agnis-szczoteczki razcej bym nie uzywala ale reszta to jak ci pasuje
secreto- baldachim tez jako moskitierka na komary latem moze sie pzrydac ale to takie bajer dodatkowy ktory pozniej jak dziecko luz wstaje tylko pzreszkadza i idzie w kąt
moniuś -to TY już masz jednego dzieciaczka? myslałam że to Twoje pierwsze bo na watku światecznym pisalas ze wigilie tylko we dwoje spedzacie; z dyni to rozne rzeczy testuję teraz bo raczej w domu u mnie dynia nie byla popularna a robilam juz: dzem z dyni z dodatkiem pomaranczy, zupe na pikantnie, zapiekanke goralska z aksza gryczna, boczkiem i oscypkiem, spaghetti z szynka i pomarancza jeszcze sie na racuszki albo gnocchi czaję jak kolejna dynie kupie; my tez wino i nalewki robilismy w zeszlytm roku; a i sam porod tez dobrze wspominam choc wiadomo ze bol byl; a ta na nfz ginke polecisz tez?wsparcie i towrzystwo partenra przy porodzie jest naprawde nieocenione a wiadomo ze nie musi byc do smaego konca ja teraz sie obawiam ze takiego komfortu nie bede miala bo ktos musi zostac z Karo a nie mamy tu nikogo z kim moznaby ja zostawic;smoczek nuby ale ksztalt wisienka mielismy i byl beznadziejny ajkos woda zawsze podchodzila pod ta gume i "smierdzial" wywalilam szybko bo balam sie ze grzybek sie tam zrobi jakis a te wypustki to pic na wode fotomozntaz
no i wole te nieprofilowane smoczki co by dzidziowi nie ulatwiac sprawy
aneta - ja bym niekapki olala, moja piła z whiskowki i ze zwykelj butelki z woda takiej z dziubkiem;na "w trasie" miala tez bidon z rurka z TT, Lovi360 tez mozesz sprobowac u nas mala pila z niego kako rano niedawno a ja sie szykowalam do pracy i miala spokoj ze sie nie pozalewa; a bez gofrownicy gordy sie tez da zrobic? ale mi smaka napedzilyscie...
nieznajoma - my tez wczoraj bylismy nasza 3 na basenie ale sie mala wyszlala i krzyczala na mnie ze mam jej nie trzymac a basen 1,4m -super jej sie z tymi rekawkami pluska!
katrine - z tym tamponem to sa bardzo rozbiezne opinie i wielu lekarzy zaleca a inni pukaja sie w glowe; ja nie zakladalam ale nie mam raczej sklonnosci do infekcji intymnych, przetwory sliczne; zaufaj swojej intuicji jak bardzoe sie niepokoisz to jedz na IP ja czulam bardzo nisko ruchy z Karo w 29tc i okazalo sie ze szyjka 0 i rozwarcie ale pewnie jest tak ze sie dzidzia przekrecila - moja chyba z 3 dni temu tak bolesnie sie wygiela i podejrzewam ze obrot zrobila i od wtedy ja mniej wyraznie czuje ale czuje ja nisko caly czas i troche mam juz schizy ale we wt wizyta to staram sie nie panikowac
kama - jednak? moje kondolencje ale przynajmniej sie nie meczy juz a i wy nie bedziecie w takiej niepewnosci ciaglej - lepiej zmierzyc sie z bolem niz ciagle w nim zyc
jAGNA-super pomys z ta torba awaryjna ja w tym tygodniu tezo tym myslalam juz
Guziczek - tylko co spakuje
ja to wisialam z moim na telefonie i jak za raczke prowadzilam jak w szpitalu wyladowalam z Karo
monisia - moja byla juz z tatusiem na meczu a jak dumna i jak kibicowala; a co widzi pilkarzy w tv to krzyczy przyspiewki jakies a tatus przesczesliwy
porod w wodzie moze byc tylko w ciazy fizjologicznej raczej choc pewnie zalezy od spzitala
marcia - hehe nizely ten smoczek; co do progesteronu to nie wiem moze wez rzuc w chilere te badania i nie stresuj sie na tym etapie ciazy?no ale wtedyt i tak bedziesz miala stres czy dobrzez zrobilas i co jezlei..; ehh czasem niewiedzA to dobra rzecz
JOsek - moj m mdleje przy pobieraniu krwi i wizycie u dentysty a porod byl caly i sam sie do przecinania pepowiny zglosil
zddrowka dla chorowitkow i kciuki za wizyty!
ale bylo nadrabiania! my wczoraj dokupilismy meble wiec skrecanie znowu, potem malowalismy dekorki, basen a dzisiaj pogoda pod psem wiec lenistwo i seans filmowy z mąłą sobie zrobilismy (madagaskar) ale ona nie wytzrymala nawet polowy bajki tylko szalala po pokoju