reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

U mnie przez te niedzielne rewolucje nie przybył ani 1 kg od poprzedniej wizyty, więc nadal 9 na plusie. Swoją drogą wczoraj za bardzo sobie pofolgowałam z jedzeniem (jogurt) i wieczorem znów wymiotowałam ;( jak ja tego nienawidzę...

Ozila, czyli to biały fartuch na Ciebie tak działa ;) Ja w gabinecie zawsze też mam niższe, niż mierzone w domu i wychodzi wzorowe, a nie 100/70...

Oj dziewczyny, szalejecie z tymi avatarami, mamusia, Agnis, ania, kto następny? :-D

alesia, mały artysta Ci rośnie ;) Adam uwielbia siadać i coś tam bazgrać, najbardziej na tablicy magnetycznej, póki co wiadomo, bohomazy, ale widać, że ta ręka się zmienia i coraz wolniej przesuwa mazak w jakimś określonym kierunku, a nie tylko kółka, czy kreski. On czeka, żeby zgadywać co namalował i ja zawsze mam rację, zawsze przytakuje hihi :D Jak bawi się z kimś innym, to już kręci głową, ze nie :p

flower, super, ze wizyta udana, oby dalej było dobrze. O basen nie pytałam, skoro i tak mam się oszczędzać, to pewnie na razie odpada, za 3 tygodnie zapytam.

Medzik, kolejne dobre wieści :)

małpawzoo, dziwny ten doktorek, ale najważniejsze, ze wszystko w porządku!

jaspis, ograniczysz soki i będzie ok :)

reklama
czesc

nie wyspalam sie, bolał mnie brzuch, chyba troszke wczoraj przeholowałam z porządkami....dzis nic nie robie, tylko Kurczatko do przedszkola zawioze i odpoczywam.......

Gratki udanych wizyt!!

Medzik ładnego masz klocuszka w brzuchu :)

Aneta wszystkiego najlepszego dla twojej córci z okazji roczku!

Marcia
a mi sie mamcia sni rzadko, jak mi sie sni to ja zawsze wyje, chociaz zawsze sa to dobre sny jak juz sa......

Ozilla ładnie by cie skasowali za wizyte :-( dobrze ze ciśnienie ok :) chyba masz to co ja w gabinecie cisnienie w kosmos....

Zgapiłam suwaczek, ja dzis zaczynam 3ci trymestr :-D

Aneta - tak, sepse, zapalenie pluc i opozn mozgowych miala; mialam pozytywny GBS i niby dostalam antybiotyk przy 1 probie oxy ale przy drugiej jak faktycznmie rodzilam to mi odmowila suka polozna twierdzac ze nie mam wpisane w karcie gbs i ze jak dostalam wtedy to powinno wystarczyc(tydzien przerwy) ale mala miala nie paciorkowca tylko jak sie okazalo eColi niby tez kazdy z nas ma ale mi sie dostala do wod plodowych a mala sie ich napila - bylam na tydzien przed porodem w szpitalu i chyba przegapili infekcje albo tam cos zlapalam, czulam sie dobrze ale jak patrze na wyspisie na liczbe leukocytow to mysle ze zlekcewazyli sprawe bo mialam bardzo wysokie stąd teraz pzrezornośc tej ginki; STO LAT DLA MICHELLE!!!
alesia - oj widać że ignac talent po rodzicach odziedziczyl
Ozila - ja tez 6kg na plus więc trochę nadrobiłam w ostatni miesiąc; dobrze ze z cisnieniem ok na razie
agnis - może wystawić 1 dzień do przodu tylko czyli od jutra zwolnienie a 2albo3 dni do tyłu - data wypisania musi byc faktyczna bo to sa ponumerowane druki-good luck!zmianę avatarka zauwazylam i jak Twoj mi sie podoba bo domyslilam sie ze to Ty i bardziej jestem w stanei Cię spersonalizować tak mamusisynka wczesniejszy barzdiej mi odpowiadal bo tak sobie ją wyobrazalam jao wysoką blondynke a teraz to taka kreskowkowa no ale sie pewnie przyzwyczaje za jakis czas
ewula - lepiej nabial zwlaszcza fermentowany odstawic na jkis czas; z rozwarciem to ja bym sie z basenem wstrzymala tez bo latwoej o infekcje

Flower moj tez miał zakażenie Escherichia coli po porodzie, podobno ja go zaraziłam bo miałam w drogach moczowych ale posiewu mi nie robili, tylko polozna powiedziała ze duzo białka w moczu jest i dlatego Mały załapał, tez miał zapalenie płuc po porodzie i infekcje drog moczowych od razu :-(

Hej dziewczyny!

Fajny ten suwaczek, pewnie tez goo odgapie:-D

Aneta, to mamy studniowke! Mamusia synka, ty to juz masz dwucyfrowa liczbe do porodu:-)

Jeszcze troche i swieta beda, nowy rok, a to szybko zleci. Luty krotki strasznie i bedziemy rodzic:-D ja juz doczeksc sie nie moge.... :-D

Mnie dzisiaj Lena obudzila cos przed 8, poczytalam was troche, ale nie wszystko :sorry: ide zaraz na sniadanie:-)

A i Anetka duzo zdrowia dla malej i sto lat!

mamusiasynka - wiesz ja ciagle sie zastanawiam czy gdybym po 1 nieudanej probie oxy zgodzila sie na cesarke to moze bysmy tego unikneli, ale zapewniali mnie ze z mala wszytsko ok i jak chce naturalnie to mozemy czekac, dlatego teraz cesraka juz nie jest dla mnie takim "złem" ; pozniej czytalam ze przy cholestazie generalnei powinna byc cesarka bo wody czesto zakazone - eh czasu się nie cofnie...ale na szczęście wyszła mała bez szwanku z tego a prognozy dawali nam makabryczne;
ja się własnie teraz obawiam ze bede miala jakas infekcje bezobjawowa wiec bardzo uspokoilo mnie podejscie tej lekarki ze bedziemy powtarzac kuracje co jakis czas i wymazy

Dziekujemy za zyczenia :) spedzamy dzien w domku, zadzwonilam rano do centrum zdrowia ze mala wymiotowala w nocy i zmienili jej szczepienie na 18.12 :)

Flower ja dostalam jedna dawke antybiotyku na gbs jakies 10h przed porodem i na szczescie bylo wszystko ok. Ale strasznie sie balam czytajac w necie o komplikacjach.. No i umieralnosc dzieci nawet 80%. Ryczalam jak glupia. Wspolczuje Ci bardzo tego co przeszliscie. Oby tym razem bylo wszystko dobrze!!! :tak:

Aneta wszystkiego najlepszego dla Michelle!!!:-)

flower gratuluję udanej wizyty! bardzo rzeczowa lekarka!
ewula ja bym się z basenem też wstrzymała :)
alesia już wcześiej zauważyłam, że Ignaś bardzo ładnie rysuje :) odziedziczył talent po mamusi!
mamusia synka leż i odpoczywaj dzisiaj! Gratuluję 27tc no i trzeciego trymestru!
marcia30 gratki 25tygodnia! :)
ozila dobrze, że z ciśnieniem wszystko ok i póki co nie musisz brać leków!
agnis ja zauważyłam twój suwaczek :) teraz wiem jak wyglądasz! I kciuki za dzisiejszą wizytę!!!!
medzik no no.... ładna waga tego twojego dzidziolka :)
jaspis lekka dietka i powinno być dobrze! Ogranicz te soczki i będzie ok! Albo jak tak bardzo je lubisz to może rób sobie sama?
mrowka ładny ten suwaczek! :)

Ja teraz czekam na telefon od położnej bo dziś środa więc będzie dzwonić i pytać co tam u mnie :)
Mały od rana się rusza... co prawda delikatnie no ale czuje... i to najważniejsze :)
Dzisiaj ma wpaść do mnie koleżanka na kawke - w końcu jakaś rozrywka! Przyniesie mi książke, kolejną część igrzysk śmierci... będę miała co robić :)
Teraz idę zrobić sobie śniadanko bo burczy mi w brzuchu :) Miłego dnia! U mnie dziś 24tc wg om! :-)

STO LAT DLA CÓRCI!!!

ehh nie lubie czytać o problemach porodowych i poporodowych bo sobie przypominam cały ten szok z cc na żywca prawie..
Laski a mnie brzuch boli od wczoraj od tego USG.. i się zaczynam martwić.. chyba, że to od tego, że mała teraz ma nogi przy mojej szyjce i ciągle mnie boleśnie kopie tam..z usg wychodzi, że mała tydz młodsza ale by się zgadzało bo przecież tak długo jej nie było widać na początku ciązy...grunt, że nie widać jakiś zmian nigdzie, pępowina 3naczyniowa bez skaz, serduszko ładnie bije i jakaś tam żyłka w szyjce też jest ok..brakuje mi widoku buźki..i zła jestem, że zamiast się cieszyć to teraz się martwie tym, że mnie boli brzuch..

musze małą przebrać.. bo śmiga w piżamce jeszcze..

reklama
Flower dziekuje za rade odnośnie zwolnienia, czyli wyjdzie na to ze musze się zjawic pod koniec przyjmowania pacjentek :wściekła/y:
Anetko wszystkiego najlepszego dla córci, niech rośnie piękna i zdrowa :laugh2:

Apropo awatary mamusi synka tez ją sobie wyobrazalam jako wysoką blondynkę :laugh2:

Własnie wrocilam z zakupów, małemu kupiłam wreszcie kalesony, nie będzie zadowolony :laugh2: W markecie jak zwykle 50 zl poszlo :eek: a prawie nic nie kupiłam....OMG....:eek:

Ide coś zjeść bo już mi burczy w brzuchu:laugh2:

Do góry