reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

jagna - o ile mnie to nie wykonczy nerwowo...:p
secreto-brzmi pysznie ja jestem maniaczką makaronu
moniuś-widzisz wywiało mnie do Warszawy-od listopada tu mieszkam; o tej żelaznej też czytałam niepochlebne opinie że za wszytsko tzreba płacić, ze odsylaja jak nie dasz w lape itd; wczoraj czytalam sporo o szpitalu Sw rodziny i bARDZo mi sie spodobalo ale gupol nie spojrzalam na mape a to daleeeko;dzisiaj wpadl mi w oko na karowej ale dopiero przegladam info - ja mialam duze komplikacje w 1 ciazy i po porodzie wiec nastawialam sie na szpital o 3 stopniu referencyjnosci ale z kolei tam wiekszy przemial i szanse na porod zabiegowy, cholestaza jest jeszcze bardzo malo znana lekarzom a na Karowej pisza ze maja z tym dosiwadxzenie;
lekarza zerkne i bede miala na uwadze - od grudnia maja mezowi uruchomic pakiet ubezp dla rodizny wiec pewnie gdzies stamtad sie zalapie zeby nie placic podwojnie
córcia chodzi tu: Home - Ciuchcia Puch Puch prywatnie bo nie bylo szans sie dostac do panstwowki teraz na szybko no i ona jeszcze nie ma 2,5l;
moniuś wbijaj na wątek spotkania w stolicy trzeba by bylo jakies uskutecznic :)
koreczek - lepiej uwazaj na siebie i zostaw ta robote dla kogos innego-jak mama?popros ja o pomoc a jak reka bedzie dalej bolala to jedz na pzreswietlenie
jaspis - ja polecam to marchewkowe (z racji braku foremek muffinkowych robie w keksowce - wtedy ciut dluzej trzymasz w piekarniku) - no nie znam osoby ktorej by nie smakowalo muffinki marchewkowe z lukrem pomarańczowym i w 100% zawsze wychodzi

przed chwilą miałam strasznie boelsne ruchy dziecka i brzuch mi tak wydęło z jednej strony - ciekawe czay mała się właśnie pzrekręciła?może będę miała we wtorek usg to się przekonam bo tydzień temu była ułożona miednicowo czyli główką do góry nóżki kopiące w pęcherz

reklama
ja właśnie jem czekoladę .. może mała coś więcej się ruszy:/ albo tak jak Nikusia pisze kopie mnie w kręgosłup i nie czuję :p

Megi właśnie weszłam na twojego kulinarnego bloga :D świetne przepisy na pewno będę często korzystać:-) znalazłam u ciebie przepis na pierniczki :D jutro zrobię próbne

edit Pola się rusza i już chyba mogę się szykować na jej ciężki charakterek :>

Flower
moja też tak się kiedyś boleśnie przesunęła, że aż to było widać bo prawa strona brzucha była bardziej wypukła ...i chyba ucisnęła mi moczowód bo bardzo bolało

Ostatnia edycja:
Kainkas - Może Hania się po prostu przy truła czymś, ale najważniejsze, że już ok!
Flower - No co osoba to opinia... Mam tam przyjaciółkę i nie słyszałam, żeby trzeba było kasę komukolwiek dawać a pracuje na porodówce...Może na innych oddziałach :nerd:
Mój Domi też jak kopniaka strzeli to czasem aż się zegnę...No silne te nasze dzieci :tak:
Secreto - mówisz czekoladę ...cóż ja mogę jedynie gorzką...ale Bogu dzięki na razie chcica i zespół odstawienia cukru mnie omija... a mąż dziś zażyczył sobie rogaliki drożdżowe :cool: zwariował... wtedy to język mi do tyłka dopiero ucieknie ;-):sorry2:

Nikusia ja się właśnie bardzo boję o mój cukier bo bardzo dużo jem słodkiego i bez czekolady mój dzień nie ma sensu:p na czczo zmierzyłam sobie cukier miałam 80 po śniadaniu 110 ale najgorzej jest po obiedzie bo dochodzi do 150 potem spada wieczorem juz do 100 i być może nie powinnam tyle jeść zobaczymy co wyjdzie z obciążenia

Flower pomasuj brzuszek, nieraz pomaga.
Secreto po obiedzie cukier zawsze idzie w górę:-D
Ja nie wiem co na obiadek idę do sklepu może coś mi wpadnie w oko

Secreto - widzisz u mnie niby w normie 1 badanie...Ale mimo wszystko musiałam przejść na dietę :baffled:
Najbardziej wiarygodne są badania z pobrania krwi z żyły... tak mi się wydaje... Ja na razie czekam do 30 listopada i powtórka z glukozą bleee.
Jagna - ja tez to często praktykuję... idę zobaczę co mają i wtedy zazwyczaj wpada mi pomysł z obiadkiem :happy2:

ja mam goląbki, kotlety mielone, kurczaka pieczonego ( oczywiscie to resztki z niedojedzonych obiadow) oprocz tego zurek bo wczoraj m ugotował bo Julek wieczorem wołał wiec nicc nie musze gotowac :-) obrałam ziemniaki, mam buraczki więc nic nie robię, tylko musze poodkurzac bo syfek sie lekki zrobil ...........

Dobra troszkę sie ogarnelam i chate tez :-)

secreto a kiedy idziesz na obciązenie?

reklama
No nie wiem czy wy też tak macie ale ja bardzo dużo jem :p chyba więcej niż mój mąż ! :D a brzuch jak siedzę to mam wrażenie że już od mostka sięga i wtedy ta skóra strasznie boli :p

mamusia miałam mieć robione badania w czwartek przed wizytą ale chyba pójdę w sobotę, żeby wyniki już były na wizytę

Do góry