reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

ja dziś już jestem ogarnięta:) obiad przygotowany, pranie złożone, mieszkanko ogarnięte więc lenistwo mnie ogarnia;)
wreszcie coś się wyjaśniło @ nadeszła. Ale nie ma co się martwić tak miało być:)

reklama
Heloł! Ale dziś ciepło :D

Mam pytanko, czy ZAWSZE po zafasolkowaniu jest podwyższona temperatura ciała (czy jest to indywidualna sprawa organizmu kobiety) ? I czy można ją mierzyć o dowolnej porze dnia czy wynik prawdziwy otrzymam mierząc od razu po przebudzeniu ? Za chiny ludowe nie pamiętam czy z Julką miałam podwyższoną tempkę ... a jak już wielkokrotnie pisałam ja normalnie miewam tempkę 34-35 stopni, więc u mnie podwyższona to 36 -36,5 i jak tu trafić czy to już czy to nie już ;/

Ja nie wiem...bo nigdy temki nie kontrolowałam, ale dziewczyny na pewno Ci powiedzą...ja się w tych temperaturach zawsze gubiłam. Wydaje mi się, że mierzyć trzeba zawsze o tej samej porze, najlepiej chyba rano. Gdzieś ostatnio czytałam, że podwyższona temperatura w ciąży utrzymuje się przez około 100 dni, to wynik działania hormonów.

Mam pytanko, czy ZAWSZE po zafasolkowaniu jest podwyższona temperatura ciała (czy jest to indywidualna sprawa organizmu kobiety) ? I czy można ją mierzyć o dowolnej porze dnia czy wynik prawdziwy otrzymam mierząc od razu po przebudzeniu ? Za chiny ludowe nie pamiętam czy z Julką miałam podwyższoną tempkę ... a jak już wielkokrotnie pisałam ja normalnie miewam tempkę 34-35 stopni, więc u mnie podwyższona to 36 -36,5 i jak tu trafić czy to już czy to nie już ;/

mierzysz zawsze rano przed wstaniem z łożka jak tylko otworzysz oczy i musisz mieć min 3 godziny nie przerwanego snu :)
żeby wiedzieć to musiałabys mierzyć caly cykl bo tak to trudno cokolwiek określic

wysoka tempka utrzymuje sie zarówno w ciazy, ale tez przy cyklach bezowulacyjnych

ja dziś już jestem ogarnięta:) obiad przygotowany, pranie złożone, mieszkanko ogarnięte więc lenistwo mnie ogarnia;)
wreszcie coś się wyjaśniło @ nadeszła. Ale nie ma co się martwić tak miało być:)

szybka jestes
:):)

ja w pizamie jeszczeale zaraz sie ubieram bo na poczte i zakupy musze leciec dzisiaj pizza na obiad :d

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej dziewczyny

a tak kręcę się po forum, nic mi się nie chce... chyba duprecha mnie jakaś dopada
poszłabym spać, jak dziś budzik zadzwonił to myślałam że jakiś idiota do mnie dzwoni i chciałam odebrać i porządnie zj...ć

sweety ja wczoraj miałam dzień leniwca obiadowego sobie zrobiłam bagietkę a mąż wciągnął jakąś mrożonkę... i tyle że młody u babci się najadł
dziś też obiadu nie będzie - po pracy odbieram małolata i jedziemy na basen, pierwsze zajęcia przegapiliśmy przez chorobę, ale dziś to już mus... strasznie się cieszębo on bardzo lubi te zajęcia :-D

A ja mam nadzieję, że może ryzyko plamień i innych przypadłości już mija...i moze gin, jak wszystko będzie ok pozwoli mi chociaż spacerować, a najlepiej by było gybym mogła znów z kijami chodzić. Przed ciażą codziennie 8-10km robiłam, a od 5 tygodni leżę i tyję :/...ale pewnie aż tak dobrze nie będzie...Zwłaszcza, że to dość ostrożny facet.
No i w efekcie całą piękną jesień w domu przesiedziałam...ale coś za coś.

zawsze jest podwyzszona, jelsi sie obniz to znaczy ze cos nie teges jest. Ogolnie jest zawsze podwyzszona od sredniej temperatury ciala- niekotre kobiety maja np 35,6 temperature normlane ,inne 36,6 a jeszcze inne 37,6 i wtedy kazda podwyzsozn tempka od sredniej minimum 0,5 jest podwyzszona.

J dzis sie lepiej czuje mikstury poskutkowly i moge funkcjonowac normlanie ;]

reklama
sweety a wiesz co mi moj gin powiedzial? ze macica jest powiekszona, wypelniona sluzem i krwia i jak bedzie sie chciala oczyscic w postaci plamien to mam absolutnie nie panikowac bo to normalne. Co innego gdyby leciala ze mnie zywa krew, ale plamienia to normalna sprawa i bez paniki!

Ja juz po koktajlu i ogladamy Arielke ;-)

Do góry