reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Kasiurek - w którym tygodniu robiłaś usg geneteczne? A robiłaś też testy z krwi (PAPP-A, zintegrowany)?

Ollena - ja wiem, że takie plamienia w ciąży są normalne, ale ja jedną ciążę w której plamiłam straciłam, z Piotrkiem leżałam pół ciąży, więc jak teraz zaczęłam plamić, to był to stan alarmowy w moim przypadku. Stąd ostrożność, duphaston i leżenie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
O rany!!! Ale zdążyłyście nagryzmolić z rana ! :-D
Mi tempka poszła odrobinkę do góry i niech sobie teraz rośnie rośnie rośnie rośnie... hi hi i NIECH NIE SPADA :-D
Dziś już BJ malutko... owu musiała być wczoraj. Mam nadzieję że jakiś wojownik się utrzymał z przedwczoraj z wieczora, w końcu to tylko doba dla niego była... w taki piękny śluzik wleciał że jak sobie nie poradzi to ja go dopadnę i mu nóżkę wyrwę :-D Na wszelki dziś powtórka z zapładniającej rozrywki będzie wieczorkiem :) ale ja i tak myślę że owu była wczoraj jakoś. No szkoda że M zasnął jak zabity, ja zresztą też więc dzień przepadł, no ale i tak się mówi żeby co drugi dzień przy owu się bzykolić, no więc dziś drugi dzień będzie :) ... no chyba że śluz się jeszcze pojawi??? Może?

Hej - w ogóle jak to jest. Jak plemniorek dorwie jajo to śluz może zaniknąć, czy to nie ma znaczenia??? Wiecie cosik o tym??? Zaciążone hipopotamki pamiętają jak to było???
Sweety - pamiętasz? No i ja również trzymam mocno kciukale za dzisiejszą wizytę :)
Pajkaa - zaciążysz zaciążysz! nie martw się !!! :-D

MOU - nie mam pojęcia, przyznam, że zupełnie nie zwróciłam na to uwagi, ale były wakacje...częste bzykanko...i to na zdecydowanym luzie, nawet nie myślałam za bardzo o fasolkowaniu. Ale nie wydaje mi się, żeby śluz zmieniał się zaraz po zapłodnieniu...ale ja blondynka jestem;-):-D

Mamma - bardzo fajny. Ja sama miałam jednego Nurse (jane nurse) Fotelik w nim robi za gondolkę. U mnie gondolka nigdy nawet nie była wypakowana z folii, bo ten fotelik rozkłada się na płasko zupełnie. Super wygodne. Czy szłam do lekarza czy cokolwiek. Wózek w poczekalni, fotelik się wypina raz dwa! i dziecko jak w koszyku nosisz
Sweety - nurse robi baaaardzo leciutkie wózki i niesamowicie łatwe w montowaniu.

Witam staramy się z mężem o dziecko. Mamy córeczkę w pazdzierniku roczek skończy chcieli byśmy mieć jeszcze jedno dziecko. ale ja choruje na nerki i już z córeczką w czasie ciąży były problemy ciągle byłam w szpitalu. mam nadzieje że nam się uda :-)

reklama
Dzięki,
właśnie wyczytałam, że między 11tc a 13tc test PAPP-A i po 14tc test potrójny - co razem daje test zintegrowany i daje najwyższą wykrywalność wad - powyżej 90% no i usg genetyczne.

Do góry