reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

to jest bulion na warzywach potem wyjmuje je i gotuje w nim kuleczki z kurczaka ze skórką cytrynową i miętą:) no mega to jest!! nie znam osoby by nie przyszła i nie pożarła u mnie całego talerza:-D oczywiście warzywa też idą do zjedzenia! po ugotpwaniu kuleczek wrzucam je pokrojone do niego by się ogrzały:) p

zapraszam:)

reklama
Japis... tak jak pisała Flower... ciasto marchewkowe jest super....naprawdę nie czuć marchewki... Ja ostatnio upiekłam, ale nie było nawet szans wstawić na bloga, bo wszystko moje chłopaki wymiotły zanim zrobiłam zdjęcie :)

Secreto... cieszę się, że Ci się podobają moje przepisy, korzystaj :)

Młodamamo, a co takiego ugotowałaś, bo po zdjęciu trudno mi się domyślić.

Dobrze, że Aneta się odezwała, bo też się martwiałam, zawsze tyle pisze, a tu taka cisza.

Mamusiu synka dobrze, że z Julkiem już dobrze.

Wczoraj byłam na wizycie, wszystko w normie, choć trochę poleciała mi hemoglobina z 12,5 do 11 i hematokryt ma 35 a norma jest od 37. Kazała mi kupić jakiś preparat, a tak reszta w porządku.

Flower... opinie o Żelaznej są przesadzone..patrz na nie przez palce. Wiadomo, że nie zawsze ktoś jest zadowolony, ale wśród moich znajomych więcej jest zadowolonych, niż nie jest. Po za tym Św. Zofia ma największy procent cesarek, ale nie dlatego, że robi ja na zamówienie, ale jeśli istnieje cień ryzyka, że z dzieckiem coś nie tak, nie zgrywają chojraków i nie męczą. Św. Rodziny na Madalińskiego chce być "drugą" Żelazną i wiele tam idzie ku dobremu, ale czasem dziewczyny z trudnymi porodami nie chcą tam więcej wracać, właśnie przez to, że tak zwlekają z cesarkami. Mam koleżankę ginekolog tam pracującą i jak ja pytałam, co by wybrała na poród (sama ma dwójkę dzieci), to powiedziała, że jak się jest nastawionym na poród naturalny to nie ma lepszego szpitala niż na Żelaznej. Bielański... strasznie spadł w notowaniach. A Ty jak masz takie obawy od córeczkę i szukasz dobrego oddziału dla noworodków to pomyśl o Orłowskiem na Czerniakowskiej lub MSW na Wołoskiej (szczególnie jeśli masz skierowanie na cesarkę)

Nikusia, gdzie mogę zobaczyć ubranka po Twojej królewnie, może być coś wybrała, skoro mam mieć córę :)

jakbys chciała mogę coś wystawić malutkiego z mojej julki.. bo mam mega duzo wszystkiego a pewnie jeszcze cos dostanie i cos kupię więc chce się częsci pozbyć:D

NIkusia, megipegi - wiadomo, że ile ludzi tyle opinii; macie lekarza stamtąd?właśnie rozmawiałam z koleżanką ze studiów i akademika mieskza w Warszawie w lipcu rodziła w BIelańskim i bardzo zadowolona; nad Czerniakowskim też się zastanawiam (alesia polecała), wolałabym sn ale jeżeli cholestaza mnie dopadnie again (jutro musze zrobic te nieszczesne proby watrobowe) to CC wtedy
jagna,ewa - to trwało naprawdę parę minut; wiem że masowanie/dotykanie brzuszka nadmierne niewskazane bo prowokuje macicę do skurczow - no mogłabym sie zalozyc że mala fikołka zrobiła! ojjjj jak ja sie modlę żeby ułożyła się poprzecznie wtedy nie będzie mi na szyjkę naciskać i może nie będe miala problemow z porodem przedwczesnym!
secreto - luzik, cukrzyca wcale nie jest od nadmiernego jedzenia slodyczy tylko ;-)ja to znowu mam wyrzuty sumienia co wieczór że zjadłam tyle owoców bo przy wątrobie surowe odpada; nadmiar kg starcisz szybko a nawet jak nei to kochaego ciałak nigdy za dużo:-D

Młodamamo, jak masz coś fajnego to daj linka, albo wskaż aukcje, albo prześlij zdjęcia...

Acha i wstaw przepis!!!!... może mojemu Tadzikowi zrobię, bo czasem nie mam pomysłu co mu ugotować.

reklama
Do góry