reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Aleksandretta - Ja rodziłam 8 lat temu w św. Zofii i jestem mega zadowolona. Rodziłam w wannie od początku do końca, położna odbierająca poród anioł. I oczywiście 2 godz po porodzie młoda ze mną skóra do skóry...potem ważenie, mierzenie a kąpiel dopiero dnia następnego :tak:
Dlatego ja zdecydowanie zdecydowana jestem :tak: No mnie na prywatną Klinikę nie stać niestety :cool: ale spoko na żelaznej urodzę i będzie dobrze.

Ja z wyprawki...cóż komody z przewijakiem nie mamy...a tak to wszystko już gotowe...A i ja w sumie 2 staniki muszę kupić, i ze dwie koszulki do karmienia i WSZYSTKO.

Co do dł. szyjki to ja pojęcia nie mam ile ma moja...:confused2: ale na ost. badaniu było ok...więc nawet nie wnikałam...
Ja laktatora nie kupuję... siostra miała jakby co mi zapewne pożyczy... chociaż przy młodej używałam dopiero jak chcieliśmy po miesiącu gdzieś wyskoczyć... A i marzy nam się niania elektroniczna... ale to jak dostaniemy z ubezpieczenia kasę :happy:

reklama
Aleksandretta witaj!
My też czekamy na pierwsze dzieciątko. Wyprawkę częściowo kupujemy, a część rzeczy dostaniemy po starszych dzieciach w rodzinie. Na razie mamy ubranka (sporo kupionych na 56/62, ale też dużo używanych), trochę pieluch tetrowych i flanelowych, wanienkę zwykłą ze stelażem, nie zdecydowaliśmy się na żadne wkładki ani plastikowe ani gąbkowe - dziecku i tak najwygodniej w rękach rodziców; mebelki i przewijak chcemy kupić w styczniu chyba, wózek też po nowym roku. Dostaliśmy (pożyczka) karuzelki nad łóżeczko, fotelik samochodowy, matę edukacyjną, nawet kojec czeka na pawlaczu. Nie mamy rzeczy higienicznych, leków, artykułów do spania (materac, pościel, powłoczki), żadnych akcesoriów typu szczoteczka do włosów, termometr, itd, dla mnie też nic nie kupione. Butelkę mam jedną malutką aventu, zamierzam dokupić chyba jeszcze jedną też małą z dobrym smoczkiem, kilka buteleczek mleka rtf. I generalnie wydaje mi się, że jak na 24 tydzień to i tak nieźle jestem naszykowana:-D Na pewno jeszcze dostanę rzeczy po dwójce maluchów, więc cierpliwie czekam, póki co:-p

Któraś tu pisała o lawendowym pokoju natknełam sie na coś takiego dziś
naklejki dla dzieci ark 42 - NAKLEJKI PILA KM STUDIO

Matko ja chyba tez zaczne cos kompletować no w sumie w tyle tez nie jestem bo mam posciele kołderkę i podusie i ubranka rożki dwa wózek wanienke. Ja mam dobrze bo mnie obsypuja kuzynki i koleżanki i wszystko w dobrym stanie ale napewno cos nowego dokupimy bo to frajda robic takie zakupy.

Jestem ;) skoczylam jeszcze na zakupy :D

No wiec synek nadal jest synkiem :D
ImageUploadedByForum BabyBoom1385397166.085839.jpg
Wazy juz 930g i mierzy kolo 23cm(ciemieniowo-siedzeniowo) polozna powiedziala ze z rozprostowanymi nozkami byloby kolo 30cm :)
Miedniczki nerkowe na usg w 18-19 tyg mialy 7mm a teraz w 26tyg 3-4mm wiec wszystko super. Polozna w srode bedzie sie widziec ze specjalista i pokaze mu moje usg i jak cos to mi zadzwoni. Ale wg niej juz wiecej usg nie bedzie potrzebne.
Mam bardzo duzo wod przez co brzuszek duzy.
Maly sie tak wiercil ze az polozna czula co chwile kopniaki.
Szyjka krotka, nie miala jak zmierzyc przez brzuch a dopochwowego nie robilysmy. 12 grudnia na wizycie lekarka mi sprawdzi ginekologicznie i rozwarcie.
ImageUploadedByForum BabyBoom1385397831.860324.jpg ImageUploadedByForum BabyBoom1385397848.387928.jpg
Wstawie fotki do odpowiedniego watku ;)
Tym razem nie musialam placic 50zl za nie :D dala mi gratis

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1385397166.085839.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1385397166.085839.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 38
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1385397831.860324.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1385397831.860324.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 32
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1385397848.387928.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1385397848.387928.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 28
Mi brakuje kosmetyków, pampków, chusteczki, bepanthen, butelke mam jedną więc moze jeszcze jedna dokupie, mleko poczatkowe musze kupić, rzeczy do porodu dla siebie- czyli majtek poporodwych, podkładów......musze dokupic kilka ubranek nowych bo mam same uzywane i to wszystko :-)

Aneta super wiesci :-)

Aneta super, że wszystko w porządku!:-) ale masz wyraźne zdjęcia, fajnie:-)

tak patrzę na swoje opisy z usg i nie mam tam nic o miedniczkach nerkowych, mam tylko, że nerki bez cech zastoju... Wy też tak macie czy konkretnie opisane te miedniczki?

To ja widzę, że w porównaniu z Wami mało co mam z wyprawki, chyba muszę się zabrać za kupowanie... myślałam, że po nowym roku kupimy wszystko, ale może lepiej wcześniej..

Ja nie miałam nigdy szyjki badanej przez usg, więc pojęcia nie mam ile ma cm:-/ tylko w badaniu mówiła, że ok.. ale teraz jak będę miała usg to chyba sama poproszę lekarza żeby mi zmierzył.

reklama
Dziekuje :))

Dziewczyny gotujace i pieczace ciacha potrzebuje pomocy!! Jeden z gosci nie moze jesc jajek, orzechow, truskawek, pomaranczy i innych owocow cytrusowych, sody... Macie jakies przepisy na ciasto bez tych skladnikow?? Myslalam o czekoladowym ale w kazdym praktycznie trzeba sode dodac...

Do góry