reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dzień dobry!

Ozila witaj w moim świecie krwawien ja juz od poczatku plamiłam moze z 6 razy i przewaznie własnie zywa krwia ale tez zawsze sprawdza wszystko pozamykane i nie wiadomo co i jak. teraz przy tej infekcji to krew była dwa razy pojedyńczo w ciagu dnia ale to chyba przez to ze sluzówka była nabrzmiała , przekrwiona i to takie uszkodzenie mechaniczne przy korzystaniu z toalety. dzisiaj miałam taki glutek sluzowy ale nie wiem czy był bardzo lekko podbarwiony czy tak swiatło padało.
ja dzisiaj jakas nie do zycia jestem spac mi sie chce od rana wstałam wyszukowałam Pati i poszłam spac
ide dalej snuc sie pod domu...

reklama
Agnis, piękne zdjęcie! Ale macie pamiątkę :) Śliczny chłopczyk się zapowiada :)

Że też mój się uparcie rękami zasłaniał :/ Mam piękne zdjęcie oka i ręki w 3d ;P

Kasiulek, jak dla mnie to Ty masz morfologię wzorcową :) Ja bym żelaza nie brała jeszcze. Jakieś naturalne ewentualnie - w jedzeniu.

A z tą moją anemią to do kitu. Odkurzyłam jeden pokój i musiałam okna wszystkie w domu otworzyć, bo myślałam, że padnę :/

Macie jakiś pomysł na schowanie kabli za telewizorem? Powiesiliśmy wczoraj na ścianie, a nad nim wisi długa półka podwieszana na linach do sufitu, na której jest sprzęt grający i listwa zasilająca. No i teraz kable sobie radośnie za tv po ścianie wędrują te parę cm do półki, a mnie to strasznie wkurza :/

Agnis gratuluję syneczka!:-) naprawdę na zwykłym USG miała być dziewczynka??to ja teraz zastanawiam się kto u mnie mieszka;-) choć od 14tygodnia mi powtarza, że dziewczynka, ale 3d ani 4d nie miałam. Bez znaczenia dla nas płeć, tylko ubranka mam typowo dziewczęce i co wtedy?:-D

Jestem, żyję,wcisnęłam sobie cytrynke i chlupnęłam sobie te pychotkę :-) najgorsze to siedzenie 2 godziny z tyłkiem i ruszyc sie nigdzie nie można :-( i 58 zl poszło sobie :-(

Teraz sobie zjem bułeczke z szyneczka i kawę z mlekiem bez cukru hhihihihi

Mamusia synka obciazenie glukoza kosztuje u ciebie 58 zl? Ja w diagnostyce robilam za 10 zl fakt sama bylam w szoku ze tak malo ale tyle placilam 25 zl placilam jak od razu robila mi insuline tez po obciazeniu

Nie to tak czwarty raz od poczatku tej ciazy...przedtem trwalo tak po pare dni takie plamienia.... teraz najmniej, bo tylko rano-to wyglada jak taki brazowy sluz albo brazowa krew ze sluzem , przedtem pare dni I coraz mniej, a teraz tylko troche rano, a pozniej nic, przez pare godzin juz troszke tylko takich bezowawe plamki sluzu i juz pozniej normalny.....
no tak to wyglada jakby co miesiac w tej ciazy, albo to ciagle to samo z szyjki schodzi.... No cholerka pojecia nie mam no
tak w ogole to gratuluje Ci 24!!!
Ozila nie zazdroszczę, a wiesz od czego to???
Koreczek gratuluję 24 tygodnia!!:-)

mamusia synka trzymam kciuki za glukozę, ja jakoś przetrwałam, nie było tak źle, więc dasz rade!:tak:

Ozila dbaj o siebie, odpoczywaj, dobrze że z maluszkiem wszystko dobrze!!

mlodamama gratuluję drugiej córeczki!wszystkie ciuszki masz gotowe:-)

mouse no pewnie, korzystaj z obiadków domowych póki jest okazja:-D

dziewczynki, ja po wizycie, wszystko dobrze:-) Hania nam rośnie i jesteśmy bardzo szczęśliwi:-) następna wizyta 10.12 ale wtedy usg chyba nie będzie (mój lekarz jest z tych, co uważają, że nie ma sensu robić usg za każdym razem, jak na razie miałam co 3-4 tygodnie, więc nie wiem czy wytrwam bez usg a do 30 tygodnia...;-))
hemoglobinę mam 12,7, wypisała mi jakieś drażetki z zelazem, bo mowi że zaczyna już spadać, choć mi się wydaje, że nie jest źle. Wy też łykałyście coś przy takiej hemoglobinie?płytki krwi mi trochę spadają, ale ponoć mam się nie martwić na razie.

ja dziś lecę na małe zakupy, mam nadzieję, że wypatrzę coś dla maluszka naszego:-)

Miłego dnia! u nas mimo mrozu jeszcze zapowiada się całkiem słoneczny dzień:-D
Ja biorę żelazo, bo czerwone krwinki 11,7, norma 12. Nawet nie mówiła, ze mam łykać. Ale mi nie wypisała, tylko poszłam do apteki i poprosiłam o coś skutecznego i w ciąży. a jak coś robię to tez mi gorąco i non stop duszno:wściekła/y:

Anetko u nas było to samo.. bo u mnie mała przy meblach nigdy nie chodziła.. nie wpadła na taki pomysł:-D ale ja się puściła z dnia na dzień to już biegała.. ale to było po roczku już...do dziś tylko biega:-D

Ewa
super pomysł na prezent dla małej!

Ozila
współczuję ciągłych nerwów.. ja to straszna panikara jestem...

Carri
gratuluję synusia.. ja będę musiała się jeszcze kiedyś pogimnastykować by się doczekać mężczyzny;-)

mamusiu
kciuki za glukozę

a ja muszę zacząć wkuwać anatomię i dermatologię bo za tydzień zajęcia na pracowni i babka będzie pytać z wiedzy:no: jak ja widze wszystkie przyczepy mięśniowe i nerwowe to chce mi się płakać..jeszcze to na twarzy trzeba normalnej odszukać..

ja wczoraj tak zniknęłam bo mam za ósemką taaaaaaaaaaaką wielką aftę, że poszło mi na węzły chłonne i pół głowy mnie bolało tak, że nawet siku nie wsawałam wieczorem bo ledwo tą głową ruszałam... obsmarowałam to fioletem bo za bardzo nic w ciązy nie można na to
Moja też nigdy przy meblach nie chodziła, jak stanęła na 9 miesięcy na środku pokoju, wyciągnęłam do niej ręce i poszła. Tak za 5 min latała sama po pokoju, do tej pory nie usiądzie.
Powodzenia w nuce

Cześć dziewczyny!
Długo mnie nie było, wiem mam u Was minusa ;)
Wiec opowiadam co u mnie (ps.pamietacie mnie jeszcze?) :tak:

Badania przeszłam pomyślnie, same minusy - jak to mówi moja pani dr, glukoza tez dobrze, jak sobie przypomnę..bleeee....
2 tygodnie temu miałam delikatne plamienia i dostałam Duphaston w razie czego. Najprawdopodobniej były to plamienia spowodowane seksem :szok:
Tak tak teraz już nie szalejemy :eek:
Wczoraj miałam badanie 4D - będziemy mieć drugiego synka!! Mimo ze na zwykłym usg miała być niby dziewczynka ale wczoraj dokładnie widzieliśmy siusiaka, nie ma to tamto. Jestem w mniejszości w moim domu ale za to jaki dzień kobiet będę miała udany :laugh2:
A to moje serduszko:
Zobacz załącznik 593850
Zapomnialam dodac ze wg usg jest caly i zdrowy a to dla mnie najważniejsze :)
Gratuluję synka, śliczne zdjęcie.
Super, że wizyty udane:-D

Mamusia super, że bez problemowo poszło:-D

A ja się męczę z bólem krzyża. Jak się położę to rwie, jak siedzę to tylko z poduszką. A co 5 min wstaję, bo mąż tnie płytki na balkonie i trzeba go zamykać i otwierać:wściekła/y: Już myślę o apapie, ale pewnie nie pomoże.
Dziś nocowanie w przedszkolu i sama będę w domku do 1 w nocy:-(

Ja dzisiaj byłam też pobraniu, ale tylko morfologia, mocz i toksoplazmoza.
W piątki to jednak luzy są w laboratorium.

Dzisiaj poprosiłam męża żeby został dłużej i on przekazał Tadzika opiekunce. Codziennie bowiem mam sceny rozpaczy jak wychodzę. No ale z tatą wcale nie było lepiej. Też się tulił, też mówił "tata nie", z tym, że płacz trwał krócej niż u mnie. Czyli chyba generalnie Tadzik odczuwa potrzebę bycia z nami. Teraz jak jesteśmy razem to rozsadza nas - mama tu, tata tu, wieczorem też wspolne przytulanie się w łóżku itd. Cały weekend przed nami, więc może w przyszłym tygodniu będzie lepiej.

Od dzisiaj zaczynamuy malowanie, wczoraj pakowałam książki, żeby łatwiej przestawiać meble, zdejmowałam obrazki. W sumie malowaliśmy jakieś 3 lata temu, a już brud widać. Na weekend przenosze się do rodziców. No i jutro ja z Tadziem jadę na basen. Dobrze, że zostały 3 zajęcia, bo Tadzik ma gdzieś to co jest proponowane i woli się bawić tak jak sam chce.

Agnis super zdjęcie, my na 3d idziemy 26.11. Teraz u tego lekarza co chodzimy na usg zmienili aparat, więc nic nie można podejrzeć, a że chcemy mieć pamiątkę to zrobimy takie usg dla nas. Po za tym nie mam żadnego ładnego zdjęcia, a tak jak Tadziowi, chce też Małej zrobić album z I roku dziecka, a tam trzeba zdjęcie USG mieć.

Młodamama gratuluję córci.

Ostatnia edycja:
Cześć kochane...ależ mam zaległości! Chyba z 50 stron do nadrobienia!:szok: Postaram się doczytać w najbliższym czasie. Trzy tygodnie żyję w zawieszeniu i prowadzę życie tułacze. Najpierw tydzień szpitala, w domu remont więc kolejny tydzień mieszkania u rodziców...ostatni tydzień spędziłam na tapetowaniu, skręcaniu mebli z IKEi i ciągłym sprzątaniu,które nie ma końca...Zaglądając tak raz od czasu namierzyłam,że Ewa86 też coś pisała o robieniu nowej kuchni...POWODZENIA,ja mam już dość. Remont był generalny na szczęście powoli zmierza do końca- został nam do przykręcenia jeden blat, karnisz, posprzątanie wszystkiego i wprowadzenie się z rzeczami do nowej kuchni :tak: strasznie mi brakowało forum...ale ani czasu nie było i też dostęp do neta miałam ograniczony. Jestem wykończona tym ciągłym syfem, życiem partyzanckim bez możliwości gotowania. Wszystko jest wszędzie i planuję to ogarnąć do końca weekendu. Potem już tylko mycie okien,pranie firanek,pościeli- bo wiadomo wszędzie kurz. Ale za to mam śliczną kuchnię :tak:. Z innych spraw to od paru dni boli mnie gardło i jestem ciągle słaba- ale to przez obniżoną morfologię krwi. Wczoraj miałam wizytę i niestety muszę brać żelazo (ostatni raz jak brałam to dałam radę przyjmować je dwa tygodnie,bo czułam się po nim strasznie źle),lekarz przepisał mi inny preparat licząc,że ten będę lepiej tolerować, ale jest jeszcze gorzej- 15 minut po zażyciu zwymiotowałam (pierwszy raz w ciąży). Już nie wiem sama...jakoś tę krew muszę poprawić a żelaza nie toleruję ani nie wchłaniam :no: masakra. Poza tym okazało się że podczas pobytu w szpitalu nabyłam grzybicę pochwy - super :confused2: więc 12 dni leczenia dopochwowym clotrimazolem. Na szczęście u dzidziusia wszystko ok, wygląda zdrowo i prawidłowo pasuje do wieku ciąży. Z grubsza u mnie tyle- postaram się nadrobić co nieco ,żeby dowiedzieć się co tam się u Was ostatnio działo.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam, gratulujr udan u ch wizyt I wypicia glukozy, mialam problemy z forum a poznij z doczyraniem Was
...u mnie 3 w nocy..

Kasikakk wracaj do zdrowia I uwazaj na siebie....
Mlodamamo w takim razie zycze smacznego

Ozila I Marcia uwazajcie na siebie....
Mpodamamo gratulujr udanej wiztty I cory

Nikusia ja pisalam, ze musze wracac od razu na zajecia....odkad zaczelam szkole to zrezygnowalam z pracy....

A ja od 2 dni walcze z humorkami swoimi.... I co wieczor mloda harcuje po moim brzuchu tak, ze czasem az boli.... za to tam na dole....te wiazadla I spojenie.....kosc ogonowa co wieczor boli niemilosiernie.... wiem do tej pory nie mam suwaczka... wczoraj styknal nam 23 tydz. Chwale sie bo to moja magiczna 23.. Michael Jordan....pozostalosci z trenowania....:) milego dnia.... p.s. mam nadzieje, ze mi tego posta nie skasuje.... a pozniej postaram sie dopisac reszte

Do góry