reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Czarnyloczek a nie masz moze niedoboru magnezu lub wapnia? Albo nadcisnienia czy poblemow z tarczyca? Bo to czesto powoduje arytmie. Czujesz wogole jakies objawy? Jesli nie to leki raczej sa zbedne wg mnie, poradz sie moze jeszcze innego lekarza

Kamaa - dobrze, że fizycznie czujesz się ok.
Młodamamo - gratuluję udanej wizyty!
Czarnyloczek - jeśli kardiolog uważa, że coś jest nie tak i wymaga leków, to ja bym tak pochopnie nie rezygnowała. Skontaktuj się z ginekologiem, żeby cię upewnił czy ten lek możesz stosować i już. Na pewno jest grupa leków kardiologicznych dopuszczalna w ciąży, a arytmię lepiej leczyć, bo może być groźna też dla dziecka

Ostatnia edycja:
malpawzoo ja myslę, ze nie powinnas iśc bo zwolnienie chorobowe znaczy, ze jestes chora i nie mozesz pracować.......to jest niezdolnośc do wykonywania pracy więc ktoś może Cie potem załatwić tekstem: ładnie mi chora a po konferencjach chodzi....ludziska to ludziska.......

19ania90 poszłąm po tym ostatnim ataku tętna do 200. No właśnie mówił że arytmia jest częsta w ciąży, ale nie do takiego stopnia. Miałam do tej pory pełno takich ataków, ale nie chcę tych tabletek... Powiedział, że jedynym skutkiem ubocznym u płodu może być większa waga urodzeniowa a u mnie niższe ciśnienie dlatego brać tabletkę przed snem by tak tego nie odczuwać.

Czytałam w necie, że kobiety w ciąży je biorą ale jedna z ulotek nie miała zbyt miłych informacji..

Tak na szybko. Jestem po wizycie, przez te niedzielne wymioty szyjka mi lekko zmiękła i zrobiło się rozwarcie na opuszek od zewnątrz
icon_sad.gif
Żeby dalej nie postępowało mam się oszczędzać, polegiwać, nie nosić ciężarów i nie współżyć przynajmniej przez najbliższy tydzień. Do tego na noc 4 luteiny dopochwowe i za 3 tygodnie kontrola. Poza tym dzidzia ładnie rośnie, a łożysko się podniosło i odsunęło od ujścia szyjki
smile.png

Ewa - Myślę, że moja mam też by się cieszyła obdarowując nas ale po prostu ją na to nie stać :sorry:Dlatego wolimy aby dała dzieciom niż miałaby sobie odmawiać a nas obkupywać, duzi jesteśmy damy sobie radę...a ja nie lubię sytuacji typu zastaw się a postaw się...Ale to niezwykłe patrzeć jak dzieciaki buzie radują z prezentów...to chyba urok każdej takiej sytuacji...obdarowywania :tak:TAKŻE super!!!

Jagna - ja pamiętam niestety takie sytuacje ode mnie ze szkoły....gdzie rodzice notorycznie robili "coś" za swoje dzieci..Nerwy mnie brały bo moja mama i tata od zawsze uczyli mnie samodzielności i odpowiedzialności za to co sama zrobię i wypracuję...Ja w podobny sposób uczę swoje dziecko, za nic w świecie nie zrobię za nią pracy domowej czy rysunku na konkurs :no:

mlodamamusia - SUPER WIADOMOŚCI :tak:

Czarnyloczek- Ja mam arytmię i tachykardię, jakby mało było :confused2:
ale jestem w o tyle dobrej sytuacji, że ciąża mi sprzyja a nie odwrotnie... i dużo lepiej czuję się teraz niż nie będąc w ciąży ...dziwne ale prawdziwe.
MAMAUSIASYNKA - No no ładny avatarek :-)
Ewula- To leż, pachnij i ciesz się, że z maluszkiem OK!!!
Ja się za garderobę chwyciłam..ale teraz jest ładnie :happy: ...uwielbiam jak ubrania są takie ...poukładane :rofl2:;-)

reklama
Czarnyloczek u mojej malej w 3 dobie po urodzeniu lekarz slyszal jakies zaburzenia w serduszku i jak by echo. Ile sie nerwow najadlam jak ja podlaczali pod ekg i echokardiogram a ona taka malutka z tymi kablami... Na szczescie wyszlo wszystko ok.

Do góry