reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

a ja się nudzę, chata ogarnięta, obiadu robić nie muszę bo m ma po pracy firmowa kolację a dla mnie i Kurczaka jest coś od wczoraj, na dworze szaro buro i ponuro, spać się chce..................

właśnie uruchomiłam moje źródło informacji czy dostane z pracy talon na święta czy nie bo podobno są na 600 zł.......ale czy dla mnie jest to juz nie wiem........

reklama
Dzięki za rady kablowe. Monisia, super to rozwiązanie! Tyle że u mnie tych kabli wystaje kilka cm. Nic między półkę a tv nie wstawię. No nic - przy remoncie na wakacjach będziemy coś myśleć, bo i tak ściana pójdzie do zrobienia. Może jakiś panel się tam wstawi i kable za nim puści...

Ja zaczynam sie denerwowac z ta wyprawka... boje sie ze nie zdaze albo cos, bo lekarz mi juz dzisiaj mowil ze wyprawka musi byc juz zrobiona w pelni na samym poczatku lutego i torba tez spakowana.... a ja co mam? Killa ciuszkow, smoczek i butelki dwie... stresuje sie tym bardzo. Wy juz kupujecie mebelki, komody, wozki i lozeczka a ja siedzs na duup.e w jesnym miejscu wciaz, a dziecko rosnie.

Glukoze chyba zrobie 25 listopada. To muszd kupic ta glukoze w aptecd i wypic ja tam gdzie krew pobieraja, czy jak? W takich sprawach to lewa jestem... :-/

Koreczek zadzwoń do lab. i zapytaj, ja nie kupowałam glukozy, dawali w cenie, tam Ci ja rozpuszczą w ciepłej wodzie, możesz docisnąć cytrynę i pijesz powoli- nie jest tak źle a byłoby jeszcze lepiej jakby to było zimne bo ciepłe gorzej wchodzi..............pierwsze pobranie krwi jest przed wypiciem, potem juz palca po godzinie i po dwóch.....

witam nowa mame :-)

Małpawzoo no ja własnie tez sie martwię, ze trzeba bedzie sie po diabetologach tułać jak cos wyjdzie nie tak....ja juz 2 kawe pije taka przymulona chodzę, juz sie nie chce kłaść bo zaraz po Kurczatko jadę i po wyniki, zebym nie zaspala......

a ja się nudzę, chata ogarnięta, obiadu robić nie muszę bo m ma po pracy firmowa kolację a dla mnie i Kurczaka jest coś od wczoraj, na dworze szaro buro i ponuro, spać się chce..................

właśnie uruchomiłam moje źródło informacji czy dostane z pracy talon na święta czy nie bo podobno są na 600 zł.......ale czy dla mnie jest to juz nie wiem........
Ja w ciąży dostawałam bony, a nawet na wychowawczym, tylko wtedy sama podatek płaciłam.

Witam nową mamę, gratulacje.

Ja zaraz po dziecię, później prasowanie i na 19 a piać do przedszkola;-)

mamusiasynka powinnaś dostać talon jeżeli to z tzw. socjala (ZFŚS) jest. Ja dostanę:tak:. Ładną kase macie, ja nie wiem czy 300 będzie u mnie :(
Mamusia pisałaś że w laboratorium pracujesz, a co wy tam badacie?

Koreczek ja też nic nie mam prócz paru drobiazgów - 2 butelki, tetry, podkłady poporodowe, jedna koszula, wkładki laktacyjne, nożyczki do paznokci i zamówiłam z all dwa kombinezony. A tak to nie mam nic i nie mam na kogo liczyć. Ale jestem jakaś spokojna, pewnie w styczniu spanikuje:szok:. Najbardziej to przeraża mnie wózek.

Ja też witam nową mamę:-).

Dzisiaj taki dzień jakiś do d... bo mnie też muli i do tego łeb mnie zaczyna boleć:-(.
Mamusia jak dobrze że te drugie pobranie jest z palca bo już się bałam że kilka fiolek krwi mi upuszczą:szok:.

reklama
Jaspis mięsko badamy, pasze, jedzenie ogólnie..... to jest laboratorium mikrobiologiczne w mięsie i jedzeniu same patogeny praktycznie sie bada, np Salmonelle i Listerie :-)

wiesz co ja tez sie ciesze ze z palca bo by mi moich fatalnych zyłek zabraklo na tyle dziabnięć.....

Ostatnia edycja:
Do góry