aneta, no ja też bym nie chciała, ostatnio rodziliśmy razem, ale w związku z tym że porodu nie da się zaplanować na konkretny dzień, to nie wiem czy będziemy mieli gdzie zostawić Ignaca. A co najlepsze lekarz mi ostatnio powiedział, że termin mam na 8 marca, a to moje urodziny :-)
reklama
właśnie znalazłam wykrój na poduszkę do karmienia, może komuś się przyda. U góry jest pdf z rozrysowanym wykrojem
Free Nursing Pillow Pattern and Breastfeeding Pillow Slipcover Tutorial
Free Nursing Pillow Pattern and Breastfeeding Pillow Slipcover Tutorial
AnetaNorwegia
Fanka BB :)
alesia ja mam na 7marca termin a urodziny 19 :-) ale mam nadzieje 12 dni nie przenosze na dzien kobiet moge urodzic nie pozniej pierwszy termin byl na 1 marca, a wtedy ma urodziny ex mojego (matka chlopcow)
Ja na święta jadę do mamy. A z Celinką siedziałam na fotelu i lepiłam pierogi, ale dopiero po tym jak się rozryczałam, że ja chce coś robić. Ja miałam już mniej niż miesiąc do porodu.Secreto, no mam nadzieje, ze mi ktos pomoże Ale u mnie dużo nie ma, my zawsze jeździmy po rodzinie w odwiedziny świąteczne a na wigilie będzie tylko moja mam i ja z m, także szału nie ma Także dużo roboty nie ma.No ale, ze ja bardzo, bardzo lubie uszka, to trzeba więcej ich zrobić Boje sie tego długiego stania przy pierogach, no i tego sprzątania, bo plecy to chyba mi odpadną... Tylko tu oczekuje pomocy od kogoś. no i zazwyczaj jest tak, ze ja i mama robimy pierogi, uszka itp, mama gotuje inne jakieś dania, ja robię sałatki i doprawiam mamy dania, bo mam smak Mój brat jak jeszcze nie wyjeżdżał, to piekł placki, zawaliste mu wychodziły! Byle jak, byle co, a niebo w gębie Tym razem ja bedę musiała rozwijać swoje marne możliwości cukiernicze
Ja to nawet nie chce wiedziec ile wydam na wyprawkę dla Malutkiej....
A jakieś koraliki do robienia naszyjników albo takie zestawy do robienia bransoletek z muliny.Dziewczyny!!!!
Rozglądam się za prezentem dla córki na Gwiazdkę! Co byście polecały???Chciałabym coś kreatywnego, a nie kolejną kolekcję lalki, syrenki, wróżki itd.
Macie jakieś opcje?
Co do wózka to poszukajcie po komisach, ja dziś byłam to fajny wózek Marita Roan, głęboko-spacerowy był za 200zł, jak by nie był zarezerwowany to bym brała, taki fajny stan, a i facet u nas daje rok gwarancji na polskie wózki.Ufff jestem po wizycie u poloznej na ktora prawie zaspaysmy
Mialam na 10.30, budze sie a na zegarku 9.05 mala jeszcze spala, to szybko sie umylam, ubralam, wstala jakos 9.25 to umylam, nakarmilam, ubralam i w droge :-)
Nie wiem jak ona to liczy ale wpisala mi w karte ze dzisiaj mam 24t2d
Mowilam jej ze szyjka mi sie skraca i mam bol taki jak bym zle tampona wlozyla, w szczegolnosci przy wstawaniu, uczucie jak przy lekkim rozwarciu :-( ale powiedziala ze nie moze mnie zbadac ginekologicznie bo tutaj w ciazy nie badaja no i musze czekac nas usg wtedy zobaczy.....
No ale tak to wszystko ok, tetno maluszka 140, brzuszek duzy az w gornej granicy na siatkach centylowych :-) cisnienie mialam wyzsze ale to chyba z tego pospiechu zrobila mi na miejscu badanie krwi i moczu i tez wyszlo ok
teraz tylko czekac na usg 25 :-)
Koreczek 1000zl to tez nie taki najtanszy ;-) dla Michelle kupilam wozek tutaj w Norwegi, bo ponoc bardzo dobry za 5tys szajs jak nic, po pierwszym spacerze mialam go dosc... po miesiacu szukalam nowego w pl i powiedzialam sobie ze nie wydam wiecej jak 500zl, no i kupilam nowy wozek za 399zl :-) i uzywamy go to tej pory i jest nie do zajechania, ma super duze popmpowane kola i co najlepsze mala jezdzi do tej pory w takiej jak by gondoli i mam spiworek wlozony w srodek. Bo dla noworodka wklada sie tylko torbe do srodka a pozniej jest taka duzaa godola z zakrytymi nozkami, pasami, podnoszonym oparcie, to na nozki mozna zmenic na palak i tak jezdzilam latem Jestem bardzo zadowolona
Zobacz załącznik 593755Zobacz załącznik 593756Zobacz załącznik 593757Zobacz załącznik 593758Zobacz załącznik 593759
Nikusia tez mam problem co na gwiazdke malej kupic tym bardzie ze 30robimy urodziny i tez nie wiem co dostanie wiem chyba poczekam z prezentami, wiem ze ma dostac wozek dla lalek, jakas wypasiona lalke, odkurzacz zabawkowy z dzwiekiem i lekkim ssaniem itd, jakies ksiazeczki elektroniczne, i tableta dzieciecego wiec do do gwiazki pomyslu poki co nie mam zadnego na mikolaja kupilam jej maskotke myszke minnie w smyku i poszewke na jaska i zestaw ksiazeczek swiatecznych. Myslalam zeby jej kupic Pillow Racers podoba mi sie biedronka ;-)
Ja to sie wogole obawiam ze na swieta bede sama z corka :-( przez ta nowa prace mojego pojechal w delegacje w poniedzialek worcil w czwartek o 2 w nocy.... pojechal zas w niedziele w poludnie i wroci w piatek w nocy to wynika ze bedziemy mialy tatusia tylko na weekendy nic tylko sie modlic zebym urodzila na weekend :-) bo rodzic bez niego sobie nie wyobrazam.. a przyjechac do mnie bedzie mogl dopiero na nastepny dzien.. z mala problemu nie mam bo cala rodzina sie zaoferowala ze ja wezmie, nawet kolezanka mieszka 2min ode mnie i ja przygarnie nawet na caly moj pobyt w szpitalu, to chyba nawet lepiej jak bym ja do jakiejs ciotki miala dawac co je raz na pol roku widzi no ale przeciez z kolezanka nie bede rodzic :--(
Zdrówka życzęhej
ja od poniedzialku w szpitalu bo mialam krew w moczu jeszcze dzis mam miec usg a jutro moze wyjde. jas ok wazy 780g i podpbno ma sie dobrze.
jak wyjde to sprobuje troszke was doczytC
W komisie kupiłam kombinezonik polarowy za 10zł, ale tak mi się spodobał i stan idealny. Reszta w cenach od 2-30zł, powyżej 20 zł to juz nówki kompleciki. Liczyłam na kombinezon z 40zł, a tu niespodzianka i o 30zł taniej
Musze zaraz poprasować młodej pościel na jutro, bo jutro w przedszkolu noc z bajkami, tzn.: nocowanie w przedszkolu. tylko musimy zanieść kołdry, poduszki, piżamki i misie, a w sobotę odbiór do 8:30, po sniadaniu:-)
jagna, super takie nocowanie w przedszkolu, przygoda dla dzieci. U nas miało być rok temu, ale nie wypaliło, a szkoda
aneta, 8 marca, słaba data na urodziny, zwłaszcza dla dziewczynki, bo to dzień kobiet, no ale ty chłopca to możesz rodzić
teraz sprawdziłam że 8.03 to sobota, więc ja poproszę o poród 7.03, mogę spędzić swoje urodziny w szpitalu, zdrowy bobas to najlepszy prezent
aneta, 8 marca, słaba data na urodziny, zwłaszcza dla dziewczynki, bo to dzień kobiet, no ale ty chłopca to możesz rodzić
teraz sprawdziłam że 8.03 to sobota, więc ja poproszę o poród 7.03, mogę spędzić swoje urodziny w szpitalu, zdrowy bobas to najlepszy prezent
mamusia synka
i córeczki
całe popołudnie nie wchodziło mi forum :-(
Z dobrych wieści to jest moja tunika, kurier ja własnie przyniosł i mam awizo w skrzynce- może to ta zaginiona paczka z tuniką????? hmmmm może mam dwie????
Zgaga mnie piecze, już pol litra mleka wypiłam...............
Ide mężowi prasować koszule bo jutro po pracy ma jakaś kolację i wróci dopiero o 22ej..............
Z dobrych wieści to jest moja tunika, kurier ja własnie przyniosł i mam awizo w skrzynce- może to ta zaginiona paczka z tuniką????? hmmmm może mam dwie????
Zgaga mnie piecze, już pol litra mleka wypiłam...............
Ide mężowi prasować koszule bo jutro po pracy ma jakaś kolację i wróci dopiero o 22ej..............
reklama
mamusia synka
i córeczki
nie mam rennie a mleko wypiłam zimne :-)
A ja bym chciała urodzic 15 lutego ;-) tak z 10 dni przed terminem...
A ja bym chciała urodzic 15 lutego ;-) tak z 10 dni przed terminem...
Podziel się: