a potem chcę do Ikei skoczyć po fotel i może jakieś półki co by mieć gdzie trzymać na wierzchu kosmetyki dla młodego.
'Dziewczyny czy już myślałyście nad zawartością apteczki gdy taki mały człowiek się pojawia?

Koreczku proszę Cie nie wspominaj :baffled:
A co do apteczki na pewno sól fizjologiczna. Kurde sama nie pamiętam co się kupuje. Na pewno plyn do pepuszka, kiedyś smarowalo się spirytusem,a teraz to nawet nie wiem jak to się nazywa

Ide spac dziewczynki.. DO jutra ;*

Ostatnia edycja:
No ja już mam octanisept (to do pępuszka) waciki, gaziki, sól fizjologiczną.
Kupiłam też Wit D i Wit D+K. Tą pierwszą będziemy długo podawać a tą drugą chyba coś koło 3 tyg...o ile się nie mylę? No ale to pediatra przy wypisie powie.
No i tak myślę już może, że przydałoby się coś na kolkę mieć....może jakieś leki przeciwgorączkowe???

Kurcze napisałam do koleżanki pediatry jak mi odpisze to wstawię... Ja lubię być, że tak powiem" zabezpieczona" więc wolę mieć na tzw stanie niż potem latać w nocy po aptekach nie daj Bóg :baffled:

Muniuś powiem Ci że i ja mam problem z gardłem…. Niestety dopiero co się podleczyłam i znów coś mnie dopadło. Byłam już u wielu lekarzy i zalecenia są ciągle takie same… czyli łóżko, miód, mleko gorące, czosnek, sok malinowy. A z leków to *spam* w syropie i pastylkach (mi pomaga) i oczywiście inhalacje z soli morskiej, dzięki którym jestem w stanie zasnąć wieczorem. Chorowanie w ciąży to koszmar jakiś normalnie, ale ja bronię się rękami i nogami przed antybiotykiem, ale jeśli tak będę ciągle chorować to pewnie w końcu musiała wziąć :no:

Młoda mamo powiem ci szczerze że tort jak na pierwszy raz cudny, ja się za torty wcale nie zabieram… hehe bo nie mam do tego zupełnie talentu… no a może i po części z lenistwa :rofl2:

Co do utraty rodziców to jak czytam Was to tez mnie ściska na wspomnienie mojego taty…. 18 grudnia minie 3 lata jak zmarł…. Bardzo mi go brakuje….:( a wiecie co zauważyłam, że mój mąż ma wiele jego zachowań co czasem mnie śmieszy i wtedy dochodzę do wniosku że chyba faktycznie szuka się partnera z podobnymi cechami jak nasi rodzice :)

Jaspis ja też zawsze jak pojade ze zwolnieniem do pracy to siedze godzinami :) pytaja jedna przez drugą co i opowiada się dziesięć razy to samo, to się schodzi :-D ale w sumie raz na miesiąc można :)

Koreczek ja też jestem w szoku że to już tak szybko zleciało…. Dopiero co w lipcu wszystkie pokazywałyśmy fotki z pierwszych usg a tu proszę zaraz wejdziemy w trzeci trymestr :) to szok że tak szybciutko to wszystko mija :) Moja kumpela miała termin na 9 grudnia, ale urodziła już w zeszłym tygodniu więc troszkę wcześniej…. Mówi że nie zdążyła się jeszcze oswoić z tym że przed czasem została mamusią :)
A ta twoja Korsyka to musi być bajka…. Uwielbiam ciepłe kraje…

Hehe z tym kopaniem to dzieciaki są niezłe :) mój ostatnio jednego dnia też szalał jakby faktycznie jakaś impreza była w brzuszku a nastepnego dnia nic…. Już zaczęłam wpadać w panikę…. I pomyślałam w nocy że z rana pędze do lekarza a tu kopniak taki że aż mnie zatkało :) I od tego czasu już nie robi mi zbyt długich przerw :happy:

Agnis usmiałam się z tego JPG J i z Twojego męża …. Ale mój też czasem jak coś palnie to tylko się posikać ze śmiechu :) hihih i ta koleżanka…. No ale ma dziewczyna racje :) to jest jakaś opcja dla tych naszych kochanych „seksoholików”

Ewa86 my obie mamy te terminy tak na sam koniec marca i w sumie to chciałabym dotrwać do terminu, bo sama mam urodziny 5 marca więc mój maluszek mógłby mieć troszke później :)

Dobra dziewczynki oglądam Gesslerową i ide spać :)) do usłyszenia jutro :)
a swoją drogą teraz jak siedzę z lapkiem na kolanach to mały tak się rozszalał że ciężko mi usiedzieć hehe chyba woli jak coś robie a nie siedze bezczynnie :) hehe typowy facet :)
Buziaki dla was :)

reklama
Kama zdrowka zycze i jak najmniej mow, to znaczy gardlo oszczędzaj

Ewa86 czekam na finisz kuchenny oj bedziesz miala piekna kuchnie :)

Agnis oj tez sie usmialam z tego co Twoj maz powiedzial hehe

Nikusia jesli chodzi o apteczke :octenisept, witamina K i D, sol fizjologiczna, gaziki lub waciki do przemywania oczek, sudocrem na odparzenia,termometr do czola ....na goraczke nic - bo jak dzidzia nie ma skończonych trzech miesięcy to z goraczka do lekarza lub szpitala, aspiraorek do nosa + choć niekoniecznie woda morska tez do noska

Co do miesiączki ja od porodu Madzi nie miałam prawie 2 lata :)):happy:

Do góry