reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
mamusiasynka - tak z trescie wypowiedzi buahahah!
Aneta - dobrzez ze przelozylysciue szczepienie bo jak jest oslabiona to moga byc rozne powiklania wtedy - lepiej nie ryzykowac; no teraz wiem na ten temat jeszcze wiecej wiec tez mam andzieje ze bedzie dobrze i niedma sie splawic

rany tez ide wciąć 2 śniadanie bo mnie zaraz zassie

edit. zapomniałam z tego wsyztskiego - lekarka pwoiedziala ze mam nadzerke, chyba mi sie ostatnio zorbila bo przeciez nigdy wczesniej mi gin nie mowil - czy mam sie tego obawiac w ciazy?

Witam was!!! :-)

I znow tyleeee do nadrabiania hehe :szok:

jagna25
strasznie nie rozumiem jak można tak niesamodzielne dzieci wychowywac, a jeśli chodzi o robienie zadan i rysunkow dla dzieci to za slow brak…:wściekła/y: Moim zdaniem dobrze ze taakie zachowanie innych rodzicow skomentowałaś, bo to jest smutne jeśli dziecko się bardzo stara a i tak nie ma szans bo za inne rodzic wszystko robi!

ewa86 My w tym roku postanowiliśmy z mezem, ze jak będą się nas moi rodzice pytac co chcemy dostac, a zawsze pytaja, to powiemy ze chcemy dostac nianie elektryczna dla maleństwa. A tak to ja co roku dostaje od mamy jakies gadzety kuchenne a maz cos do ubrania hehe ;-)

malpawzoo no to faktycznie zazdrościć takiej rodziny! :tak: Mi się zawsze tata marzyla i mam nadzieje ze uda nam się taka stworzyc z mezem i maleństwem! :tak:
A jeśli chodzi o ta konferencje, to ja bym się najpierw zorientowala czy na l4 możesz isc, bo potem ty będziesz miala problemy ZUS jak by co… Nie ma co ryzykowac!
Fajny suwaczek za chwile tez sobie taki zrobie! ;-)

Koreczek musisz troche bardziej na siebie uważać! Jednak w ciazy nie mamy tyle sily co normalnie!

alesia fajnie, ze jest taka możliwość z tym zasilkiem! Kciuki żeby się wam udalo go dostac!
I rosnie ci maly artysta! :-D

19ania90 Jeśli jest krew w moczu to z tego co wiem mogą być problemy z nerkami i w ciazy to jest często, wiec najlepiej niech się zapyta lekarza! A jeśli chodzi o czekolade to ja ostatnio tez tak mam, ze jak taka już dopadne to chwila i już calej nie ma…:zawstydzona/y:

kamaa Dobrze, ze u was wszystko ok. Kciuki zaciśnięte za wszystkie badania!

mlodamama21 Gratuluje udanej wizyty! :-D I bolem brzucha się nie martw. Mnie tez po tym genetycznym usg troche pobolewal!

Czarnyloczek Ja jak już wiesz mam skoki cisnienia i moja gin mnie wyslala do internisty żeby mieć to bardziej pod kontrola i jak mi będą bardziej skakac mimo zażywania 4x1 dopegytu i 1x1 Accardu to mialam dostac beta bloker wlasnie i moja gin mówiła, ze od 2 trymestru jest to bezpieczne dla dziecka a bardziej niebezpieczne sa wlasnie takie skoki cisnienia i inne takie związane z sercem. Wiec mysle ze te tabletki co dostałaś to wlasnie ten beta bloker jest…

mamusia synka jeśli pojawia ci się ten znaczek na arytmie to powiedz może o tym swojemu gin! Gratuluje zaczecia trzeciego trymestru!!!:-)

Ewula_m no to teraz duzo odpoczynku i będzie dobrze! Dobrze ze z dzidzia wszystko dobrze! :tak:

Nikusia82 ja tez musz cos zrobic z garderoba, ale jakos codziennie to odwlekam… może jutro się uda hehe

Josek zdrowka dla was!

AnetaNorwegia lepiej żeby mala na szczepieniu była calkiem zdrowa! Zdrowka dla was! I oczywiście wysciskaj twoja mala od wszystkich cioc tutaj! :-)

Mrowkaa szkoda gadac jak to jest z tymi państwowymi lekarzami! :wściekła/y: Ale dobrze ze z maleństwem wszystko dobrze! :tak:

jaspis Gratuluje udanej wizyty! :-D

Medzik Gratuluje udanej wizyty i już tak duzego synka! :-D

flower188 Gratuluje udanej wizyty! Ta lekarka faktycznie wydaje się być taka bardzo konkretna!:-) Nadżerki nie musisz się obawiac i w ciazy się z nia nic nie robi!

Ozila koszt wizyty naprawde szokujacy!!! :szok: Ale dobrze ze jest u ciebie wszystko dobrze! :-D

marcia30 Gratuluje 25 tygodnia! :-D Wspolczuje tych boli, mnie od paru dni strasznie krzyz boli i to już calymi dniami…:-(

Agnis83 Powodzenia na wizycie! Ja tez dzisiaj mam!
Ja zauważyłam zmiane i fajnie jest widziec jak osoba z która się „rozmawia” wyglada! Dlatego ja tez mam siebie na avatarku!:tak:

ufff udalo sie wam odpisac ;-) Teraz ide sobie zrobic jakies dobre sniadanko, bo potem zbieram sie do ewy a popoludniu wizyta. Zobaczymy ile nasze malenstwo juz ma :-D

Milego dnia zycze wszystkim!!!
I kciuki zacisniete za wszystkie wizyty i badania!!!

DZIEŃ DOBRY :-)

Jestem teraz bo po południu mąż kompa na przegląd zabiera i nuuuuda będzie ...o człowiek jak siedzi w domu uzależnia się jednak od komputera :confused2:
Mnie wczoraj strasznie brzusio wieczorem bolał do tego młody tak się ułożył że cała lewa strona mi drętwiała ... jakby mało było o 5 rano tańce sobie urządził i tak tańczył, ze do 6:30 nie spałam no jak ma cichy dzień to nast dnia nie można pospać :cool2: to kluska moja.:-)

mlapawzooo - fajny suwaczek no ale jak wszystkie siekniemy takie same to już oczopląsów dostać będzie można :sorry:

MEDZIK - GRATULACJE!!!!

Anetkanorwegia -
JUŻ KIEDYŚ CI O TYM PISAŁAM ale zapewne post zaginął w gąszczu innych....Patrz że obie pierwsze dzieci mamy dziewczynki :happy::tak::-) także kolejne podobieństwo :happy: GRATULUJĘ STUDNIÓWKI!!!!! JA JUTRO :-)

Sto latek dla Mmichell!!!!

Alesia - ale masz zdolne dziecko!!!
MARCIA - GRATKI 25 TYG!!!
aGNIS - Tak myślałam, że nam się ujawniłaś...ładna z Ciebie kobieta...a i u nas rano -7 stopni brrrrrr!!!POWODZENIA NA WIZYCIE!
Lecę jednak strych ogarniać ...no coś trzeba robić :cool2:
MIŁEGO DNIA !

ą )
agnis - a czemu ( jeśli mogę spytać ) rodzice nie wyrażają zgody na chrzestnych - kolegów czy koleżanki na chrzciny?? U nas jest chrzestną przyjaciółka nasza - rodzice znają od lat i nie mieli nic przeciwko , bynajmniej nie komentowali naszej decyzji

:tak:

Bo oni tak mają :wściekła/y: uważają że rodzina to rodzina...
No ale teraz nie mamy z tym problemów bo akurat w rodzinie jest kogo wziąć. I jeszcze druga sprawa - kiedyś może i dałam się zastraszyć, Teraz jestem o 8 lat starsza, niezależna (praca, własne mieszkanie) i wsparcie (mąż) i myślę że gdy teraz postawiłabym na swoim musieli by to przełknąć:-)

A teraz z innej beczki...gdzie kliknąć na tej nowej stronie z suwaczkamizeby wygenerować kod suwaczka? Zarejstrowalam się itd...ale tego kodu html nie wiem gdzie szukac..help! :laugh2:

Aneta,
wszystkiego najlepszego dla córci :)
Flower... spóżnione (wczoraj nie siedziałam na kompie - dzień wolny), ale najserdeczniejsze życzenia urodzinowena

My w poniedziałek byliśmy na 3D. Córcia została córcią. Ale miałam super lekarza, wszystko dokładnie nam pokazał i opowiedział. No ale tak jak Dominik Nikusi, tak moja chowała się i w rezultacie jakiś zdjeć super nie mam. Ale cieszę się, że wszystko z nią ok. Wieczorem wstawie zdjęcie brzucha, bo nareszcie wygląda jak ciążowy i córci.

Mierzyłam się też brzuch 102, piersi 96, więc jakoś wielkich zmian w nich nie widzę.

Flower dziwna lekarka, przecież nie będziesz teraz szukać nowej, trochę mało czasu...

Co do mojej rodziny... to generalnie zlewa... niby się mama pyta co zrobić, ale ona ma dziadków na głowie, więc nawet nic od niej nie chcę.. A brat z bratową... zero pytań... Mają jedna dziecko, więcej nie chcą mieć, ale w sumie jak ich nie zapytasz czy nie poprosisz to niczego sami z siebie Ci nie pożycza. Wolałabym jasny przekaz, nie nie pożyczamy, bo coś, a tak prosisz, oni ok, mija 3 miesiące i nic. No ale ja mam takie podejście, że staram się nie oczekiwać. CZasem mnie takie zlewanie mojej osoby boli, ale to coraz częstsze doświadczenie w naszym świecie.

Ewula... oszczędzaj się

Ewa86... na prezent zawsze warto wybrać coś czego sobie odmawiasz na codzień... zatem może jakas super bielizna, szalik i fajną czapką czy zwyczajnie dobra książką.

reklama
Do góry