reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Aneta - Gratuluję wiadomości!!!
Ja bym zrobiła ciasto czekoladowe :happy:

mamusiasynka- No ja też dziś myślałam żeby coś nowego kupić dla młodego bo same używane ma... jeszcze pomyślę...zależy jak z kasą będę stała :confused2:
kasiulekk - No w sumie jeszcze trochę czasu jest, jestem pewna, że zdążysz z wyprawką... :tak:

aneta super, że wszystko w porządku! ładne zdjęcia małego! :)

co do wyprawki to ja musze kupić przede wszystkim dla siebie podkłady 2paczki, podpaski 2 paczki, koszule do karmienia mam dwie, ale nie mam żadnej do porodu..... ma być niby taka co się potem wyrzuci no ale wstyd mi wziąć jakąś złażoną.....
aaa i teraz u mnie w szpitalu zażyczyli sobie żeby mieć ocenisept do pępuszka....:eek: jak córe rodziłam to swoim psikali.....
no i do dziecka to kosmetyki, pampersy, chusteczki, aspirator do nosa, wózek, fotelik do samochodu, butelke, smoczek, mleko początkowe i to chyba tyle

AnetaNorwegia Gratuluje udanej wizyty!!! :-)
Jeśli chodzi o przepis to może tutaj cos znajdziesz: Mama Alergika Gotuje - MAG

ewa86 przynajmniej nigdy się nie nudzisz! ;-)

Aleksandretta nio u nas wyprawka cala w rozsypce hehe. Pomalu zaczynamy kupowac wszystko. :tak: Na razie mamy kołyskę i pare ubranek po synku od siostry meza, pare ubranek od Ewy (ale te jeszcze duze sa), Lozeczko mamy dostac od mojego kuzyna, wozek od teściów, ale pewnie dopiero po nowym roku i jeden recznik, jeden kocyk, pare nowych ubranek a i butelke, smoczek, sterylizator i podgrzewacz zamówiłam na allegro i czekanm az przyjda. I to wszystko! Na razie lista jest zrobiona i pomalu będziemy wszystko kupowac i skreslac, bo u nas tez pierwszy dzidzius. :tak:

Koreczek jeśli chodzi o laktator to mysle ze to zalezy od osoby. Niektórym pewnie wogole nie będzie potrzebny a innne z nas będą go potrzebowac caly czas. Ja na razie mam reczny od siostry meza i dopiero jak się okaze, ze będę potrzebowac caly czas czy cos to kupie elektryczny, bo to jednak nie taki maly wydatek.

marcia30 ale i tak dobrze ze jest jeszcze w normie! Ja się dowiem jutro. A dieta na pewno nie za szkodzi hehe ;-)

secreto no to faktycznie niski ten cukier ci wyszedl, wiec chyba nie masz się co martwic o krzywa! :tak:na pewno w czwartek będzie wszystko dobrze, po prostu nie może być inaczej i już!!!

Nikusia82 dobrze, ze zdecydowałaś się nie sprzątać tego strychu!;-)

19ania90 jeśli kazal przyjść za 4 tygodnie i być w domu to na pewno tragedii nie ma i jest w porzadku, nie ma co się tak stresowac!!!

Josek dobrze, ze się oswoilas z tymi pobudkami, ja jakos nadal nie potrafie… Nie wiem jak to będzie z maleństwem, bo teraz przez te pobudki 3, 4 razy w nocy to chodze taka przymulona caly dzien…
Jeśli chodzi o zgage to ja mam już tak naprawde co dziennie i nawet zmiana diety nie pomogla, wiec już bez rennie się nie ruszam nigdzie.

Anetan ja nigdy takiej kolki nie mialam, ale może by lekkostrawna dieta pomogla?

Juszka1988 Kciuki za glukoze zaciśnięte!

mamusia synka Hehe ja tez mam ostatnio jakies takie dziwaczne sny! I ja tez myślałam, ze to refundowane jest…

Jeśli chodzi o szyjke to moja gin prywatnie mierzy ja przy badaniu i ostatnio powiedziala ze jest 3cm i faktycznie jak mi sprawdzala gin z medicoveru na usg to było 3cm. A tak ogolnie to jeśli lekarz wam nic nie mowil, żeby się martwic to nie martw cie się, na pewno jest dobrze!!!! A te które maja przykrotkawe musza duzo odpoczywac i lezec z pupa na poduszce i tez będzie dobrze!!!

Aneta drożdzowe bez jajek się zrobi?

Jakas przymulona jestem.......... zaraz powiem m eby kurczaka kapał bo jutro do przedszkola.....ciekawe czy bedzie płacz.............

reklama
Mamusia nie mam pojecia ja to wogole zielona jestem jesli chodzi o ciasta. Mala wlasnie zasnela to ogarne zmywarke i siadam na neta szperac. Dobrze ze mi sie wogole przypomnialo o tym ze wujek ma alergie bo by byly jaja jak bym nim dla niego nie przygotowala. Wiem za zawsze na imprezach ktos robi dla niego jakies czekoladowe ciasto. Zapytam moze o przepis. No ale lepiej byloby cos swojego znalesc ;)

Mam jeszcze stresa ze mi paczka z pl nie dojdzie na czas... Najpozniej do piatku. Mama wyslala mi 20 a nadal w Warszawie jest ;/ zamowilam tyle balonow i ozdob na roczek... Jeszcze sukienki zeby ladnie wygladala...
Ciekawe

Do góry