reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Ollena - nie - on już dawno spał. więc mi pozwolił... mi się oczy zamykały, a jeszcze warzywa na sałatkę warzywną gotowałam, nie chciało mi się , ale wole kroić ziemniaki i marchewki na drugi dzień, kiedy są już bardziej zbite.

... no i tak. Dzwoniłam do przychodni, i lekarka powiedziała dokładnie to samo. Że to się zdarza często (nie zawsze dochodzi do zagnieżdżenia) i nagła produkcja hormonów taki stan może wywołać.
No i weszła w moje dane. Zobaczyła poziom prolaktyny z poprzednich cykli, i powiedziała że nie ma czym się martwić. Aha - i dodała że jakaś tam ilość prolaktyny jest zawsze w organizmie dlatego takie coś może się zdarzyć, i mam o tym nie myśleć bo wsio jest ok.
Co innego powiedziała, gdybym wcześniej nie karmiła, i miała wyniki wcześniejsze niepokojące. A ja karmiłam i wyniki zawsze były idealne.

reklama
No to super MOU, czekamy wiec na rozwoj wydarzen u Ciebie :-) ja trzymam kciuki za same pozytywy ;-)
MI zostalo 6 dni do @......

Kasiurek, i co powiesz o moim wykresie ? Późno zasnełam, chora dalej jestem i wczoraj duże piwko wypiłam, ale nie wiem w którą stronę alko zaburza tempkę, czy w górę czy w dół ;P

a co do koncertu - Dziewczyny, ja uwielbiam koncerty! W zeszłym roku byłam tylko na trzech, w tym roku przez nogę tylko na jednym... A co do dwójki dzieci i koncertów - jak co za problem ;P mąż w domu zostaje a ja na koncert ;] albo odwrotnie, ja zostaję a mąż idzie. A jak w weekend, to rodzice mogą zostać ;P

Rysica - alkohol raczej obniża temperaturę więc może to to... ale jedno piwo... to za mało... znaczy, zależy kto ma jaką głowę :)

IiM wiem o co chodzi. Do mnie też to nie może dotrzeć, co prawda jestem dopiero w 6 tygodniu. Poza tym nie mam (na razie) żadnych dolegliwości więc tym bardziej to do mnie nie dociera. też dziś oglądałam jak wygląda moja fasolka, jeszcze nie bardzo przypomina dzidzie (ma ogonek :-D). Ale jest i żyje!!!!! Żyje we mnie!!! Najbardziej uświadamia mnie synek, który kilka razy dziennie pyta, czy naprawde będziemy mieć dzidzie????? Stwierdził, że nie może w to uwierzyć i że spełniło się jego marzenie :happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:

Dzień dobry wszystkim,
ja dzisiaj rano zawiozłam do firmy L4 na 3 tygodnie i poinformowałam o powodach.
anagrzymis - ja wczoraj pierwszy raz zobaczyłam pulsujący zarodek i jestem spokojniejsza:-).
Najzabawniejszy był Piotruś - mój synek - bardzo rozczarowany, że nie mógł iść ze mna na usg, zwłaszcza że już trampki zakładał i był pewien, że to zupełnie naturalne, że on musi zobaczyć:-D. I dzisiaj rano zapytał - Mamo, czy mogę powiedzieć pani w szkole, że będę miał rodzeństwo?:-)
Właśnie odkryłam pewną prawidłowość - jak jem to mnie nie mdli:-). Bo znów od wczoraj pojawiły się mdłości (na szczęście nie wymiotuję, tylko mni mdi), poza tym tylko piersi mnie bolą.

Sweety - a nie mówiłam!!!! :D:D:D:D Gratulacje! To teraz już oficjalnie masz w brzuszku dzidziusia! :D
MOU - piwo było duże a ja mocnej głowy nie mam ;P
ale tak czy siak, tempka niewielką ma od wczoraj różnicę. Ważne, że znów nie jest np 36,15 ;P hahahaha

reklama
Rysica - trzeba było wczoraj dobrze się przyjrzeć, bo ma dopiero 5mm, a od 5mm zaczyna być echo zarodka widoczne:-), ale to pulsowanie było niesamowite:-), z wielkości pęcherzyka i zarodka wychodzi, ze ciąża jest tydzień młodsza niż to wynika z daty miesiaczki

Do góry