reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Witam nowa mame

Ja chyba w poniedzialej przejde sie tam i zapytam. Tak bedzie najlepiej.

Mnie tez tak dzisiaj spanie meczy, tak leze i prawie spie, ale nie! Musze w pokoju wszystko przygotowac do malowania i trzeba sie ruszyc. Jeszczs bym chciala samochod posprzatac, ale nie uda mi sie to, przez bol biodra. W ogole weszlam dzisiaj na fotel, ale jak zeszlam to prawie mnie zwalilo na ziwmie tak zabolalo.... ech.

Mnie wozek tez najbardziej przeraza :szok:

I dzisiaj doszlam do wniosku, ze z dzieckiem u tesciow bede pojawiac sis sporadycznie na godzine czy dwie, to co ja tam dzisiaj zobaczylam jak opiekuja siw wnuczka, to o nie :no: nie moglam spokojnie tam wysiedziec, a jeszczd jak zobaczylam butelke na mleko, juz matowa, podrapana, dziurka wycieta nozyczkami, a tam gdzis sie pcha ta gumke do tego pierscienia i zakreca siw na butelce to takie czarne bylo, jak grzyb jakis.... blebleble

reklama
hej dziewczyny!
Ja coś dziś niedospana jestem Zosia przyszła do nas do łóżka w nocy skopała nas po czym poszła do siebie:confused2: Pewnie coś jej się śniło...

Nikusia noto dobra informacja dzięki! becik wpadnie i 2x z ube :) Co do prezentu to nie wiem co córce mogła byś kupić... hm...nie mam żadnych dzieciaków w rodzinie w tym wieku więc się nie znam za bardzo...

U nas gwiazdka u mojej mamy jest. Na mikołaja to chyba jakieś słodycze podrzucę myszce a pod choinkę nie wiem może lego... Na razie mam pomysły na mame i babcię:) Na męża nie mam pomysłu całkowicie:eek:

Glukoza blee ale czeka mnie po 24 tc więć jeszcze mam trochę czasu;p

Pozdrawiam dziewczyny

Pytałam bo mój mąż też pracuje w laboratorium, ale oni wszystko badają - od surowego mleka poprzez żywność, pasze po chemię gospodarczą, kosmetyki, a nawet opakowania i inne (ostatnio np, deskę do prasowania). Ale w Łodzi nie mają oddziału więc to nie ta sama firma ;-).

Ja tez nie mam żył, zawsze obie ręcę wystawiam i mówię do wyboru, a pani z posępną miną, że nie ma w czym wybierać :sorry:.

Ostatnia edycja:
U mnie to samo z żyłami, klepią, macają, ugniataja i niccccc

ide do sklepu, kuipę sobie 2 litry mleka, zrobie sobie wieczorem kakao a jak bede miała zgage to zapije samym mlekiem hihihih

Mnie wypicie tej glukozy jakos nie za bardzo przeraza, ja się tylko martwie , ze wyjdzie mi cukrzyca. Bo u nas w takim przypadku sa 2 szpitale gdzie można isc do diabetologa z czego w jednym żeby się dostac trzeba spędzić caly dzien, a w drugim zostawiaja na 4 dni w szpitalu… :-(Po zatym nie wiem czy bym taka diete przezyla…:no:

mamusia synka fajnie , ze dostajecie takie talony na swieta. Ja w poprzedniej pracy tez dostawałam ale w tej niestety już nie. :-(

Koreczek ja tez nie mam na razie za duzo. Mam tylko kilka ubranek kupionych na allegro i w Tesco na wyprzedzy ale jakos nic do siebie nie pasuje hehe a oprocz tego mam dwa smoczki i jedna butelke, bo dawali na targach i to na razie na tyle. Ja pewnie dopiero po remoncie się wezme za kupowanie, a to pewnie będzie w styczniu…
U mnie glukozy tez się nie kupuje, daja w lab.

malpawzoo ja tez mogłabym spac caly dzien, caly czas jakas taka zmulona chodze. I nie wiem czym sobie pomoc, bo kawy to ogolnie nie pije. :eek:

milivanili witam u nas! :-D

jaspis a u mnie jedyna rzecza jaka się nie przejmuje to wozek, bo teściowie maja kupic, ale reszta tez przeraza. Na razie jest tylko wydrukowana lista. ;-)

no to pieknie!!!! czeka nas przeprowadzka :eek:

dzownil do mnie tata i stwierdzil ze tak byc nie moze ze my caly tydzien w domu same, a on nas widzi na weekend, on tez chce brac czynnie udzial w wuchowywaniu dzieci. Smutno mu ze nie widzi pierwszych kroczkow corki... a na facetime to nie to samo :( Ze on ma tez juz tego dosc.... spanie na wyjazdach, zalatwianie sie na stacjach benzynowych, jedzenie fast foodow. Z pracy nie zrezygnuje bo jest bardzo zadowolony, ciezko bedzie mu znalesc taka druga na takich warunkach z takimi zarobkami,
No i prawdopodobnie kupimy jeszcze w tym roku nowy dom :szok: taki juz gotowy, po remoncie, tylko zeby meble wstawic :tak:
albo druga opcja wynajmiemy cos jak najszybciej a dom kupimy na wiosne :tak: a ten wynajmiemy komus.
Omg no to czeka mnie roboty :crazy:
Dzis w nocy wraca to jutro bedziemy o wszystkim rozmawiac i przeszukiwac ogloszenia :tak:

Guzieczek - no my też 2x z ubezpieczenia plus mam nadzieję, becikowe.
malpawzooo - zadzwoń do Gminy, na prawdę spotykam się z różnymi opiniami co do pitów a już co do którego ze składników? :eek: To gmina teraz się tym zajmuje więc oni powinni najlepiej wiedzieć.

Przypominam, że ja wyprzedaję ubranka po mojej córce po bardzo atrakcyjnych cenach za na prawdę małe pieniądze, w BDB STANIE ...TAKŻE JAKBY KTÓRAŚ BYŁA ZAINTERESOWANA :tak:
Wklejam teraz na odp wątek, bo wyprałam i wyprasowałam te mniejsze

małpawzoo na pewno dochód po odliczeniach (minus podatek i składki) twój i ojca dziecka, u mnie nie składa się PITów do becikowego tylko zaświadczenie z US o dochodzie/lub braku dochodu za dany rok kalendarzowy. To czy rozliczaliście się razem czy nie nie ma znaczenia.

reklama
A właśnie... przeglądam dziś te ciuszki i jak dla 5raczków:-D nie chciałaby jakaś mamusia kupić trochę tego dla córeczki ode mnie? za jakieś symboliczne kwoty...wtedy bym jakies zdj powstawiała

Do góry