AnetaNorwegia
Fanka BB :)
Nikusia to masz tachyarytmie tak jak ja... I tez w ciazy lepiej sie czuje... A teraz bierzesz jakies leki?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wiesz co nie wiem jak Zus wziął by taka konferencję, wiesz że oni zawsze na odwrót. Niby poza obowiązkami, ale robisz cos dla pracodawcy.Jagna - a ty się orientujesz jak to jest z zusem? Bo to w sumie nie jest w ramach obowiązków zawodowych, więc pytanie czy mając zwolnienie z pracy mogę sobie iść na konferencję i przedstawić wyniki badań z czasów kiedy jeszcze nie byłam na zwolnieniu? Generalnie już trochę wyluzowałam, więc doszłam do wniosku, że jeśli uda mi się kupić jakieś ubranie wyjściowe, to pójdę, bo ja nie lubię publicznych wystąpień, a ciąża zwiększa szanse, że będzie sympatycznie i nie będą mnie dręczyć milionem niepotrzebnych pytań.
Kamaa - dobrze, że fizycznie czujesz się ok.
Młodamamo - gratuluję udanej wizyty!
Czarnyloczek - jeśli kardiolog uważa, że coś jest nie tak i wymaga leków, to ja bym tak pochopnie nie rezygnowała. Skontaktuj się z ginekologiem, żeby cię upewnił czy ten lek możesz stosować i już. Na pewno jest grupa leków kardiologicznych dopuszczalna w ciąży, a arytmię lepiej leczyć, bo może być groźna też dla dziecka
Leż i odpoczywaj.Tak na szybko. Jestem po wizycie, przez te niedzielne wymioty szyjka mi lekko zmiękła i zrobiło się rozwarcie na opuszek od zewnątrzŻeby dalej nie postępowało mam się oszczędzać, polegiwać, nie nosić ciężarów i nie współżyć przynajmniej przez najbliższy tydzień. Do tego na noc 4 luteiny dopochwowe i za 3 tygodnie kontrola. Poza tym dzidzia ładnie rośnie, a łożysko się podniosło i odsunęło od ujścia szyjki