reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mi też kazała położna w grudniu, przed samą wizytą zrobić glukozę.
A ja dziś przejrzałam, worek z ciuszkami, które koleżanka mi oddał i dała kilka swoich, w sumie dla mojego bratanka, ale oni nie chcieli używanych. Znalazłam tam parę śpiochów, pajaców, bodziaków i nawet śpiworek dla noworodka.

reklama
Koreczek - super wiadomości :happy:
Marcia - ja ze smyka dostałam ale smyk najbliższy buuuu 70 km ode mnie :cool:
Agnis - no to ładnie waży :tak:ten wasz synek. A imię już wybrane?
Jaspis - łączę się w bólu bezsenności :confused2: wnerwia mnie już to ostro ...
Ja robiłam w tym tygodniu glukozę...Liczę, że na czczo tak samo dobra jak po obciążeniu :happy:

Nikusia tak wybraliśmy : Oskar Mikołaj (drugie imie po tatusiu)
A co do glukozy j amialam od razu test glukozy 75. A wyszlo mi na czczo 82, a po teście napierw 120 a potem 121 czyli cukrzycy nie mam.
Ps.mam nadzieje ze nic zlego ze zrobiłam o te 2 tygodnie wcześniej :no:
Kurde i to tak jest..jak się naczytam to mam jakies zle myśli potem ;/

Carri gratuluję synusia :)

susi podziwiam Twoje zorganizowanie. Taka lista "to do" i mi by się przydała... Chyba idąc Twoim przykładem ogarnę taką w weekend :) szczególnie dzidziusiową w sensie co już mam i co trzeba kupić, no i tylko odhaczać. No i świąteczną obowiązkową- co kiedy gotować, piec i prezentować.

ewa super pomysł dla Anielki na prezent. takie zestawu do krojenia to jeszcze nie widziałam.

Ozila bidula jesteś z tymi krwawieniami, podobnie jak Marcia- dziewczyny wypoczywajcie dużo!

Koreczek gratuluję udanej wizyty.
mouse trzymaj się tam w samotności. Dobrze, że do mamy jedziesz, mamusiowe obiadki najlepsze na świecie ;-)

kasiulekk życzę udanych zakupów i gratuluję udanej wizyty i zdrowej Hani.

Agnis83 witamy ponownie :) gratuluję synka!

secreto gratuluje 25! Taka jakaś magiczna ta liczba, ja czekam jeszcze tydzień ;)

jagna odpocznij dziś, daj fory kręgosłupowi. Ja też mam takie napady co 2,3 tygodnie. Ale jak z dzień się pooszczędzam to samo przemija jakimś cudem.

Megi Pegi biedny ten Twój Tadzio Piszesz, że weekend dla Was i może będzie lepiej ale mi się wydaje, że właśnie po takim przebywaniu non stop ze sobą to własnie mu trudniej. Ale wiadomo trzeba dopieścić wtedy syneczka. Pewnie jest jeszcze za malutki na takie rozstania, niedojrzały emocjonalnie. Ale cóż zrobić jak trzeba. Trzymam kciuki, żeby było coraz lepiej.

Mroowka gratuluję zakończenia remontu!

mamusia synka zazdroszczę, ze już po glukozie- jak już przeżywam, że muszę się zebrać niedługo...

A ja lecę wymienić kółka w aucie i muszę znów do ikei podjechać. Nie wiem jakim cudem ale wzięliśmy za dużo szuflad i to aż o 4!! :szok: I muszę je oddać- mam nadzieję, że przyjmą bo jak nie to stówka w plecy :/

Hej dziewczyny, ja od wieczoru nie mogę nadążyć za wpisami :D ja z glukozą poczekam tak do końca listopada, zeby był odstęp miedzy morfologiami ze 3-4 tyg ;) u mnie podobno z morfologią i moczem kosztuje 34 zl. Tylko glukozę trzeba samemu kupić. Dziewczyny współczuję tych plamień..ja bym chyba na zawał padła...cieszę się, że z moim bobasem oki mimo strasznego stresu jaki mam od początku ciąży (mam bardzo chorego tate w domu, wszyscy trzymają tylko kciuki, żeby zdążył pierwszego wnuka zobaczyć...ech...) Dlatego maleństwo to całę mojje szczęście!!! Wyruszam dzisiaj na podbój ciucholanów!!! :D
A z tą bezsennością to myślałam, że zacznie się dopiero jak mały zacznie porządnie kopać....potem myślałam "obudziłam sie i za dużo myśle".. więc staram się myśleć o czymś przyjemnym jak się przebudzę... Ale widzę, że to normalna przypadłość ;)

Pozdrawiamy serdecznie i trzymamy kciuki za dalsze udane wizyty!!!

Witam was! :-)

Wczoraj jakos tak nie mialam weny do pisania i teraz mam tyle do nadrobienia, ze szok! :szok:

Gratuluje wszystkich udanych wizyt i usg!!!! :-D

Nikusia82 masakra z ta rodzina twojego meza! U nas to raczej jest tak, ze umawiamy się wczesniej jak to robimy z prezentami i tego się wszyscy trzymaja. W tamtym roku każdy dostal jakis maly prezent za jakies 20zl od każdej pary a w tym mamy zamiar losowac imienia i kazy dostanie jeden pozadniejszy prezent za około 50 zl i tyle i każdy zadowolony. :tak:

kainkas to dobrze, ze z maleństwem wszystko do dobrze!!! :tak:

alesia dzieki wielkie za wykroj! Może uda mi się uszyc! ;-)

jagna25 fajne takie nocowanie w przedszkolu! :tak:

mlodamama21 Gratuluje dziewczynki!!! :-D

katrine super, ze mebelki już kupione! My na razie tak troche w rozsypce przez ten remont i wogole, ale ciesze się ze jedziemy dzis zamowic projekt kuchni i może jakims cudem się uda zrobic kuchnie jeszcze w tym roku! :tak:

Carri Gratuluje chłopaka! :-D

AnetaNorwegia super zdjecie i super filmik! Tez będę chciala robic takie filmiki, żeby Maja miala pozniej takie fajne pamiatki!:tak:

Ozila dobrze, ze to nic powaznego i z maleństwem wszystko dobrze! :tak:

Koreczek Trzymam kciuki żeby się z tym biodrem polepszylo! Gratuluje udanej wizyty! Glukoze powinno się zrobic miedzy 24 a 28 tyd. Ciazy. Ja ide za 2 tygodnie.

mamusia synka Gratuluje przezycia glokozy! :tak:

kasiulekk Gratuluje udanej wizyty! ja mam hemoglobine 11,9 i moja gin powiedziala, ze dopiero jak spadnie poniżej 11 to by mi cos kazala brac dodatkowo.

mlodamama21 kciuki, żeby ci jak najszybciej przeszlo!

Agnis83 przystojniak z twojego maleństwa! ;-) Nic zlego się nie stanie, ze robilas wczesniej! Czasami jak sa naprzyklad jakies predyspozycje do cukrzycy czy cos to nawet kaza robic wczesniej, a te 24-28to tylko tak ogolnie.

Karolinusia powiodzenia w nauce!

ewa86 to musisz wiecej odpoczywac! Ja tez mam podobnie… jak cos wiecej zrobie to od razu mi się slabo robi i duszno.
Z kabli można zrobic dekoracje np. cos takiego:
kable.jpg

Mrowkaa super, ze remont już dobiega konca. :-DU nas pewnie dopiero w styczniu się skonczy, ale damy rade! Ale uwazaj i nie przemeczaj się tym sprzątaniem!

masiosia nam dzisiaj stuknela 23 :-) i tez mnie wlasnie co wieczor bola te więzadła tam na dole i krzyz. :-(

jaspis Ja tez ostatnio mam problemy ze spaniem. Zawsze się budze w nocy i nie mogę znow zasnąć, a rano bym mogla spac nawet i do poludnia.:eek:

Jeśli chodzi o swieta, to my spedzamy chwile tu i chwile tu, bo mamy jakies 8km, chociaż czasami wołałabym spędzić swieta samemu, bez rodzicow jednych i drugich…

Chyba mialam jeszcze cos napisac, ale już nie pamiętam… Musze wam bardziej na bieżąco odpisywac, bo potem się gubie i pisze posta Pol godziny…

Milego dnia wszystkim zycze! :-D

Załączniki

• kable.jpg
    kable.jpg
    6,6 KB · Wyświetleń: 81
Dzieki dziewczyny :tak::-) dzisiaj jeszcze lepiej jej idzie :tak:

A za mna 24tygodnie :-) zaczynamy 25:tak: blizej niz dalej ...

Agnis super zdjecie. Gratulacje;-)

Moje usg juz za 10 dni , nie moge sie doczekac :-):-):-)

Katrine.. dzięki... no nie zafajnie jest. Dlatego mam nadzieję, że jak pójdę, może z początkiem roku, na zwolnienie, to jakoś się unormuje. No ale narazie ciężko. Zauważyłam ostatnio, że Tadzik ma jakoś ogromną potrzebę bliskości, tulenia, wtulania. Nie wiem może czuje, że mu konkurencja rośnie w brzuchu. Narazie nie zostaje mi nic innego jak poświęcać mu maksimum uwagi i czasu.
W zeszły weekedn miałam zajęcia, później we wtorek wieczorem kurs, w środę też jego tata był z nim na zajęciach, a nie ja. Dopiero wczoraj cały wieczór razem. Dlatego tak sobie pomyślałam, że mu brakuje mnie i kontaktu ze mną, jak wracam do domu to praktycznie sam niani buty zakłada i ją żegna radośnie :)Może to taki etap rozwoju.

U mnie święta nie zaplanowane, ale ze względu na bliskie odległości, zawsze mamy dwie wigilie = dwa razy więcej prezentów trzeba kupowac = dwa razy więcej się je :)

Ewa86 super ten prezent, ja Tadzikowi staram się kupowąć takie właśnie zabawki rozwojowo-edukacyjne, bo widzę na zajęciach, że lubi coś przekładać, sznurowac itd. Polecam Ci sklep Drewniane zabawki i gry dla dzieci - sklep internetowy Epinokio.pl

Hejka!
Gratuluję dobrych wieści po wizytach i wszystkich ujawnionych dziewczynek i synków (zwłaszcza synków "niespodzianków"). My mieliśmy tylko zwykłe usg, ale już trzy razy słyszałam, że chłopak, mam nadzieję, że po porodzie nie okaże się dziewczynką:-) Chociaż ubranka staram się wybierać unisex.
Ozila, Mrówka - mam nadzieję, że wasze krwawienia to nic groźnego i wszystko dobrze będzie!
Aneta - super sobie radzi twoja córeczka, gratuluję:tak:
A my dzisiaj zaczęliśmy 23 tydzień:tak::happy:

reklama
Już nie będę robić przerw 2 - dniowych ale widzę że od rana też nieźle działacie :-)
aneta - mała urocza i jak sobie świetnie radzi , moja pierwsze kroki stawiała na środku pokoju bez podtrzymywania (kiedy to było :szok:)
nikusia - jeśli Twoja córcia jest taka uzdolniona to może jakąś książkę krok po kroku jak malować ludzi, zwierzątka, królewny itp. i sztalugi dla dzieci??( są takie nieduże na biurka)
ozila - współczuję nerwów związanych z krwawieniem, ale skoro lekarz mówi, że z dzidzią wszystko w porządku to nie stresuj się zbyt mocno bo to źle wpływa na maleństwo - trzymam kciuki :tak:
koreczek - super wieści z wizyty :-)
megi - może faktycznie Wasze dziecko ma teraz silniejszą potrzebę bycia z Wami a fakt powiększenia się rodziny jeszcze to potęguje - nadrabiajcie czas w weekendy - jak jest więcej czasu dla rodziny
mouse - trzymaj się dzielnie, my z mężem też tylko w weekendy się widzimy (tak jak teraz aneta ), więc znam ten ból:tak:
kasiulekk - super , że z Hanią wszystko ok , udanych zakupów życzę :-)
karolinusia, mloda mama - powodzenia w nauce, wykorzystajcie teraz ten czas póki macie jeszcze więcej siły
agnis - synuś śliczny :tak:
ewa - kable schowałam do pudełka ale ja miałam na podłodze, w internecie można znaleźć wiele pomysłów np. wazon a w Twoim przypadku skoro zwisają z półki w dół do tv to może jakaś gałązka ozdobna albo nalepka na ścianie , żeby maskowała ten kabel.
mroowka - kończ szybko kuchnię i odpoczywaj kobietko

Ja dziś mam dzień luźniejszy - mieszkanko posprzątane, obiad muszę tylko zrobić i będę buszować w necie szukając prezentów. Z bratem dzisiaj już rozmawiałam i ustaliliśmy , że prezenty tylko dla dzieci i naszej mamy kupujemy:)

Do góry