reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

ja dziś już jestem ogarnięta:) obiad przygotowany, pranie złożone, mieszkanko ogarnięte więc lenistwo mnie ogarnia;)
wreszcie coś się wyjaśniło @ nadeszła. Ale nie ma co się martwić tak miało być:)

reklama
Heloł! Ale dziś ciepło :D

Mam pytanko, czy ZAWSZE po zafasolkowaniu jest podwyższona temperatura ciała (czy jest to indywidualna sprawa organizmu kobiety) ? I czy można ją mierzyć o dowolnej porze dnia czy wynik prawdziwy otrzymam mierząc od razu po przebudzeniu ? Za chiny ludowe nie pamiętam czy z Julką miałam podwyższoną tempkę ... a jak już wielkokrotnie pisałam ja normalnie miewam tempkę 34-35 stopni, więc u mnie podwyższona to 36 -36,5 i jak tu trafić czy to już czy to nie już ;/

Ja nie wiem...bo nigdy temki nie kontrolowałam, ale dziewczyny na pewno Ci powiedzą...ja się w tych temperaturach zawsze gubiłam. Wydaje mi się, że mierzyć trzeba zawsze o tej samej porze, najlepiej chyba rano. Gdzieś ostatnio czytałam, że podwyższona temperatura w ciąży utrzymuje się przez około 100 dni, to wynik działania hormonów.

Mam pytanko, czy ZAWSZE po zafasolkowaniu jest podwyższona temperatura ciała (czy jest to indywidualna sprawa organizmu kobiety) ? I czy można ją mierzyć o dowolnej porze dnia czy wynik prawdziwy otrzymam mierząc od razu po przebudzeniu ? Za chiny ludowe nie pamiętam czy z Julką miałam podwyższoną tempkę ... a jak już wielkokrotnie pisałam ja normalnie miewam tempkę 34-35 stopni, więc u mnie podwyższona to 36 -36,5 i jak tu trafić czy to już czy to nie już ;/

mierzysz zawsze rano przed wstaniem z łożka jak tylko otworzysz oczy i musisz mieć min 3 godziny nie przerwanego snu :)
żeby wiedzieć to musiałabys mierzyć caly cykl bo tak to trudno cokolwiek określic

wysoka tempka utrzymuje sie zarówno w ciazy, ale tez przy cyklach bezowulacyjnych

ja dziś już jestem ogarnięta:) obiad przygotowany, pranie złożone, mieszkanko ogarnięte więc lenistwo mnie ogarnia;)
wreszcie coś się wyjaśniło @ nadeszła. Ale nie ma co się martwić tak miało być:)

szybka jestes
:):)

ja w pizamie jeszczeale zaraz sie ubieram bo na poczte i zakupy musze leciec dzisiaj pizza na obiad :d

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej dziewczyny

a tak kręcę się po forum, nic mi się nie chce... chyba duprecha mnie jakaś dopada
poszłabym spać, jak dziś budzik zadzwonił to myślałam że jakiś idiota do mnie dzwoni i chciałam odebrać i porządnie zj...ć

sweety ja wczoraj miałam dzień leniwca obiadowego sobie zrobiłam bagietkę a mąż wciągnął jakąś mrożonkę... i tyle że młody u babci się najadł
dziś też obiadu nie będzie - po pracy odbieram małolata i jedziemy na basen, pierwsze zajęcia przegapiliśmy przez chorobę, ale dziś to już mus... strasznie się cieszębo on bardzo lubi te zajęcia :-D

A ja mam nadzieję, że może ryzyko plamień i innych przypadłości już mija...i moze gin, jak wszystko będzie ok pozwoli mi chociaż spacerować, a najlepiej by było gybym mogła znów z kijami chodzić. Przed ciażą codziennie 8-10km robiłam, a od 5 tygodni leżę i tyję :/...ale pewnie aż tak dobrze nie będzie...Zwłaszcza, że to dość ostrożny facet.
No i w efekcie całą piękną jesień w domu przesiedziałam...ale coś za coś.

zawsze jest podwyzszona, jelsi sie obniz to znaczy ze cos nie teges jest. Ogolnie jest zawsze podwyzszona od sredniej temperatury ciala- niekotre kobiety maja np 35,6 temperature normlane ,inne 36,6 a jeszcze inne 37,6 i wtedy kazda podwyzsozn tempka od sredniej minimum 0,5 jest podwyzszona.

J dzis sie lepiej czuje mikstury poskutkowly i moge funkcjonowac normlanie ;]

reklama
sweety a wiesz co mi moj gin powiedzial? ze macica jest powiekszona, wypelniona sluzem i krwia i jak bedzie sie chciala oczyscic w postaci plamien to mam absolutnie nie panikowac bo to normalne. Co innego gdyby leciala ze mnie zywa krew, ale plamienia to normalna sprawa i bez paniki!

Ja juz po koktajlu i ogladamy Arielke ;-)

Do góry