reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Josek to fajną niespodziankę mieliście, a mój synuś ma 4 latka i urodził się 14 lutego ;-)
Katrine pokaż jak urządziliście pokoik maluszkowi...wciąż szukam inspiracji :zawstydzona/y:
Aneta wooow ile śniegu, ja pierdziele. Ciekawe kiedy u nas spadnie...podobały Ci się białe noce czy zorze polarne?

Laski, idę spać, bo jutro rano trzeba do roboty wstać.
Zmierzyłam się w pasie...111 cm. pięknie, no pięknie. Z Mateuszkiem jak byłam w ciąży to miałam w 9 miesiącu 128 cm. i wywaliło mi takie rozstępy, że hoho. Ciekawe ile będzie w tej w obwodzie na końcóweczkę :-p
Usg 4D (które jutro zeskanuje i wrzucę) miałam robione w 21 tc, a wiek dziecka wg. pomiarów wyszedł 23 tc. Od początku ciąży przytyłam 8 kilo, a w przedziale ostatniego miesiąca aż 4...czy to jest dobry przyrost wagi?

reklama
Na pewno nie uda mi się odpowiedzieć wszystkim po weekendzie ale...
kamaa - wyrazy współczucia
marcia - ja też progesteronu nie spr. ale mam nadzieję, że u Ciebie będzie wszystko w porządku na jutrzejszej (przepraszam już dzisiejszej ;)) wizycie. Thermomix to fajna sprawa - ja mam od września chyba - sok z zielonej pietruszki na prezentacji mnie przekonał chociaż z mężem planowaliśmy po prostu kupić bo słyszeliśmy pozytywne opinie o sprzęcie od rodzinki , która ma i używa . W piątek robiłam ciasto marchewkowe - przygotowanie masy zajęło mi około 2 minut a piekło się w piekarniku 40 - córcia cały czas o dokładkę prosiła. W piątek przygotowałam na wieczór też masę na bułki i w sobotę na śniadanie piekłam i mieliśmy cieplutkie na śniadanie. Nie wiem czy Ty też o to pytałaś ale jak kupujesz to masz cały sprzęt - z Varomą ( do gotowania na parze) , nożami , kopystką itd. W pakiecie dostajesz też książkę "Radość gotowania". A jak są promocje to nawet i dwie książki można dostać. Ja sprzęt polecam :) A smoczki śmieszne i przerażające zarazem :-D
nikaa - gratulacje synka
aneta - super, że się odstresowałaś i wybawiłaś, na 12 cm ?? - nie dałabym chyba rady - chociaż mam jedne buty z Ryłki 13 cm i są mega wygodne :tak:Super sprawa z tą nóżką - ja od czwartku mam wrażenie częstszych ruchów a w sobotę to już było boksowanie w 2 różnych częściach brzucha raz ręką raz nogą - chyba treningi siostry z teakwondo maleństwu się podobają :tak:
gaga - mam nadzieję,że z Twoim brzuszkiem wszystko w porządku ??? , że to tylko złudzenie co do obniżenia??
jagna - ja tak jak munis oscypki z żurawiną zaraz po zjeździe ze stoku - najlepsze :) ciekawe czy w ferie zimowe córki lekarz pozwoli mi pojechać z m i córką w góry - oni będą zjeżdżać a ja odpoczywać - muszę podpytać na następnej wizycie. Świetna ta zumba z filmiku :)
karolinusia - powodzenia w malowaniu - ale jak super będziecie mieć na święta wszystko odświeżone nie wspominając już o narodzinach
katrine - spokojnie może maleństwo dziś miało ochotę na leniuchowanie i odpoczywa ? Super, że pokój masz skończony
josek, marcia, monisia -kciuki za glukozę
ewula, mrowkaa - mam nadzieję, że czujecie się lepiej

Widziałam , że pisałyście ile lat się znacie i jesteście ze swoimi m - no to chyba na razie pobiję wszystkie - my prawie 20 lat się znamy a po ślubie jesteśmy 12 lat.
W sobotę byliśmy u znajomych ( urodziny ich córki) i nasza pociecha była najstarsza wśród dzieciaczków. Wszyscy rodzice biegali za swoimi pociechami a rozpiętość wiekowa była od roczku do prawie 8 lat (nasza) i tak z m stwierdziliśmy, że to nasze ostatnie podrygi - taka impreza na spokojnie bo nasza zjadła, odstawiła po sobie , jak coś chciała powiedziała co chce - nawet poszła i powiedziała, że nie chce noża i widelca takiego plastikowego do obiadu tylko takie dla dorosłych :szok:
A jeśli chodzi o poród - to rodziłam z koleżanką bo mój za granicą i przyleciał tydzień po porodzie dopiero .... A teraz zobaczymy jak będzie :)
Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty :-)

Jej bezsenność mnie dopadła :/ co noc się wiercę ale dziś to już całkiem. Oczy w 5 złotych i od godziny z boku na bok się przewracam. Postanowiłam wstać i poczytać książkę. Nie wiem jak ja w pracy dziś wyrobię :/

muniuś pokój pokaże jak skończę ;) albo chociaż jak posprzątam dokładnie. Bo jeszcze kartony leżą. Ale tak z grubsza to 3 ściany białe i jedna niebieska, taka wpadająca w odcień fioletu trochę. Na jednej długiej, białej ścianie kanapa niebieska (mieliśmy na stanie), a drugiej długiej- niebieskiej, białe mebelki (szafka i skrzynia) i białe łóżeczko. Meble z systemu stuva z Ikei. Teraz szukam naklejki na krótką białą ścianę- jakieś drzewo chyba będzie albo takie kolorowe koła :)

A u nas będzie za 2 tygodnie 10 rocznica naszego związku. Jest co świętować. A od ślubu to ledwie co półtora roku. Susi WOW co za staż- pogratulować :)

Ostatnia edycja:
Hej,
ja tak na szybko z pracy
anetka normalnie sie poplakalam w pracy strasznie przez ten filmik...., piekny....
pozdrawiam wszystkie z pracy, ale u mnie leje dzis!!!

Ozila Ty z pracy a u nas 4 nad ranem ;)
Wyjrzałam właśnie przez okno a tam śnieg pada! Pierwszy śnieg w tym roku. Mam nadzieje tylko, że daleko do takich widoków jak u Anety :-D

Bidulko, szkoda , ze spac nie mozesz...
No u mnie teraz prawie 16 sta, leje dalej ale wlasciwie to kropi no ale jest 22C co jest troche zimno jak na ta pore roku ( koniec wiosny)
Ach, ale bedziecie miec piekne Swieta .... Tutaj to jednak nie to samo, bez sniegu....i czasem 40C!

Katrine ja co ktoeas noc tak MN am.... u mnie 23.... wczoeaj wrocilam wieczirem do domu ledwo zywa z ur Julja kolegi....dzis Kosciolek, skype I nauka.....pocieszam sie ze dzis I jutro ryje bo od sr wolne mamy w czwart swieto dziekczynienua wiec totakne szalenstwo....ameryjaniee swietuja to czasem b ardziej niz Boze Narodzenie......
Snieg w Pl...u nas tez MN a jutro sypac..... padam..... przepraszam X ze tak z doskoku ake heszcze troszke.....
Trzymam jciuii za wizyty I gkukozy..... za b as wszystkie.....

OZila po dzisiejszym mrozie u mnie......minus 2 chyba tykko ale dla mnie hak minus 40.... pakuje sie I prztkatuje za kawke

Dzien dobry!

Ja juz nasikalam do probowki i leze chwile bo Pati budze tak 6:35 zawioze do szkoly i jade do labu musze zrobic se cos do jedzenia bo jak skoncze glukoze to zostaje mi pol godziny do wizyty z ginka wiec wezme kanapeczki, swoj glukometr zeby sobie samej zmierzyc cukier to bede wiedziala mniej wiecej czy mam sie bac czy ok , musze jeszcze sprawdzic swoj cisnieniomierz z tym co ma ginka bo u niej zawsze moje cisnienie jest za wysokie..

munius ja z lekarzami zrobilam tak samo tzn mam ginke na nfz i trzymam sie jej zalecen do lutki itd ale ona jest malo dostepna bo tylko dwa dni po kilka godz i nigdzie wiecej nie przyjmuje, sprzet ma przedpotopowy ( na szczesnie nie ma problemu z zapisaniem w terminie na badanie) i drugiego lekarza w prywatnej klinice nad ktora sie zastanawiam w kwestii porodu, on tam jest caly tydzien od rana do wieczora bo jak nie w klinice to w poradni, jak cos sie dzieje to zawsze go scignei sprzet maja super. I moi tez o sobie nie wiedza...

katarine to dawaj zdjecia pokoju...

aneta ale sniegu, a kto bedzie odsniezal jak maz wyjedzie? U mnie w tym roku maz kupil po sezonie traktorek do koszenia w ktorym mozna przyczepic plog, wszystko przymocowal i czeka na snieg.....a ja zaczelam sie smiac ze jak moj maz przygotowany do odsniezania to znaczy ze smiegu nie bedzie :-) bo on taki pechowiec...i poki co ani grama sniegu nie spadlo

susi dzieki za info o thermomixie bo sie zastanawialam czy on sprzedawany taki "goly" i trzeba se wszystkie bajery dokupic czy wszystko jest

ozili no nasze swieta sa specyficzne ale ty w Australii masz inne walory, ktorych my w PL nie mamy

ale sie rozpisalam , zmykam sie szykowac. Pewnie bede sie odzywac jak bede siedziec te dwie godz bo biore IPada ze soba.
p.s my dzisiaj z mezem mamy 13 rocznice slubu:szok:

reklama
Do góry