reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

mlodamamusia - ja w sumie na 8 marca...Ale nie obrażę się jak młody ze 2 tyg wcześniej wyjdzie :tak:

Ja już mam 3 terminy :happy: 16 marca, 10 marca i 28 lutego! I tez się nie obraze :happy:

Ale mnie maly dziś kopie, chyba rosnie kolejny piłkarz hehe, tym razem napastnik bo bramkarza już mam :happy:

O tu mój bramkarz:

SN159369.jpg540830_441740345896630_2096766704_n.jpgSN159395.jpgSN159371.jpg

Załączniki

• SN159369.jpg
    SN159369.jpg
    13,7 KB · Wyświetleń: 160
  • SN159371.jpg
    SN159371.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 153
  • SN159395.jpg
    SN159395.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 145
  • 540830_441740345896630_2096766704_n.jpg
    540830_441740345896630_2096766704_n.jpg
    36,1 KB · Wyświetleń: 178
reklama
moja znajoma urodziła w 25 tyg.. poznałam ją właśnie po cc w szpitalu... kurcze ile ona się opłakała:-( synek był bardzo dzielny i dał rade! ale nie zmienia to faktu, że miał pełno operacji... w prokocimiu był prawie pół roku...dał sobie radę tylko dzieki temu, że był dużym i silnym chłopcem..bardzo bardzo się boję bym nigdy nie była w takiej sytuacji.. chyba bym sie zabeczała

Agnis cudny chłopczyk!!!

Agnis ale masz slicznego chłopaka:))))

Mlodamama u mojej znajomej obylo się bez takich operacji urodzil się sliczny chłopak który jak na ten tydzień ciąży był duzy i miesiąc później był już w domu

Nikusia no to te studniuowke trzeba opic :-)szampan.jpg

Załączniki

• szampan.jpg
    szampan.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 59
Carri - dzięki kochana...oj wypiło by się szampana nie powiem :tak:

Ja nawet nie chcę sobie wyobrażać, że młody mógłby się urodzić wcześniakiem ...Chcę go donosić do 37 a potem może się pchać na świat :sorry:

Czarnyloczek dokładnie norma jest do 140 więc ja o swój wynik byłam spokojna dlatego ciekawi mnie co twój gin powie na ten temat - napisz p owizycie jak nie zapomnisz.

Nikusi to raczej to póki co

Załączniki

• indeks.jpg
    indeks.jpg
    5,5 KB · Wyświetleń: 58
Dziewczyny ale u nas pachnie ciastem marchewkowym - córka załatwiła mi robotę na dzisiaj bo jutro w szkole Andrzejki więc zgłosiła pani , że mama na pewno zrobi :) No i mama zrobiła i przy okazji jak uruchomiłam Thermomix przygotowałam nasz ulubiony koktajl bananowy - pychotka :tak:
munis - walcz z uchem bo to nie przelewki jak ucho boli :no:
mloda mamo - jaki cudny ten tort :tak:
koreczek - piękna ta Korsyka :-) Super , że porozmawiałaś z bratową. Może coś wytłumaczy z bratem , porozmawiają z mamą albo po prostu uda im się rozwiązać problem - jak widzisz nie jesteś sama z tym problemem. Będziesz mogła spokojnie przygotować się do porodu ;-)
agnis - ja wczoraj tak jak Ty zasnęłam a moja córcia też już prawie 8 - letnia i zajęła się sobą - obudziła mnie na Fakty :tak: ( też nosi okularki jak Twój słodziak)

Agnis83 ale duży już Twój chłopak :tak:
Moja kolezanka urodzila w 31 tyg...i ona sporo przeszla.. mam nadzieję, że wszystkie wytrwamy jak najdłużej!
A mi siada gardło :-(

Wczoraj leżę z mężem i tak gadamy o wszystkim, i temat zszedł na połóg. Ja mówię Że to będzie masakra jak długo będzie tak leciało. A on na to: "co się dziwisz, w końcu nie masz okresu przez 9 miesięcy to się tam nazbiera nie?" :angry::angry::angry: bueheheeheh :laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
Ewa - no ja w końcu znalazłam stolarza, tylko on obsługuje Warszawę, raczej do Krakowa mu dalej jak bliżej :baffled: Jaką masz wizję kuchni?

Ja mam małą kuchnię z wielkim oknem, więc chcę zrobić jasną. Podłogę zostawiamy, bo nie chcemy aż tak rozwalać, a jest biaława, z jakimiś maziakami. Fronty chcę białe matowe, ale w górnych szafkach (mają być dwa rzędy) - kilka żółtych. Takich słoneczkowo żółtych :) Coś jak tutaj: Wnętrza: kuchnie kolorowe - zdjęcie
Blat jeszcze nie wiem. A nad blatem pewnie płytki, bo najtańsze. Chcę takie niewielkie, białe, poprzetykane gdzieniegdzie żółtymi/zielonymi/czerwonymi, jak te np.: Majolika - Haga - Tubądzin - płytki ceramiczne, glazura dla ekskluzywnej łazienki :)

Ewa 86 już Ci kiedyś pisałam, że mogę Ci polecić fajnego wykonawcę mebli z Kalwarii Zebrzydowskiej. Dobre materiały, super wykonanie, projektuje wcześniej kuchnie, doradza, mówisz mu czy chcesz full wypas czy nie. Daj tylko znać czy chcesz?

A w Krakowie też działa??
To pewnie - poproszę o namiary! Właśnie chciałam jutro dzwonić gdzieś jeszcze i się umawiać na projekty :)

Zadzwonię jeszcze do tych od Moniki też :)
ewa86 ciesze się ze ciasteczka smakowaly! :-) A jeśli chodzi o ekipe to jedziemy dzisiaj robic wstępny projekt już razem ze sprzętem i oczywiście będę zdawac relacje i wogole…

Czekam niecierpliwie! :)
Aha - masz link do tego piekarnika samsunga, o którym mówiłaś??

No właśnie, nie pytaj, ja już mam dość. Jest coraz mniej, ale i tak są. Może do marca wytępię, wszelkie dziury zatkane więc nowe nie przyłażą:-D

U mnie na mole tylko jedno podziałało - wszystkie suche rzeczy zaraz po zakupie idą do mikrofali na minutę-dwie na wysokiej mocy. A potem przesypuję je do szczelnych plastikowych pojemników. I o ile w lecie lata tego trochę czasem po domu, bo od sąsiadów wpadają, to w jedzeniu od 2 lat nic nie znalazłam - ani nitek, ani larw, czysto.
A te naklejki na szafki też miałam i średnio się sprawdziły. Poza tym brzydziłam się szafek otwierać ;)

Dziewczyny ja wam tyle powiem moja kolezanka urodzila w 28 tygodniu , ja jak teraz przeczytałam wieści ze styczniowek zastanawiam się kto u nas zacznie ten porodowy maraton.Mam nadzieje ze nie będzie to szybko i chociaż wszystkie do polowy lutego dotrwamy:-)

Ja chcę do połowy marca minimum :) Ale ja tu mam jeden z ostatnich terminów ;) Wolałabym nie urodzić znowu miesiąc przed czasem :/ Z Anielą też byłam na szarym końcu z terminem, a wybiłam się na prowadzenie ;)

Do góry