reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mój mężulek dziś w domu - chory leży, więc nawet na kompa nie siadałam, a tu tyle napisałyście:szok:. Z góry przepraszam, ale pobieżnie czytałam.

Ale sporo z nas te fajne suwaczki ustawiło. I dziewczyny awatarki pozmieniały, że nikogo poznać nie mogę:-)

Aneta
buziole dla córuni i gratki z okazji 100-dniówki
marcia współczuje dolegliwości bólowych:-(. Odnośnie spojenia (bo mnie tez boli że chodzić nie mogę) lekarz mi wczoraj powiedział że jakby miało się rozchodzić to jeszcze nie na tym etapie, ewentualnie później. Ale mnie zbadał, pomacał, ponaciskał i niby ok. Mówił tylko żeby często zmieniać środek ciężkości i zaciskać zęby:cool2:.
19ania90 nie mogę soczków owocowych ale owoców też nie :-(. Przerzucam się na warzywne, przed ciążą je uwielbiałam, a teraz jakoś tak nie bardzo.

flower ja tez mam nadżerkę od początku ciąży, ale tym się zajmę po ciąży tak jak mówił lekarz. Mój gin mówił że niczym to nie grozi tylko czasem mogą być plamienia właśnie przez nadżerkę to mam nie panikować.
Agnis a ja wczoraj też dostałam zwolnienie (bo mi się poprzednie kończyło) i mam od dzisiaj do 02 stycznia włącznie, więc jak się chce to chyba można.

josek ja byłam kłuta w żyłę dwa razy - na czczo i po 2 h po glukozie.

Ale uzdolnione marcóweczki mamy, aż wstyd bo ja nic nie potrafię:zawstydzona/y:.

Ostatnia edycja:
reklama
alesia - śliczne te botki :tak:

josek - jeśli chodzi o wychowywanie to ja tak jak i Ty ucieszę się jak mi córka usiądzie na kolanie i się przytuli. Na zajęcia dodatkowe jak ją prowadzę to też z nią zostaję - ostatnio była zestresowana bo stwierdziłam , że wchodzę z nią do sali gdzie gra na keaybordzie - do tej pory siedziałam pod drzwiami. Zgadzam się , że wychowanie to trudna sprawa. Moja córka jest z tego wynika jak Twoja bardzo wrażliwa a trzeba dziećmi tak pokierować , żeby były otwarte na świat i nie bały się z niego czerpać najwięcej jak się da.

Greya też czytałam - wszystkie części więc może i sięgnę po tę co polecacie teraz :)

Jaspis ja też nie jestem raczej uzdolniona artystycznie, ale spróbuje zrobić chociaż te buciki!!! :tak:
Josek ja też byłam kłuta dwa razy ;-) i oczywiście siniak na całego :wściekła/y:

Ale produkujecie :szok::szok::szok:

faktycznie u mnie 100dniowka :eek::cool:

malpawzoo Ten nowy suwaczek super:tak::-)

Aleksandretta Nie ma za co :tak:

Mamatek Norwegia jest dziwnym krajem... dopuszczaja tylko "swoje" produkty do sprzedazy... jest duzo marek ktorych tutaj nie ma...nawet glupia Nutella ktora jest na calym swiecie... mozna ja dostac tutaj tylko w nielicznych sklepach... lub Lays.... :eek: Nie zrozumiem ich nigdy :D

Mysle z tym pologiem to kazda kobieta ma inaczej :tak: Ja tylko w szpitalu uzywalam majtek jednorazowych i duuzych podkladow,do tego zawsze cos na lozko w razie w. W 3 dniu nosilam juz takie podklady jak te z belli i normalna bielizne. A w domu jedynie podpaski xxl, takie na noc przez pare dni, pozniej juz zwykle cienkie podpaski i wkladki. Po 3 tyg sladu po niczym nie bylo i niepotrzebowalam nawet wkladki. Po niecalych 4 tyg po porodzie juz bylismy aktywni z tatuskiem w lozku :sorry:

Koreczek tez mi sie wydaje ze przenosza caly temat wtedy do dzialu dzieci urodzonych w marcu 2014 :tak::tak: a rysunki piekne, podba mi sie kon :tak:

Munius moze faktycznie zobacz do h&m :tak: ja tez kupilam ta kurtke po 200zl :tak:

Agnis ale piekne rzeczy robisz :szok: zazdroszcze talentu :tak:

mloda mama sliczna coreczka :tak::-) na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo :tak:

mamusiasynka super Kurczaczek :tak:
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
a wlasciwie dlaczego Kurczak :sorry::eek: ?

Ewula kreacje na imprezy sobotnia i niedzielna nie dojdzie do mnie na czas... :szok: mama wyslala paczke 18listopada dzis 27 a ona nadal w PL:eek: jestem bardzo zla... tym bardziej ze wydalam prawie 150zl na ozdoby na roczek, balony, swieczki, serpentyny , obrusy itd :-:)-(

Alesia :szok::szok::szok: ale piekne buciki :tak:

ktos tu pisal o ankiecie?? nie moge znalesc :-:)-:)-:)-:)-:)sorry:

Przepraszam jak kogos ominelam ale ja tak na szybko tylko wpadlam :-D

Michelle oczywiscie dziekuje wszystkim forumowym ciociom za zyczonka :-)
Po tylu zyczeniach to do konca zycia powinna mi nie chorowac :tak::-)

Malutka ma frajde z nowymi zwierzatkami od wujka:tak: reszta prezentow na weekend :cool2: i oczywiscie zdam relacje z urodzinek po weekendzie :tak::-)

SAM_7941.jpg

a tutaj takie male porownanie :-)

Michelle1år.jpg

Załączniki

• SAM_7941.jpg
    SAM_7941.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 47
  • Michelle1år.jpg
    Michelle1år.jpg
    32,5 KB · Wyświetleń: 50
Michelle 100 latek
IMG_1174_%2528800_x_600%2529.jpg

Co do połogu, to ja używałam tych największych podpasek naturelli. A majtki miałam zostawione stare i po wszystkim po prostu je spaliłam. Teraz mam zamiar kupić jednorazowe i podkłady, ale tylko do szpitala.

Marcia - jaki leżaczek? Kurde, wiedziałam, że jak nie doczytam tych stron to coś fajnego mi umknie... :eek:
Flower - doczytałam, że urodziny masz - wszystkiego najlepszego, zdrowia, szczęścia, pomyślności...no i dużo miłości ;-)
Aneta - stoooo lat dla Michelle, żeby rosła zdrowo i była grzeczna dla swojej mamusi! Ślicznie wygląda w tej sukieneczce. Co do norweskich produktów mnie też dziwi to, że taki mały wybór jest np. mleka czy śmietany...z tego co pamiętam, albo jedna albo dwie firmy tylko, a u nas przebierasz ile wlezie. Jak pamiętam jak kupowałam mleko to taki karton z twarzą farmera :szok: Ojciec przywoził nam zawsze taką żółtą remuladę, aż znienawidziłam ją.
Pinki - ten wózek to ile waży? Ciężki jest? Oglądałam go ostatnio i zastanawiałam się nad nim.
Kalinka - my łóżeczko mamy w swoim pokoju, mimo, że mamy pokój dla malucha...jakoś tak wolę żeby na razie był blisko nas.
Susi - Ty grzejesz tyły, a ja przed Tobą :-D ciąża pomogła w zdobyciu szybszej wizyty :-D Co do tej firmy Primark to kojarzę ja, mam nawet parę ciuszków, ale nie zwracałam na tą firmę nigdy większej uwagi. Zaraz obczaję i przewertuję allegro, dzięki za cynk :happy:
Alesia - piękne te buciki, wooow! Zazdroszczę talentu.
Jagna - a może jakieś spodenki wizytowe jej zarzuć, ciemne dżinsy też pasują albo sukieneczkę z grubszymy rajstopkami :tak:
Agnis - fajne masz zdjęcie profilowe, chciałam zmienić swoje rude włosy na takie jak Ty masz, ale za blada jestem w zimę do czarnego i wyglądam jak trup :confused2:
Co do seksu w ciąży, mnie to aż nosi, na szczęście nie było zakazu, więc będę hulać ile wlezie :tak:
Mamusia synka - nie martw się, ja też nic prócz sprzątania i gotowania teraz nie robię, nie mam żadnych umiejętności twórczych, no może prócz sprzedaży, ale to nie umiejętność twórcza tylko do wyuczenia, w sumie jako przedstawiciel handlowy od 5 lat ciężko było tej umiejętności nie zdobyć. Nie jesteś sama :-DOszczędzaj się i duzo wypoczywaj i nie szalej, bo Ci to bokiem wyjdzie...albo dołem :-)
Josek - aż miło się robi jak się czyta o Twojej córce, jak ją chcecie wychować itp. ;-) Mi jeszcze nie robili glukozy, bo chcę tak tydzień przed wizytą ją zrobić, odkładam ile się da...

Doczytałam, że mowa o Grey'u...fajna ta trylogia, bo właśnie myślę nad nią czy jej nie kupić, bo używki tanio ludzie wyprzedają na tablicy i gumtree...?
Właśnie w TVN24 poleciała kampania o niepaleniu kobiet w ciaży - niezły filmik zmontowali. Ja paliłam przed ciąża i na samym poczatku, w pierwszym tygodniu jak nie wiedziałam, że jestem paliłam paczkę dziennie. Jak się tylko dowiedziałam to rzuciłam od razu, nawet nie zastanawiałam się nad tym czy rzucać czy nie, tak jakby instynktownie. Nie chcę truć dzieciaczka ani w łonie, ani jak będe karmić.
Dzisiaj jednak nie poszłam ani na jazdy ani na teorię, bo mnie delikatnie wzięło i wolę posiedzieć dzień w domu, wyleżeć się i wygrzać, by jutro normalnie funkcjonować.
Własnie, mam problem z kwiatkiem, czy któraś z Was zna się na liliach orientalnych (souvenire)? Liście od dołu mi bledną i robią się janozielone, jakby miały zaraz wypaść. Próbowałam znaleźć coś w necie co z nimi, ale nie przyniosło mi to żadnej konkretnej odpowiedzi...może któraś z Was wie o co chodzi?
27112013418.jpg27112013420.jpg27112013422.jpg27112013419.jpg

Załączniki

• 27112013418.jpg
    27112013418.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 24
  • 27112013420.jpg
    27112013420.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 25
  • 27112013422.jpg
    27112013422.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 24
  • 27112013419.jpg
    27112013419.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 22
munius ja sie znam tylko na storczykach ;-) mam 9 kwitnących i 4 pedy :-)

ANeta bo było pisklatko jest kurczatko :)

No leze czekam na dr Housa :-)

dzis obejrzałam porodówke na tlc i boje sie...................

Ja oglądam TLC ale się nie boję, jakoś na spokojnie z tym porodem. Nieraz się dziwię laską jak się drą czy coś w tym stylu;-)

reklama
Munius racja sa 2 rodzaje mleka i smietany... Oczywiscie norweskie firmy. Nie ma ze tansze czy drozsze... Jakos 8zl za litr mleka a 13 za 1,75l :tak:
No nic nie poradze :(
Troche zacofany kraj

Do góry