reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Garuluję udanych wizyt i dobrych wieści.
Nikusia co za kobity w tym alboratorium ze nie wiedziały jak badanie w ciaży powinno wyglądać.

Katrine najważniejsze że świnstwo już wyrzucone ale nie dziwię się ze się zdenerwowałaś:baffled:.

Juszka niezłe łupy same perełki:)

Jaspis nie będzie tak źle najtrudniejszy pierwszy miesiąc potem się łapie rytm i już nie ma tylu obaw co w pierwszych dniach, a że świat wywraca się dogóry nogami to inna sprawa.

No i nie wiem co jeszcze mialam odpisać bo tyle tego napisałyście że się połapac nie mogę;-);-).

Mamusia synka zdrówka dla synka oby noc była spokojna.
Aneta dziś nic nie pisała dziwne mam nadzieję że u niej wszytko ok.

ja zaraz zmykam do łóżka dobrej nocy wam życzę.

Jagna to moja seria jakiś nie wypał poprostu bo u mnie frontów jak zmienia kolor nie jest to do mycia taką wadą tego koloru . Ale dzięki za info :)
Alesia kuchnie Masz super :) a jaką kolorystykę Masz e salonie? Ja mam szarość z białym w planie i tylko nie mogę sie zdecydowac jaki kolor. planuje jakieś kolory wprowadzić w dodatkach .
Juszka jakie cuda :)
Jaspis he he dobre podejście :)
Katrin nie dziwię sie ze sie zdenerwowalas ale nie martw sie maluchowi nic z tego powodu nie jest.
Nikusia ja jutro idę na glukoze ale biedna jesteś ze musisz znów powtarzac.
Mamusia synka bierzesz magnez ja mam 3 x 2 i mam spokój z skurczami na tym etapie takie skurcze mogą być niebezpieczne a najlepszy aspargin. Zdrówka dla kurczaka i nospe sobie weź

Co do z którym dzieckiem łatwiej moją Zuzia dała popalić syn anioł jak bym dziecka nie miała a kolejny syn kolejne nie di zaplanowania z nim nic nie miałam szans zrobić o czasie mały terrorysta wisieć chciał na cycu cały czas wózek pchalam on na rękach. Po nocach chodzi spać najlepiej z nami od tygodnia w łóżeczku i jest bunt wstaje czasem po 30 razy w nocy dzisiaj tylko dwa. Doświadczenie nic mi przy nim nie daje śpi kiedy on chce a nie ja i zawsze wszystko wspak zobaczymy jak będzie teraz. Więc dziewczyny z drugim zawsze łatwiej a z trzecim to juz losowanie ją tak to widzę. Pisze z telefonu więc wybaczcie literówki :)

jagna, aż sprawdziłąm jaką ja mam hemoglobinę i u mnie 11,8, też biorę biofer 3x dziennie
nikusia, biedna ty, co za babska, mnie 3 razy kłuły w sobotę i za każdym razem krew z żyły.
katrine, no i dobrze, że pozbyliście się świństwa, a czekolady to bym nie wybaczyła. Jak ja nie lubię jak mi ktoś (czyt. mąż) wyżera moje słodkości, bo ja nawet nie muszę tego jeść, ale muszę wiedzieć, że czeka na mnie w razie potrzeby, inaczej jestem nerwowa.
monika2412, dziękuję. Ja w zasadzie całe mam mieszkanie podobne, bo wszędzie białe ściany i białe meble takie do sufitu jak w kuchni, tylko że lakierowane są jedynie w kuchni i w sypialni, a reszta jest matowa. Do tego mam biały stół i czarne krzesła i czarną kanapę w salonie. Kolorowe mamy tylko wszystkie lampy i każda w innym kolorze i drzwi do sypialni, bo są czerwone, dwuskrzydłowe, takie jak autobusowe.

oj pamiętam to jedzenie z dzieckiem na rękach, w zasadzie na dwa lata zapomniałam, że można posługiwać się widelcem i nożem. No i kąpanie z Ignacym obok i spanie po 1,5 h na dobę. Ale nie powiem też żebym chodziła w szlafroku, zawsze od rana byłam wymyta i umalowana, po prostu nie robiłam sobie tego w spokoju. No i zbawienna jest tutaj chusta i dziecko na plecach, ogarnąć się przynajmniej można.

Alesia mam nosidełko i chustę ale czy mu się uda z tą chustą to wątpię nie potrafiłam używać przy Mateuszu a dziecko ma plecach próbowałam i nigdy więcej musi być chyba ktoś do pomocy więc podziwiam :)
Moje dziecię ostatnio wariuje w brzuchu i coś czuje że czeka mnie kolejny łobuz

alesia jakbym o sobie czytała. Też zawsze muszę mieć coś słodkiego w mojej magicznej szafce. Ale mój mąż to ciasteczkowy potwór! Wszystko co w domu słodkie to wyje! Już mu się dostało ;-)no żesz żeby jedną- ALE TRZY!!! Obiecał odkupić ;-)
dzięki dziewczyny za miłe słowa. Już mi trochę nerw przeszedł, tylko czekolady brak...

to se pospałam i odpoczęłam, Kurcze się obudziło i 39,2 wiec szybko na pomoc doraźną i na szczcescie płuca i oskrzela ok Kurczak ma astme ale zapalenie gardła :-( dostał Duomoź, ktory wydalił kilkoma pawianami więc uskuteczniliśmy zmienianie poscieli, mycie podług i pranie..............ah tak zeby mi sie nie nudzilo...................

Nie doczytam wszystkiego tyle naprodukowałyście :-D

Nadmienię, że w nocy spać nie mogłam i budziłam się od 3 co 5-10 minut w końcu wstałam o 4.48 i w necie wiadomości czytałam .
Ja dzisiaj cały dzień poza domem u lekarzy. Najpierw odebrałam wyniki - mocz i krew wszystko w porządku ale przeciwciała masakra - w ciągu miesiąca wzrosły dwukrotnie. Miałam dodatkowo dzisiaj usg z przepływami - więc uspokoili mnie, że z dzieckiem wszystko w porządku. Potem wizyta u lekarza prowadzącego i też wyjaśnił, że przepływy są w tej chwili dla nas najważniejsze a one są w porządku więc wróciłam po całym dniu warowania pod drzwiami u lekarzy do domu spokojniejsza ale.... znowu bez potwierdzenia płci :no: Pani powiedziała , że raczej chłopiec - raczej .... Za 2 tygodnie znowu badanie więc może nie będzie raczej ?

mamusia synka - zdrówka Kurczakowi życzę i spokojnej nocki
marcia - mam nadzieję, że samopoczucie po wizycie u lekarza choć trochę w lepszym stanie, bo chyba Cię choć trochę uspokoili?
młoda mamo - nie pasuj - ciężko wśród tylu postów odpowiedzieć każdemu zwłaszcza, że bardzo (jak to któraś z was określiła )płodne te marcóweczki:tak:
małpa w zoo - zdrówka życzę i 1000 pomysłów na remont
megi pegi - pisałaś o postanowieniu do końca roku uporządkować zaległości w domu a od początku roku tylko dzieci - ja tak samo rozpisałam sobie nawet na kartce co do zrobienia ( wspominałam ostatnio o tym ), a Endo też lubię :tak:
juszka - zakupy super !!!

Pisałyście o remontach - ja planuję w przyszłym roku w wakacje ale chętnie oglądam wasze zdjęcia i czytam o pomysłach :)
A o starszakach - to maja żabka ( prawie 8 letnia) od kilku lat nas prosiła o rodzeństwo i teraz się doczekać nie może i pyta tylko w czym będzie mogła pomagać ?? ;)

Spokojnej nocki życzę :)

reklama
kurcze felek, muszę przez chwilę porobić coś innego niż rysowanie piorunochronów i jakiś urządzeń elektrycznych

właśnie dziewczyny świetne te ciuszki kupiłyście, ja dzisiaj znowu byłam za kombinezonem pochodzić i jakiś okropny syf był

mamusia synka, nie zazdroszczę usuwania wymiocin, zdrowia dla Kurczaka

katrine, mój mąż też wyjada co popadnie i jeszcze lubi orzechy, a później jak potrzebuję do owsianki to nie ma :baffled:

Do góry