reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Witam nowa mame

Ja chyba w poniedzialej przejde sie tam i zapytam. Tak bedzie najlepiej.

Mnie tez tak dzisiaj spanie meczy, tak leze i prawie spie, ale nie! Musze w pokoju wszystko przygotowac do malowania i trzeba sie ruszyc. Jeszczs bym chciala samochod posprzatac, ale nie uda mi sie to, przez bol biodra. W ogole weszlam dzisiaj na fotel, ale jak zeszlam to prawie mnie zwalilo na ziwmie tak zabolalo.... ech.

Mnie wozek tez najbardziej przeraza :szok:

I dzisiaj doszlam do wniosku, ze z dzieckiem u tesciow bede pojawiac sis sporadycznie na godzine czy dwie, to co ja tam dzisiaj zobaczylam jak opiekuja siw wnuczka, to o nie :no: nie moglam spokojnie tam wysiedziec, a jeszczd jak zobaczylam butelke na mleko, juz matowa, podrapana, dziurka wycieta nozyczkami, a tam gdzis sie pcha ta gumke do tego pierscienia i zakreca siw na butelce to takie czarne bylo, jak grzyb jakis.... blebleble

reklama
hej dziewczyny!
Ja coś dziś niedospana jestem Zosia przyszła do nas do łóżka w nocy skopała nas po czym poszła do siebie:confused2: Pewnie coś jej się śniło...

Nikusia noto dobra informacja dzięki! becik wpadnie i 2x z ube :) Co do prezentu to nie wiem co córce mogła byś kupić... hm...nie mam żadnych dzieciaków w rodzinie w tym wieku więc się nie znam za bardzo...

U nas gwiazdka u mojej mamy jest. Na mikołaja to chyba jakieś słodycze podrzucę myszce a pod choinkę nie wiem może lego... Na razie mam pomysły na mame i babcię:) Na męża nie mam pomysłu całkowicie:eek:

Glukoza blee ale czeka mnie po 24 tc więć jeszcze mam trochę czasu;p

Pozdrawiam dziewczyny

Pytałam bo mój mąż też pracuje w laboratorium, ale oni wszystko badają - od surowego mleka poprzez żywność, pasze po chemię gospodarczą, kosmetyki, a nawet opakowania i inne (ostatnio np, deskę do prasowania). Ale w Łodzi nie mają oddziału więc to nie ta sama firma ;-).

Ja tez nie mam żył, zawsze obie ręcę wystawiam i mówię do wyboru, a pani z posępną miną, że nie ma w czym wybierać :sorry:.

Ostatnia edycja:
U mnie to samo z żyłami, klepią, macają, ugniataja i niccccc

ide do sklepu, kuipę sobie 2 litry mleka, zrobie sobie wieczorem kakao a jak bede miała zgage to zapije samym mlekiem hihihih

Mnie wypicie tej glukozy jakos nie za bardzo przeraza, ja się tylko martwie , ze wyjdzie mi cukrzyca. Bo u nas w takim przypadku sa 2 szpitale gdzie można isc do diabetologa z czego w jednym żeby się dostac trzeba spędzić caly dzien, a w drugim zostawiaja na 4 dni w szpitalu… :-(Po zatym nie wiem czy bym taka diete przezyla…:no:

mamusia synka fajnie , ze dostajecie takie talony na swieta. Ja w poprzedniej pracy tez dostawałam ale w tej niestety już nie. :-(

Koreczek ja tez nie mam na razie za duzo. Mam tylko kilka ubranek kupionych na allegro i w Tesco na wyprzedzy ale jakos nic do siebie nie pasuje hehe a oprocz tego mam dwa smoczki i jedna butelke, bo dawali na targach i to na razie na tyle. Ja pewnie dopiero po remoncie się wezme za kupowanie, a to pewnie będzie w styczniu…
U mnie glukozy tez się nie kupuje, daja w lab.

malpawzoo ja tez mogłabym spac caly dzien, caly czas jakas taka zmulona chodze. I nie wiem czym sobie pomoc, bo kawy to ogolnie nie pije. :eek:

milivanili witam u nas! :-D

jaspis a u mnie jedyna rzecza jaka się nie przejmuje to wozek, bo teściowie maja kupic, ale reszta tez przeraza. Na razie jest tylko wydrukowana lista. ;-)

no to pieknie!!!! czeka nas przeprowadzka :eek:

dzownil do mnie tata i stwierdzil ze tak byc nie moze ze my caly tydzien w domu same, a on nas widzi na weekend, on tez chce brac czynnie udzial w wuchowywaniu dzieci. Smutno mu ze nie widzi pierwszych kroczkow corki... a na facetime to nie to samo :( Ze on ma tez juz tego dosc.... spanie na wyjazdach, zalatwianie sie na stacjach benzynowych, jedzenie fast foodow. Z pracy nie zrezygnuje bo jest bardzo zadowolony, ciezko bedzie mu znalesc taka druga na takich warunkach z takimi zarobkami,
No i prawdopodobnie kupimy jeszcze w tym roku nowy dom :szok: taki juz gotowy, po remoncie, tylko zeby meble wstawic :tak:
albo druga opcja wynajmiemy cos jak najszybciej a dom kupimy na wiosne :tak: a ten wynajmiemy komus.
Omg no to czeka mnie roboty :crazy:
Dzis w nocy wraca to jutro bedziemy o wszystkim rozmawiac i przeszukiwac ogloszenia :tak:

Guzieczek - no my też 2x z ubezpieczenia plus mam nadzieję, becikowe.
malpawzooo - zadzwoń do Gminy, na prawdę spotykam się z różnymi opiniami co do pitów a już co do którego ze składników? :eek: To gmina teraz się tym zajmuje więc oni powinni najlepiej wiedzieć.

Przypominam, że ja wyprzedaję ubranka po mojej córce po bardzo atrakcyjnych cenach za na prawdę małe pieniądze, w BDB STANIE ...TAKŻE JAKBY KTÓRAŚ BYŁA ZAINTERESOWANA :tak:
Wklejam teraz na odp wątek, bo wyprałam i wyprasowałam te mniejsze

małpawzoo na pewno dochód po odliczeniach (minus podatek i składki) twój i ojca dziecka, u mnie nie składa się PITów do becikowego tylko zaświadczenie z US o dochodzie/lub braku dochodu za dany rok kalendarzowy. To czy rozliczaliście się razem czy nie nie ma znaczenia.

reklama
A właśnie... przeglądam dziś te ciuszki i jak dla 5raczków:-D nie chciałaby jakaś mamusia kupić trochę tego dla córeczki ode mnie? za jakieś symboliczne kwoty...wtedy bym jakies zdj powstawiała

Do góry