reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

secreto mi tez sie ostatnio ssanie wlącza, masakra, ciekawe ile mam na plusie na doktorowej wadze, no nic dzis sie dowiem................i ile Gwiazda wazy............

reklama
ja już jestem z 8 kg na plusie ( dane z przed miesiąca) , waga mi się w domu zepsuła więc nie ważę się często a podejrzewam że kolejne kg przybyły

bul4.jpgbul3.jpg obiad gotowy! Czy dużo jem.. sama widzisz.. już obiad jest bo głodna byłam:D

Załączniki

• bul4.jpg
    bul4.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 38
  • bul3.jpg
    bul3.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 31
jak pracowałam to bardzo mało jadłam ...czasami nawet nie udało mi się w pracy zjeść śniadania tyle pracy było.. więc jadłam coś dopiero kolo 16 i tyle bo już kolacji mi się nie chciało a jak siedzę w domu to bez przerwy muszę coś jeść najpierw słodkie :p a za chwilę mam ochotę na coś słone i ostre :/ jak na początku ciąży
teraz trochę wyglądam jak przegłodzony murzynek z Afryki ;/ wielki wystający brzuch, bardzo szczupłe ręce :p no tyle, że uda bardzooo grube

Ostatnia edycja:
Flower pomasuj brzuszek, nieraz pomaga.

Chyba na skurcze ;) Nie wolno masować i rozgrzewać brzucha w ciąży :)

No nie wiem czy wy też tak macie ale ja bardzo dużo jem :p

Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Przytyłam 18 kilo ;) W drugiej jadłam mniej, ale za to dużo słodkiego - znowu 18 kilo. Teraz mam póki co 4 kg i mam nadzieję, że 14 nie zdążę w te paręnaście tygodni przybrać ;P

Nikusia, wczoraj przyszła paczka, dziękuję! Sweterek jest boski! Mam nadzieję, że Nuśka szybko nie urośnie, bo jest na nią na styk :) A przez głowę to nawet ledwo przeszedł, ale moje dzieci mają wielkie łepetyny ;)
Już wczoraj go wypróbowaliśmy do przedszkola :)

Secreto - no to ja tak miałam do czasu aż nie zrezygnowałam z białej mąki, słodyczy i paru tam innych... Non stop coś musiałam mielić w buzi :baffled:
Teraz mam posiłki co 3-4 godz... I nie czuję już głodu. Słodkiego w ogóle nie tykam. MAM W DOMU JEDYNIE CUKIERKI DLA DIABETYKÓW... może zjem jednego :happy2:

mlodamamusia- to ja się na obiad wpraszam do Ciebie :tak:;-):-)
Ewusia - BARDZO SIĘ CIESZĘ... No mam sporo ubranek nadal do sprzedania jak wiecie za grosze, GORĄCO POLECAM :tak::tak::tak:

Japis... tak jak pisała Flower... ciasto marchewkowe jest super....naprawdę nie czuć marchewki... Ja ostatnio upiekłam, ale nie było nawet szans wstawić na bloga, bo wszystko moje chłopaki wymiotły zanim zrobiłam zdjęcie :)

Secreto... cieszę się, że Ci się podobają moje przepisy, korzystaj :)

Młodamamo, a co takiego ugotowałaś, bo po zdjęciu trudno mi się domyślić.

Dobrze, że Aneta się odezwała, bo też się martwiałam, zawsze tyle pisze, a tu taka cisza.

Mamusiu synka dobrze, że z Julkiem już dobrze.

Wczoraj byłam na wizycie, wszystko w normie, choć trochę poleciała mi hemoglobina z 12,5 do 11 i hematokryt ma 35 a norma jest od 37. Kazała mi kupić jakiś preparat, a tak reszta w porządku.

Flower... opinie o Żelaznej są przesadzone..patrz na nie przez palce. Wiadomo, że nie zawsze ktoś jest zadowolony, ale wśród moich znajomych więcej jest zadowolonych, niż nie jest. Po za tym Św. Zofia ma największy procent cesarek, ale nie dlatego, że robi ja na zamówienie, ale jeśli istnieje cień ryzyka, że z dzieckiem coś nie tak, nie zgrywają chojraków i nie męczą. Św. Rodziny na Madalińskiego chce być "drugą" Żelazną i wiele tam idzie ku dobremu, ale czasem dziewczyny z trudnymi porodami nie chcą tam więcej wracać, właśnie przez to, że tak zwlekają z cesarkami. Mam koleżankę ginekolog tam pracującą i jak ja pytałam, co by wybrała na poród (sama ma dwójkę dzieci), to powiedziała, że jak się jest nastawionym na poród naturalny to nie ma lepszego szpitala niż na Żelaznej. Bielański... strasznie spadł w notowaniach. A Ty jak masz takie obawy od córeczkę i szukasz dobrego oddziału dla noworodków to pomyśl o Orłowskiem na Czerniakowskiej lub MSW na Wołoskiej (szczególnie jeśli masz skierowanie na cesarkę)

Nikusia, gdzie mogę zobaczyć ubranka po Twojej królewnie, może być coś wybrała, skoro mam mieć córę :)

reklama
jej 30 kg to bardzo dużo ale właśnie może była wysoka .. w sumie uważam, że na tyle ile jem to i tak mało przytyłam

Nikusia gdybym wiedziała jak Pola będzie rosnąć to kupiłabym od ciebie większe ubranka .. na razie nie kupuję nawet rozmiaru 68 bo nie wiem kiedy będzie je nosić .. czy już latem?

Do góry