reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

dziewczyny z Warszawy, mobilizujemy się?

u mnie zmiana planów, jadę jednak za chwilę do koleżanki i tam będziemy zasuwać.

co do butelek, to my na początku mieliśmy avent i były super, a później przeszliśmy na lovi, bo skusiła mnie możliwość łatwej sterylizacji w kuchence mikrofalowej i chyba na nie tym razem postawię.

ewa, nie wszystkie łóżeczka mają wyjmowane szczebelki, nasze nie miało :-(

aneta, ja gdy Rafał wyjeżdża i Ignacy się rzuca w nocy i płacze za nim to biorę go do siebie, zapobiegawczo na całą noc, no i śpi trochę lepiej, chociaż też popłakuje i woła tatusia.

flower, my mieliśmy system szklanych kulek, chociaż Ignacy w domu to jest dzieckiem idealnym, problem zaczyna się dopiero gdy jest za dużo bodźców z świata zewnętrznego. A co do chleba to ja też nie umiem kroić, bo w domu zawsze tata kroił, tzn ukroję, ale krzywo i nie podoba mi się, ale my i tak jemy razowy i panie w piekarni zawsze mi skroją na krajalnicy :)

reklama
Marcia z racji braku pokarmu Bianka u mnie była na Bebilonie później na bebiko przeszliśmy i żałuję, że tak późno, bo składem różni się troche-teraz bebiko jest ulepszone... a dużo tańsze. Ja kupię na wrazie czego opakowanie Bebiko. Tylko dlatego, że mam dobre doświadczenie. O ile nie ma skaz białkowych i innych pronlemów

Hey Dziewczyny,

mam pytanie Którąś z Was może nękają jak mnie krwawienia z nosa... Już mam ich dość :baffled:
Lekarz p[przepisał mi Cycl0 3 Fort, przy okazji doczytałam, że pomaga też na innych przyjaciół, z serii dolegliwości ciążowe...
Na jedne i drugie szukam sposobu...

Młodamama widzę, że pracowity weekend masz...
Ja tylko dla męża prace na zaliczenia piszę i mam serdecznie dosyć. Nie wyobrażam sobie, że miałabym teraz usiąść gdzieś na jakiejś zali, w tych niewygodnych ławeczkach...

Mamusia synka mi też ostatnio jakieś głupoty się śnią... Wstaję już po kilka razy w nocy, bo z tego wszystkiego się budzę...
Jako, że to moja pierwsza ciąża to nie wiem czy to standard, ale czytam, że nie jestem sama...

hej dziewczyny.

Co z nieznajomą nadal cisza??
Aneta córka chyba ma skoki rozwojowe moja jako rocznika właśnie miała bardzo podobnie...
Młodamama i mrowkaa ja studiowałam dziennie jak z Zosią byłam w ciąży ale jeszcze przed porodem udało mi się obronić :) chyba do 25 tc chodziłam na zajęcia potem w zasadzie był już koniec examy zalki i pozostało pisanie pracy. W ciąży można jakoś wytrzymać na zajęciach ale dziennie z maluszkiem to już inna sprawa, indywidualny tok to myślę dobre rozwiązanie;-)

Dziś znów szaro buro i ponuro ale wieczorkiem czeka mnie miłe spotkanko więc jest światełko w tunelu:)

Ja mam butelki Tommee Tippee antykolkowe. Kupiłam też (aukcje, okazje) sterylizator i podgrzewacza TT.
Wcześniej chwaliłam sobie butelki Lovi, ale strasznie podrożały i kosztują mniej więcej tyle, co TT.

Mleko - u mnie raczej Bebilon. Bebiko na początku się nie sprawdziło... w sumie nie wiem dlaczego, bo skład faktycznie podobny. Później córka wskoczyła na Nan. Synek po Bebilonie (dosłownie kilka opakowań) przeszedł na Pepti.

Megi Pegi - Polecam się :tak:

Kainkas - Ja dziś kolejny dzień ale prze de wszystkim kolejna dobra noc za mną...Nie chodzę już jak słoń w składzie porcelany, żołądek świetnie pracuje... a ja mam poczucie, że nie zasładzam dziecka...Toż jego malutka trzustka też musiała nieźle dawać czadu :-:)sorry2:
KAROLINIUSIA - My używaliśmy Aventu przy młodej... ale że tak powiem dupy nie urywało :baffled: potem jak zobaczyłam kilka lat później TT to wiedziałam, że gdy uda mi się zajść to właśnie na takie się przerzucimy, nawet już smoczki uspokajające kupiłam TT :tak:...No nie wypróbuję, nie będę wiedziała, a wiemy doskonale, że ile użytkowników tyle opinii ;-)
Aneta - GRATULACJE ...już mega z górki :tak:
Marcia -
My jechaliśmy na NAN HA, ale moja nie miała alergii na białko mleka bynajmniej nie w momencie kiedy wprowadziłam MM.
Moniqa - skoro przepisał to może pomogą???? Ja słyszałam, że przy krwawieniach z nosa trzeba koniecznie uszczelnić naczynka i brać dużo wit C...

Guziczek - To miłego wieczoru....
Spadam dalej sprzątać bo coś idzie mi jak...NO KREW Z NOSA:nerd:

kainkas - ja tez chce znowu karmic piersia ale 1 buteleczka musi byc chocby na moj pokarm jak do lekarza pojde, pozniej przyda sie na wode (choc nie wiem czy ze zwyklego kubka nie bede uczyc - moja nauczyla sie z whiskowki ale wszyscy Doide zachwalaja bardz)
Karolinusia - kuruj sie i oszczedzaj tez
Aneta - to moze tymczasowo jakies poduchy porozkladaj w razie W
Marcia - ja przy Karo wybralam HIPP bo mialo pro i prebiotyki ale w sumie zuzylam do budyniow dla niej; pozniej miala NAN; a potem to juz jakie bylo ale czesto Rossmanowe (produkowane przez Humane); teraz myślę o Nan też albo Bebiko no albo ten Rossman od 2 generalnei wychodze z zalozenia ze dobrze zeby mala pila mleko takie jakie ma tez w kaszkach co by nie wprowadzac jej na pcozatku zbyt duzo rodzajow (a kaszki Nestle chyba na Nan a Bobovity na Bebiko)
alesia - mobilizujemy! choc ja bym wolała troche wczesniejsza godzine bo moja o 20 juz spi a musimy jeszcze wrocic na Zoliborz jakos; u nas Karo raczej gzreczna ale ciagle jest w fazie buntu 2latka no i jakies dziecko w poniedzialek w przedszkolu popchnela a ja jestem za tym zeby reagowac jak najszybciej to niepozadane zachowania sie nei rozwina; nie musi byc rowno ale dac rade bys sobie dala a ona raczki rozlozyla i zajela sie gotowanie wody na herbate
moniqua - ja tylko co rano mam pelno pozasychanej krwi w nosie

krew upuscialam na proby watrobowe, we wtorek wizyta to mam nadzieje ze Gabrysia, moja szyjka, watroba nie wywiną niemiłych niespodzianek mamusi na urodzinki!grunt to pozytywne nastawienie :p
zmykam dynie gotowac

reklama
a te drziw to do kuchni tylko? moze zrezygnuj? my sciagnelismy teraz i sobie chwalimy bo i tak nieuzywane by byly

Nie, w kuchni właśnie nie ma. Sama framuga, bo jej raczej nie będziemy wykuwać. Drzwi są do łazienki i do pokojów.

I nic więcej nie napiszę, bo mi Nuśka ryczy z ręką do połowy w buzi. Niech jej już te czwórki wyjdą :/

Do góry