reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Muniuś- ja na oficjalnej stronie next'a kupowałam, ale tam są też ubranka droższe i tańsze, a czekam na przeceny grudniowe.
Aneta - dobrze, że się odezwałaś, najważniejsze, że z wami wszystko ok!
Nieznajoma - oj, martwię się, że tak długo milczysz. Oby wszystko było w porządku.

A mój synek od rana podskakuje w brzuszku, uwielbiam to uczucie :-) Śniadanko zjedzone, czeka mnie dzisiaj wizyta u endokrynologa.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny!

Ja niedawno co wstałam, ostatnio cały czas sie budze o takiej porze, więc sie w miare wysypiam :tak:
Wyznaczyłam sobie dzisiaj cel: kuchnia. Musze ją posprzatać w szafkach, lodówkę itp itd :dry: Trochę mam lenia, ale trzeba:tak:
Wieczorem mam problem z zasnieciem, bo Lena tak kopie i się wierci, ze zasnac nie mogę. Przed wczoraj jak leżałam na plecach, to tak w pecherz mnie uderzyła, że gwiazdy zobaczyłam. Wczoraj też strasznie sie wierciła, kręciła i rozpychała, aż zgagi dostałam :-(

Pamiętam o nadrobieniu was!!! :tak:

Miłego dnia Dziewczyny!

ewula - to super! możw do porodu zacznie stopniowo pzresypiać całe nocki?-tego Ci życzę!
masiosia - moja Karo w brzuchu szalała niesamowicie a po porodzie aniołeczek był (teraz to inna sprawa :p) ale pamietam jak miała jakies 2-3 miesiące i leżaczek bujaczek z FP sama sobie hustała bo tyak tymi nogami przebierała :)Gabrysia wydaje się mniej ruchliwa oby tylko sobie wątroby nie upodobała jak Karolutek
aga85 - podobno z żelazem to trochę musisz brać żeby pomogło (ja nigdy nie brałam bo wyniki miałam i mam dobre, tylko niedobory magnezu mam)
Karolinusia, aga - gratki udanych wizyt i zdrowka
moniuś-może jeszcze wyjdą, nawet po porodzie potrafią skubane wyleźć kiedy ci się już wydaje że uniknelas rozstepow; ja mam gres ale nie polerwowany i nie mam na ten temat zielonego pojecia:p
dawaj namiary na gin!! musze znaleźć kogoś tutaj a ja mieskzam na Marymont_potok dokądnie a na BIelany córę woże do przedszkola więc dla mnie perfect!niby mam jakąś wizytę na nfz 26.11 u babki która w Bielańskim szpitalu pracuje ale im wiecej czytam o tym spzitalu tym mniej mi sie jakos on widzi do porodu...A Ty masz wybrany szpital?
Aneta - zawsze troche grosza przed swietami wpadnie i przeprowadzka wiec nic tylko sie cieszyc ale pamietaj zeby sie nie pzremeczac
marcia - nosisz bawelniana, przewiewna bielizne?jak jestes sama w domu to pochodz nawet troche bez majtek
19ania90-ja potrafię noc pzrespać z 1 pobudką na siku lub nawet w ogole ale z Karo to chodzialam w dzien co 0,5h a czasem czesciej a w nocy z 5 razy nawet wstawalam
kurcze ale mnie moja mała wyprowadza ostanio z rownowagi przy jedzeniu-jej sie buzia nie zamyka!! caly czas gada a w trakcie jedzenia to najweicej ma do powiedzenia i wierci sie na tym krzesle jakby owsiki miala i probuje od stolu odchodzic - trwa to wieeeeki az wszytsko jest juz zimne (nie mowiac juz ze zawsze spoznia sie maz rano bo ona sie tak grzebie z tym jedzeniem); tłemaczymy że podczas jedzenia sie nie mowi, nawet wychodze z kuchni i kaze jej tam zostac samej dopoki nie zje zeby sie pospieszyla no nie mam sil, ręce opadają a my się wrzodów dorobimy chyba przy takich posiłkach

Cześć dziewczyny!
Na początku gratki udanych wizyt:-)
Wstałam po 6 i sprzątam cały dom bo dziś mam gości.
Mały w nocy robi sobie imprezy z tańcami i spać nie mogę.
Co z tą Nieznajomą? Odezwij się w końcu kobito bo wszystkie się martwimy!
Wracajcie szybko do zdrowia i wasze dzieciaczki też!:-)
Miłego dnia;-)

Witam włanie napisałam długiego posta i mi go zjadło :wściekła/y::wściekła/y: no i już nie wiem co pisałam. Ja dziś w planach prasowanie z trzy pralki mam.

Mamusia Synka no to dobrze że z Julkiem już lepiej i że antybiotyk zadziałał.

Susi ja włosy farbuję ale fryzje przeszedł na jakąś farbę bez amoniaku łagodną no i zapuszczam włosy chciałabym choć takie za ucho bo ja od 20 lat mam krutkie.

Marcia no w ciązy niestety te zapalenia częste w tamtej miałam non stop a w tej odpukac jedno na poczatku i antybiotyk i nakaz arnia cały czas pro uro i jedzenia żurawiny.

Któraś pytała jaką komodę kupiłam o takąMALM Komoda, 4 szuflady - biały - IKEA

Aneta dobrze ze się odezwałaś uważaj na siebie i nie przemęczaj tak strasznie.

Mrowka zazdroszczę ci tej energi do pracy ja ciągle tylko myślę co mam zrobic ale zabrać się nie mogę.

Nieznajoma odezwij się bo się o ciebie martwimy.

Karolinusia zdrówka życzę.

Więcej nie wiem co miałam odpisać
a wiem Alesia czy ty twojego syna posyłasz do szkoły od września jako 6 latka bo on chyba tak jak mój Miłosz z lipca jest??

Cześć Dziewczyny:-D
Karolinka musi z tego wyrosnąć, musicie przecierpieć.

Ja w brzuchu mam zawsze rewolucje na dźwięk budzika:-D więc od rana wiem, że wszystko oki:-) Nie mam pomysłu na obiadek, wczoraj robiłam picerinki i pomidorową. A dziś zero pomysłów

chciałam sobie zrobic gabinet piekności, nalałam sobie wody do wanny, wlazłam i poleżalam 5 minut bo zaraz Kurczak przyleciał i chcial mi myc włosy :szok:no nic pojde na wizytacje niedogolona :baffled:juz siedzi w mojej wannie a ja wylazłam i ide na kawke z mleczkiem :-)

dzis u nas wszawa pogoda niby cieplo ale siąpi.................

reklama
Hej!

Ja farbuje włosy co 2 miesiące od początku ciąży oczywiście farbą bez amoniaku i kolor wychodzi fajny:) teraz znowu nie odwiedziłam fryzjera przez 2 miesiące i grzywkę mam już na oczach :p bo też zauważyłam, że włosy szybciej rosną ale u mnie też bardzo wypadają :( poduszkę jak wstaje mam całą we włosach ..

Mamusiu synka dobrze, że Julek ma się już lepiej <przytul>

Marcia oby zapalenie pęcherza cię oszczędziło ty już nie potrzebujesz więcej przygód :p Robiłaś już posiew z moczu?

U mnie na obiad dzisiaj wczorajszy krem pomidorowy, od którego jestem uzależniona i tagliatelle z kurczakiem, boczkiem, brokułami w sosie śmietanowo- serowym zobaczymy co mi wyjdzie:p

Co do piernika :p to mam ochotę upiec ciasteczka piernikowe ma ktoś jakiś fajny przepis?

Karolinusia pogoda cie nie oszczędziła, wygrzewaj się i zdrowiej :(

Mnie chyba nie ma co złapać nawet bo z domu praktycznie nie wychodzę :( rano wstaje robię sobie śniadanie potem długo długo nic ... oglądam tv, coś czytam o 14 robię obiad o 16 lub później wraca mąż i w sumie dzień mija tak szybko..ale mało produktywnie :/Raz na ile pojadę na jedzeniowe zakupy i tyle.. jutro już zacznie się 27 tydzień ciąży

Jeśli chodzi o ruchy to moja Pola też jest dziwna jak byłam u rodziców to strasznie szalała ... przyjechałam do domu i jest o wiele bardziej spokojna sama nie wiem co o tym myśleć :/

Czekamy na wiadomości od nieznajomej ..

Do góry