reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Produkcja na całego :szok:
guziczek - całe 400 g - szalejesz na całego z wagą :) super, że i z wizytą wszystko w porządku
mloda mamo, ewula - dobrze, że już po wizytach i ok , ewula - oszczędzaj się
secreto - spokojnie z rodzinką to raz lepiej raz gorzej, może się jeszcze ogarną??
alesia - jak buciki zrobione?? trzymam kciuki za diagnozę &&&
nieznajoma - dołączam do grupy z wydzieliną :-D
mrowkaa - smutna ta sprawa z siostrą. Ja wczoraj i dzisiaj robiłam porządki w córki ciuchach i w sumie wyszło tego sporo (powiedziałabym nawet bardzo sporo) i odkładam dla córki mojego brata mimo, że mała ma ponad dwa latka a my ciuchy szykowałyśmy 4-6 lat (niektóre ciuchy rosły z córką ) . Będą leżeć i czekać - tak robiłam od samego początku jak moja się urodziła. Widzę , że mloda mama - też z takim problemem - smutne.
agnis - a czemu ( jeśli mogę spytać ) rodzice nie wyrażają zgody na chrzestnych - kolegów czy koleżanki na chrzciny?? U nas jest chrzestną przyjaciółka nasza - rodzice znają od lat i nie mieli nic przeciwko , bynajmniej nie komentowali naszej decyzji
kamaa - dobrze, że z Tobą i dzidzią wszystko w porządku

Któraś z Was pisała o oddaniu rzeczy do kontenerów a nie lepiej teraz oddać w oddziale Szlachetnej Paczki - właśnie ruszyła akcja i w TV reklamy lecą - trafią do faktycznie potrzebujących.

Jeśli chodzi o rysowanie , czy robienie czegokolwiek za dzieci to z własnego podwórka - ja nie robię za córkę -ewentualnie wspieram, podpowiadam, pomagam w trudniejszych czynnościach. Ja w dzieciństwie miałam taką sytuację - rodzice też mi nie pomagali - sama rysowałam - koleżance z klasy rodzice nagminnie pomagali z tym, że później to ja rysowałam w konkursach plastycznych i miałam swoje wystawy , należałam do kółka plastycznego :tak:

reklama
Cześć :-)
Gratuluję wszystkim udanych wizyt :-D
Ja też dzisiaj miałam wizytę , u Kubusia wszystko dobrze waży 1030g i lekarka powiedziała, że trochę za dużo jak na ten tydzień ciąży ale jeszcze jestem przed glukozą, będę robić w tym tygodniu i powiedziała, ze poczekamy, zobaczymy jak wyjdzie cukier :-) i tyle u NAS.

Jaspis, no jasne :) Wszystkie możecie, przecież to nie mój patent :-) Ale fajnie będzie sobie porównać:tak:

Ostatnia edycja:
kurcze doczytałam Was ale nie robiłam notatek więc nie dam rady odpisać - dziękuję za życzenia:-)
my po wizycie i takie trochę meszane mam uczucia bo babka do mnie na wstępie: że ona nie lubi prowadzić ciąży, że specjalizuje się w ginekologii a nie położnictwie i że tylko raz w tygodniu przyjmuje więc żebym się zastanowiła i może poszukała innego lekarza.
Reszta wizyty bardzo na plus: skupiła się mocno na moich problemach z 1 ciąży i od razu zapowiedziała w każdym aspekcie co bęziemy robić w przypadku problemów/pogorszenia sytuacji.I tak szyjka teraz ok ale gdyby zaczęła się skracać to robimy pessar bo w 1 ciąży miałam zupełnie bezobjawowo skróconą do 0 i z rozwarciem mam się oszczędzać wiadomo; na wątrobę stosować mam dietę jak dotychczas no i będziemy powatrzać badania i włączymy po 30tc profilkatycznie jakieś essentiale forte bo lepsze to niż później bardziej inwazyjne brać leki i szpital zaliczać; z racji bezobjawowej infekcji w trakcie porodu i sepsy Karo dostała od razu jakieś globulki, na następnej wizycie wymaz i będziemy tak powtarzać co jakiś czas co by nie przeoczyc zadnej infekcji; w sumie jak tak teraz myślę to ten tekst na poczatku był z jej strony bardzo odpowiedzialny i szczery

co zapamiętałam;
czarnyloczek - a czy ty miałaś jakieś problemy pzred ciążą? bo czasem jest tak że w ciąży coś szwankuje ale później jest ok;to ogromny ciężar dla organizmu i naogół najslabszy organ daje nam w kosc (u mnie tak jest z wątrobą)
malpawzoo - w sumie wydaje mi sie ze dziewcyzny maja racje i gdyby byl ktos "zyczliwy" to moglabys miec problemy z zusem
temat rodzeństwa ... ach za dużo by pisać chyba moja siostra to trochę taka księżniczka która lubi gdy wsyztsko kręci się wokół niej i moja ciąża z Karo była jej nie na rękę, podobnie zresztą było z zaręczynami a teraz z drugą ciążą to już w ogole bo ona się starała a my zaszliśmy i znowu nei jest ona jedyna "wyjątkowa" tylko dzieli się ciąża razem ze mną
jagna - no tak ludzie wychowują sami oszustów, cinkciarzy, nierobów i nieudaczników którzy uważają ze wszytsko się im należy grrrr!

oj nie wiem co jeszcze
aaa Ewula - dopytałas czy możesz dalje chodzić na basen przy rozwarciu?

piszecie o robieniu rysunków za dzieci. Pamiętam jak w 1-3 mieliśmy narysować w domu coś o Powstaniu Warszawskim i mi się przypomniało jak już leżałam w łóżku więc mama narysowała to za mnie. Później większość dzieci z klasy dostała szóstki a ja piątkę, bo widać było, że to nie dziecko rysowało. Jakoś tak było mi z tego powodu przykro, że już nigdy nic mama za mnie nie zrobiła. No ale jakoś ten jeden raz też mi nie zaszkodził, bo później jednak udało mi się skończyć Akademię Sztuk Pięknych. Ja za Ignaca nie rysuję, ale jemu wychodzi to całkiem dobrze. To jego rysunek z rana. maska.jpg
Zaprojektował sobie kostium wilka :)

Mój mąż miał w szkole średniej takiego kolegę, którego mama mocno kontrolowała i w zasadzie na nic nie pozwalała. Chłopak jak poszedł na studia i wyrwał się z domu zaczął szaleć. Kiedyś pod wpływem alkoholu wchodził na 3 piętro do akademika po parapetach okiennych, spadł i już 10 lat jak nie żyje :(

Załączniki

• maska.jpg
    maska.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 43
Hej ,
jeszcze dzisiaj chyba zdaze- flower Wszystkiego co najpiekniejsze w zyciu;-)

dopiero wstalam i ledwo doczytalam teraz....nie nadazam z tematami hehe

Zmierzylam sie i mam w brzucholku 106cm
:eek:, biust 98!:shocked2:
a normalnie to ok 65 talia 88 biust! Takze niezle co!
jak tak pateze na wage to ok 6 kg na razie.

mamusiasynka fajny avatar!
anetka ja to w tej ciazy co chwila ogladam zdjecia mojego 18 letniego syna zee szpitala i jak sie urodzil,taki byl slodki....

lece na 12 -sta do jakiejs najlepszej podobno p.prof. specjalisty od cisnienia, do prywatnego szpitala,mam skierowanie od mojego gina, no zobaczymy co mi powie...

na razie- milych snow!
;-)

no juz po wizycie, pomierzyla na roznych tam cisnieniomierzach, wywiad zrobila hmm ....30 min to trwalo, sprawdzilysmy moj cisnieniomierz jest ok, nie wlacza mi lekow na razie nie ma potrzeby, bo jest w miare ok wdg moich pomiarow, nastepna wizyte mam 29.01. , chyba ze ( mam mierzyc dalej w domu) mi bedzie skakac powyzej 130/90 to mam przyjsc i mowila, ze po 32 tyg moze u mnie skoczyc...no chwile grozy przezylam przy recepcji...bo $320
:szok: no ale na szczesce zwrot od razu na konto z medicare Pani zrobila, takze tylko $40 mne kosztowalo :-) a juz myslalam, ze tam zemdleje!
lece cos zjesc! Na razie;-)

Ostatnia edycja:
Dziem dobry!

ozila niezla suma za wizyte jakby tak trzeba bylo zaplacic to szok:szok: Ja na ostatniej wizycie tez wzielam swoj cisnieniomierz i sie okazalo ze mierzy dobrze wiec u mnie cisnienie podwyzszone tylko u lekarza .

kurcze zaczynaja mi dokuczac kosci miednicy, spojenie ledwie wczoraj chodzilam myslalam ze jak odpoczne sie wyspie to przejdzie i lekko przeszlo ale dalej czuje i bede dzisiaj znowu chodzic stekac. Mam nadzieje ze sie tam nic za mocno nie rozjezdza bede w pt to zapytam. Z Patrycja mialam straszne bole jak sie miednica rozchodzila a teraz myslam ze mnie to ominie ale widac chyba nie.

u mnie dzis 25 tc :-)

ciagle sni mi sie mamusia i juz nie wiem czy to zle czy dobrze....normalnie nie wiem czy chce mnie ostrzec przed czyms czy co....

Milego dnia!

reklama
Hej, wczoraj już nie siadałam do kompa więc straciłam pare stron :laugh2:
Muszę doczytać, ale tak na szybko napiszę że dziś mam wizytę. Tylko muszę zadzwonić i zapytać czy mam przyjść ok 12 tak jak zaczyna się przyjmowanie czy kolo 17 ...bo zwolnienie mam do jutra włącznie, wiec musi mi wystawić od piątku czyli od 29.... No i chyba może mi dziś wystawić ale wpisze date jutrzejszą wystawienia? Już się gubie w tych przepisach.

Własnie piję kawę, zaraz budzę młodego ubieramy się i spadamy do szkoły. Na termometrze widze -4 stopnie :no:

Ps.widziałąm avatarek mamusi synka- taki wiosenny :laugh2: ładny, może być już wiosna :laugh2: Ja też zmieniłam - ale nie wiem czy ktoś zauważył:eek: Tylko ze na avatarku jestem ja we własnej osobie :laugh2:

Buziaki i do później :happy:

Ostatnia edycja:
Do góry