reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Pajkaa - ja już nawet nie czekam do testowania. Dla mnie liczy się teraz najbardziej fakt, że jakiś plemni się przedarł. A to dla mnie wielkie szczęście :)

IM - właśnie - moje też ! W szpitalu musieli mi stymulować produkcję mleka, i nie chcieli wypuścić dopóki nie zaczną choć siary wytwarzać. A teraz taka niespodzianka... plus to mrowienie. Dokładnie mrowi mnie po zewnętrznych stronach piersi - na lewej piersi - po lewej górnej stronie, adekwatnie do prawej... ta sama zasada...

Ostatnia edycja:
reklama
MOU ale jaja, ja cala ciaze tak nie mialam ani razu :-) Nie chcieli Cie ze szpitala wypuscic bez mleka? MNie tylko po porodzie spytala czy chce karmic i tyle bylo, pozniej juz nie pytali nawet czy dziecko jadlo.

U mnie nic nie bedzie, mam taki PMS ze mnie rozsadza, mm smieje sie i przezywa ze czeka nas ciezki tydzien. Ciezki bo juz samej ze soba mi ciezko z tymi nerwami.

MOU - nie wariuj...ale TRZYMAM KCIUKI:-D:tak:
A ja wróciłam od gina. Jak zaczął mi robić usg, to mówi że ponieważ ostatnie usg było robione przedwczoraj, to dzisiaj może też nic nie być widać. I najpierw faktycznie mówi - nic nie widać, tylko pęcherzyk jest o 5mm większy.
Ale zaczął oglądać dokladniej, powiększył obraz...i okazało się, że jest...5mm pulsujące COŚ:-D A zdecydowanie nie byłlo tego na usg w niedzielę.
I mówi, że możemy być optymistami:-D. Dostałam kolejne 3 tygodnie zwolnienia, i nakaz jak najwięcej leżeć i odpoczywać. Żadnych wycieczek do sklepu czy na spacer, co najwyżej mogę w ogródku posiedzieć. Wielkość pęcherzyka odpowiada 5tygodniowi i 6 dniom:-), czyli o tydzień mniej niż to wynika z liczenia od daty ostatniej miesiączki.

sweety - ja Ci dam nie szaleć :-D ja nigdy nie byłam niczego aż tak pewna jak tego zapłodnienia ! Ja jestem jak wulkan teraz ! plemnik dorwał jajo - a to jest niewyobrażalny sukces ! Jeśli "to" się zagnieździ to będzie przeogromny sukces.
Znam swój organizm na tyle, żeby wiedzieć że moje cycki nie reagują na nic, a teraz jest ta siara - cały czas. Dla mnie to super rewelacyjna nowość.
DLA ZROZUMIENIA - DLA WSZYSTKICH !!! JA ZDAJĘ SOBIE SPRAWĘ Z ZAPŁODNIENIA - CO NIEKONIECZNIE MUSI SIĘ SKOŃCZYĆ CIĄŻĄ - CZYLI ZAGNIEŻDŻENIEM. jA NIE WARIUJĘ JAKO CIĘŻARNA, JA WARIUJE ZE WZGLĘDU NA M KTÓREGO PLEMNIK DOPIĄŁ SWEGO. a TO JEST PONAD POŁOWA SUKCESU W NASZYM PRZYPADKU ):):):):):)
SWEETY - czyli tym razem noc na pewno spokojna ???

MOU ale od razu po zaplodnieniu moglo sie stac cos takiego jak ta siara? to dziwne jakies. Ja sie doszukiwalam objawow w okolicach owu i na mnie krzyczalyscie a jednak moga byc objawy?
sweety suuper, tak ma byc!
A ja siedze i rycze, dola mam, jak zwykle przed @ czuje sie steskniona, bezsilna, zla i mam wszystkiego dosc :-( To na pewno nie objaw ciazy:-( i z tego powodu tez mi zle :-(((

Ollena - jak to ma ulżyć to rycz - to oczyszcza. Ja należę do tych, co mają oczy w mokrym miejscu, więc płaczę ze złości, ze szczęścia, z wzruszenia, z bezsilności...i dzień przed @ - wtedy błahostka powoduje, że uderzam w bek:-)

Sweety - to nie chodzi o moment zapłodnienia - że je uchwyciłam, bo nawet lekarz tego nie potrafi, ani o znajomość własnego ciała.
JA uchwyciłam jajeczkowanie. Do tego miałam taką chrapkę na M że kopulowaliśmy po dwa razy na dzień :-D od owulacji mogło upłynąć dziś 4 dni, a od zapłodnienia 3 dni, co już mogłoby stymulować cycuchy do produkcji mleka.
No i teraz news .... leci mi mleko po naciśnięciu sutków... kropelki bielusiekiego jak śnieg mleka się pojawiają...
Cieszę się jak dziecko z tego. To wyobraźcie sobie jak ja się będę cieszyć w cyklu w którym nie tylko dojdzie do zapłodnienia, ale i do zagnieżdżenia. Teraz i tak dostałam cudny prezent - zagnieżdżenie byłoby cudownym bonusem, na który nie liczę. Życie nie jest aż TAK pełne niespodzianek... ;-)

Ollenko - cycki mogą się objawiać zapłodnieniowo nawet dzień-dwa po zapłodnieniu - szczególnie w kolejnych ciążach, a czy dojdzie do zagnieżdżenia to już ruletka...
Inne objawy to domniemania. Ale siara plus mleko to już pewne objawy - ale cały czas podkreślam - że to objawy zapłodnienia - a nie ciąży !!! Ciąża jest po zagnieżdżeniu... Cycki często ponoć bolą przed @ - ale ja mam @ od 16 lat - i ani razu nie miałam bolesnych piersi. Dzisiejszy objaw mój to zupełna nowość . I tak. Taki objaw może być dosłownie 2 dni po zapłodnieniu. Ja za Ciebie kciukasy trzymam - oby sobie ziarenko umościło gniazdko..

A Rysica to co??? !!! znów męża molestuje ??? :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Ollena - oj wytrzymasz wytrzymasz :):) Pomyśl sobie, że taka MOU ma wytrzymać 11 dni :) Ty masz tylko 7 :) no i te cycki Cię bolą...
Kochana - nie daj się zwariować. Byłaś przeciwniczką zajścia. Ja też na początku, i pierwsze miesiące - jak już w końcu zdecydowałam że jestem gotowa i pragnę maleństwa całą sobą - a testy były negatywne - po woli wymiękałam, ale wzięłam się w garść i jakoś idzie. Nie ma co się nastawiać na pierwszy cykl. A Ty jeszcze nie dostałaś @ -po co Ty się zadręczasz??? PRZESTAŃ!!!! zajmij się oczekiwaniem na psiorka, a nie na @...
Ollena - czy ja wywołałam tym swoim mlekiem nadzieje u Ciebie i złe samopoczucie????? bo jak tak to niepotrzebnie...

Do góry