reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Laski ja was podczytuję cały czas ale nie mam odwagi pisać bo za szybkie dla mnie jesteście, ja wchodzę sobie tutaj wieczorkiem jak moja Mała diablica już smacznie śpi )
Jestem pod WIELKIM wrażeniem MOU wiedzy i znajomości własnego ciała... zazdroszczę.

Ja nie mierzę tempki bo jakoś wiecznie przy moim trybie byłaby zaburzona :) Ale testy owulacyjne kupuję w ilościach hurtowych i w tym cyklu idealnie wychwyciłam owu i mężulek miał bardzo aktywne kilka dni, @ powinnam dostać 11 września ale mam nadzieję że nie przyjdzie. I teraz pytanie do Was, kiedy najwcześniej mogę testować ???? Bo do tej pory testowałam w dniu spodziewanej @ ale jakoś nie mogę się doczekać ......

reklama
Poryczalam sie...
Jakos ciagle do mnie nie docieralo, ze jestem w ciazy, jakby te mdlosci i wymioty byly spowodowane czyms innym. Wiem, ze dziwnie to brzmi, ale tak sie czulam do tej pory, nie potrafilam sie tak na 100% cieszyc, bo to wszystko do mnie nie docieralo.
No i wpisalam w google "9 tydzien ciazy" i zobaczylam zdjecia plodow z tego okresu. Miniaturowe dzieci, takie calineczki. To wszystko jes takie niesamowite, no i jak to mozliwe, ze jeszcze pare tygodni temu nic tam nie bylo, a teraz jest czlowieczek z raczkami i nozkami...

Przepraszam za takie gadanie, ale chyba do mnie zaczyna docierac co sie dzieje:-) I jakos musialam sie wygadac...

MOU trzymam kciuki jeszcze mocniej&&&&&&&&&&&&

IiM wiem o co chodzi. Do mnie też to nie może dotrzeć, co prawda jestem dopiero w 6 tygodniu. Poza tym nie mam (na razie) żadnych dolegliwości więc tym bardziej to do mnie nie dociera. też dziś oglądałam jak wygląda moja fasolka, jeszcze nie bardzo przypomina dzidzie (ma ogonek :-D). Ale jest i żyje!!!!! Żyje we mnie!!! Najbardziej uświadamia mnie synek, który kilka razy dziennie pyta, czy naprawde będziemy mieć dzidzie????? Stwierdził, że nie może w to uwierzyć i że spełniło się jego marzenie :happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:

Diewczyny
ja weszłam się pochwalić :D
Miałam zajebisty wieczór! Najpierw piwko z koleżanką a potem koncert NOKO! :D Było wspaniale, zarąbiście, cudownie, fantastycznie!!! W uszach mi szumi, nogi bolą od skakania a gardło zdarte od śpiewania, ale jestem niesamowicie szczęśliwa!!! Ja jak za długo na koncert nie idę to chora jestem. Kocham koncerty na żywo!!!
A no i z zespołem pogadałam, baaardzo fajne chłopaki!!! Super sympatyczni i otwarci i tacy wiecie, nie zadzierali nosa, wręcz przeciwnie ;)
fotka z koncertu, a właściwie sprzed koncertu ;P wokalista, Jurgen
DSC07183.jpg

Hejka z rana :) JA z tego wszystkiego już spać nie mogę, zeszłam na herbatkę.
Z piersi nic już nie wycieka, ale mrowią cały czas. Tempka pięknie poszła do góry. Jak zmierzyłam było 37.1 ale wpisałam 37.06 bo 2 i pół godziny wcześniej musiałam wstać na siusiu, więc sobie troszkę odjęłam. Ale zanim teraz wstałam znów zmierzyłam i było 37.15 około, więc mogło być poprawnie to 37,1. No nic - żeby było na 100% troszkę zaniżyłam, co i tak jest mało istotne, bo rośnie... :)
Zadzwonię później do poradni, i powiem że miałam odrobinę siary. Powiem że mam szanse na to że doszło do zapłodnienia, i niech mi zbadają krew. Ale nie wydaje mi się żeby prolaktyna była wysoko. Zawsze była niziuteńko, wydaje mi się że burza hormonów teraz spowodowała taką reakcję. Skoro piersi mogą już boleć kilka dni po zapłodnieniu, możliwe jest że powiększenie gruczołów powoduje mały wyciek pierwszego mleka, szczególnie u kobiet które już rodziły. Wczoraj napisałam do doradcy laktacyjnego, i powiedział, ze to możliwe, właśnie szczególnie że już kiedyś karmiłam, i nie ma się czym martwić. Mimo wszystko, dla własnego czystego sumienia zadzwonię do GP i zobaczymy co ona na to.

Rysica - nooo to po takim wieczorze i ...poranku :) to musi się coś zmajstrować :):):):)
wink2.gif

FAJNA FOTKA !!! Ja już nie mam siły na takie skakańce.... jeszcze bym sobie cycuszka przydepnęła
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

Ollena - mój nie lubi meczy. On jest za wyścigami, piłka go nie interesuje (na szczęście) bo bym zbzikowała :) Przepis na życie sobie nagrałam i dzisiaj obejrzę :)

Rysica fajnie ze masz jeszcze czas i checi na koncerty:) ja chyba tez juz jestem za stara ae jak mam wolny dzien to obejrze serial i biore dluuuuga kapiel dresiki i do lozeczka;/ starosc nie radosc;pp
Mou miejmy nadzieje ze wszystko jest ok i zobaczysz 2 piekne krechy na tesciku juz nie dlugo!
moj maz jest pilkarzem wiec mecze oglada zawze i wczorja tez ale o dziwo jakos nie przezywal tylko smial sie strasznie z tej ostatniej akcji
a przepis na zycie mozecie obejrzec w necie w ogole wszystkie seriale i programy tvn na stronie tvnplayer.pl za darmo ...otworzyi niedawno...my nie mmay tv wiec ja zyje tylko z internetem;)

Dzien dobry :-)

Jestem od rana na nogach:-) Wiecie co to znaczy:-) Kolejny dzien zapowiada sie w miare OK ! Nawet zjadlam juz sniadanie. Jade dzisiaj do przyjaciolki, wiec mnie nie bedzie az do wieczora.

Rysica - szkoda, ze nie mieszkam blisko Ciebie, to latalybysmy na koncerty razem. Ja " w mlodosci" zaliczalam wszystkie fajne koncerty w spodku ( chodzi mi o katowicki spodek), chocbym miala sama na nie isc. Fajne to byly czasy...

MOU - trzymam kciuki, zeby przyjeli Cie w przychodni i zbadali co trzeba.

Trix - zagranica dawniej nie dalo sie ogladac seriali TVN w internecie - mieli taka blokade:-( Musze sprawdzic jak jest teraz. Ja przywioslam z PL dekoder do TV cyfrowej i ogladam polska TV jak tylko mam czas. A "Apetyt na zycie" tez bardzo lubie, fajna obsada, fajny humor, dawno nie bylo takiego serialu. No moze "Usta, usta"... Ogolnie malo ogladam TV, ale lubie czasami siasc i sie wyluzowac przed telewizorkiem:-)

anagrzymis - Alez Twoj synus wspaniale zareagowal na wiesc o rodzenstwie. Mam nadzieje, ze nie dopadna Cie ciazowe dolegliwosci. Mnie one zupelnie powalily, ale mam nadzieje, ze teraz juz bedzie do przodu i zaczne normalnie funkcjonowac i cieszyc sie ciaza.

Cześć Dziewczyny!
MOU ja również trzymam kciuki. Zresztą za was wszystkie :D
Zaprowadziłam Julkę do przedszkola, buczała już jak ją ubierałam :( Zagadałam, ją w temacie "przedstawienia" Pani Dyrektor mówiła, że będą szykować przedstawienie a moja Julcia strasznie się tym nakręciła. Mówiłam jej że jak pani zapyta kto pomoże przy kostiumach i dekoracjach to ja się zgłoszę. I jak dawałam ją na salę to bardzo płakała, pani ją wzięła ode menie i słyszałam jak krzyczy: "nie zostawiaj mnie, mówiłaś że będziemy robić kostiumy" Jezu, jakie to ciężkie :( Pomyśli, że ją oszukałam :( Ja mam zapalenie gardła, w przedszkolu garstka dzieci - słyszałam jak kaszlą i ciągają noskami. Zapisałam Julkę na jutro do lekarza. Była dwa dni w domu, bo była podziębiona, dziś rano znowu lekki katar. Nie wiem czy to z tego żalu czy coś ją bierze. Ja kiedyś w ogóle nie chorowałam, końskie zdrowie, a teraz zarażam się wszystkim od mojej księżniczki. Miałam parcie na drugą ciążę teraz lipiec, sierpień, wrzesień - tak zaplanowałam zajście, ale teraz przekładam na za rok ;/ Pomogę przebrnąć jej przedszkole pozniej chyba będzie łatwiej nam obydwu.

Rysica super fota! Zazdroszcze fajnej zabawy, ja chce isc na Rihanne niedlugo ale nie mam z kim :-( sasiadka pojechala do PL, z mm bym poszla ale Patryk nie ma z kim zostawic, bo sasiad sam z nim nie zostanie a raczej Patryk z sasiadem;) ale drugi jest w listopadzie wiec juz bede miala z kim isc :-) Moja mame bym wziela, ale nie ma urlopu, ona uwielbia tego typu muzyke, zreszta jej najlepszym wykonawca jest Eminem :-D

IiM zza granicy nadal jest blokada i nic nie mozna ogladac przez neta :-(Tez mamy dekoder i ogladamy tylko PL telewizje. Ja Przepis na zycie ogladne w niedziele jest powtorka, mm juz zapowiedzial ze wezmie Patryka gdzies na ten czas zebym mogla sobie w ciszy ogladnac :-) MOU czemu nie ogladalas wczoraj? jednak mm nie pozwolil? ;-))

Ja czekam na przesylke z Crocsa, az sie boje z domu wyjsc bo dzis na 100% paczke powinni przywiesc......

reklama
Dzień dobry :) Jak samopoczucie z rana? :) Ja właśnie ululałam synka i mam chwilkę dla siebie a później trzeba się wziąć za jaką robotkę bo się zasiedzę znowu i czasu mi braknie :) Mam 18 dc lutke biorę ale miałam w nocy taką straszną zgagę jak w końcówce pierwszej ciąży. Miałam w pon iść do ginki ale niestety mąż tej pani zmarł i odwołała wizytę poniedziałkową i w ten czwartek też je nie będzie więc w niedziele i poniedziałek będę musiała po 1 lutce wziąć zamiast dwóch, no nic zobaczymy co się podzieje z tym moim organizmem :)
Rysica świetne foto i widać na nim jaka zadowolona byłaś, korzystaj korzystaj bo niedługo z dwójeczką dzieci ciężko będzie ci się wyrwać z domu :)
Mou jak ja ci zazdroszczę tego jak dobrze znasz swój organizm mój to jakaś czarna magia dla mnie :D Trzymam mocno kciuki aby tym razem się udało i Natalka doczekała się rodzenstwa :)
IiM miło widzieć Cię znowu i to z lepszym samopoczuciem :) Pewnie nie możesz się doczekać wizyty rodziców? Melisa też wyczekuje na ukochanych dziadków? :)
Ollena romantyczny wieczór kiedyś miałaś - super mąż się spisał :)
Kasiurek już 14 tyg za tobą coraz bliżej połowy a później to już z górki oby tym razem dzidzia posiedziała tyle co trzeba w brzuszku czego ci życzę bardzo bardzo mocno.
JaMamma szkoda mi twojej córci, napewno jest jej teraz cieżko, ale nie wiem czy odwlekanie starań o rok będzie dobrym pomysłem, nie masz gwarancji, że np za rok będzie lepiej i córeczka chętniej pójdzie do szkoły a może wręcz mieć dodatkowy żal, że zamiast skupić się na niej ty masz drugiego dzidzisia w brzuszku i może się domagać więcej poświęcenia z twojej strony bo skoro raz uległaś to dlaczego miałabyś i drugi raz jej nie ustąpić? Moja sąsiadka ma synka 5 latek i długo zwlekali z decyzją o drugim dziecku i nie wiem czy się w ogóle zdecydują bo chłopiec jest już na tle duży, że nauczył się być w centrum uwagi i otwarcie mówi, że on nie chce ani siostry ani brata bo odda na złom a do przedszkola chodzi już 2 lata więc kontakt z dziećmi ma. Mam jednak nadzieję, że Juleczka poradzi sobie z rozłąką związaną z przedszkolem a ty jednak nie zdecydujesz się przekładać starać :)
Dobra idę coś posprzątać póki młody śpi :)

Do góry