reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Wytrzymasz:-). Ja - nerwus koszmarny i niecierpliwiec - wytrzymałam ostatnie 2 tygodnie - to Ty spokojnie wytrzymasz 10 dni.
I obiecuję wszem i wobec - przestaję czytać w necie wszelki fora, medyczne informacje o ciąży, wielkościach zarodków, pęcherzyków etc.:tak:

reklama
Sweety - jaha... :) pewnie że czytać będziesz, a my Cię nie sprawdzimy czy tak czy nie :-D
i zobacz Ty chytrusie... gdzie są fluidki Twoje dla nas???? ... coś tam tętni ???? serducho ! a co? ! A Ty dalej fluidki trzymasz i nie puszczasz nam ??? :-D

Dzieci Drogie...ja te fluidki w każdym poście wysyłam...i myślałam, że o tym wiecie ;-)
Ale dobra, będę teraz o tym wysyłaniu pisać. :-)
I nie będę czytać. Jak to moja koleżanka stwierdziła dzisiaj w mailu - "jak Cię znam, to już całą patologię ciąży przyswoiłaś". Nie chcę czytać i doszukiwać się tego wszystkiego u siebie. Poza tym będę teraz miała inne zajęcie - nie ma mnie w firmie, ale mamy okres przygotoywania budżetu na przyszły rok i tam mam dużą swoją działkę i będę to robić w domku :-)

Sweety - i to jest to !!! Ja uprawiam i uprawiam !! Dziś zrobiłam zielone pomidory na zimę w zalewie octowej. Jutro pójdę do parku wykopać chrzan, i te małe pomidorki co się ostały na krzaczkach zakiszę jak ogórki. Nigdy tego nie robiłam ale ludzie sobie chwalą, i mówią że dorównują ogóreczkom :) Zamówiłam już ziarna na szparagi. W tym roku posadzę, to będę mieć pyszności za rok :) zamówiłam też szczaw żeby zrobić zupkę, a nie jadłam już od ho ho - z 5 lat szczawiowej !!! Mogłabym kupić zmielony szczaw w polskim sklepie, ale ja jestem strasznie brzydliwa, i jak sobie pomyślę, że fabryka mieli liście ze wszystkim co na nich pozostanie po umyciu, to mi się odechciewa... bleee... ja nawet zanim zrobię jajka sadzone - wyjmuję sprężynki z jajek, nawet z gotowanych - zawsze wiem gdzie się kryją - a jak nie mogę wytropić to pod światło i już widać. U mnie na obiadach każdy ma pewność, że nigdy nie uświadczy niczego, co mogłoby się po zębach plątać - nawet żyłki w mięsie.. ojjjj mam schizę.... ale przynajmniej każdemu smakuje :):):):)

... ja nawet wątróbkę robię bezżyłkową.. siedzę nad nią aż wszystkie żyły wytropię, i dopiero smażę... nie da się??? oj da się :) u mnie się da... smakuje jak najdelikatniejszy pasztet... i nic się nie ciągnie... żadna żyłka :):):):)

Dobra - ja uciekam jakieś seriale oglądać - nikt nie siedzi na forum to i ja zmykam.
Miłej nocki - i do zobaczenia jutro z rana. Trzymajcie kciuki za moją tempkę poranną :)

Ostatnia edycja:
Cóż, mnie na razie pozostaje leżeć, ewentualnie pichcić w pozycji siedzącej. Mam ochotę na żeberka i jutro je zrobię.:-)
A z tą szczawiową...i do tego z grzankami i jajkiem, to masz baaaardzo dobry pomysł...mniam:-D

Ja jestem zla bo dzis Przepis na Zycie, czekalam cale wakacje a mm mecz oglada, wrrrrrrrrrrr!!!!!!!!! :-(

MOU a co to sa sprezynki w jajkach?
Ja nie przez Ciebie sie doluje, no co Ty, nie nakrecilas mnie niczym. Ale ja mysle, ze jeszcze wyczailas zaplodnienie to juz dlaczego mialoby nie dojsc do zagniezdzenia? na pewno dojdzie:-)
Moze u mnie nie doszlo i dlatego organizm sam nie wiem co wyprawia...
Wzielam ibuprom i leze, bol brzucha i nogi byl nie do zniesienia:/

Ollena !!! Przepis na życie ??? Kiedy? Teraz??? To ja oglądam !
Jak to jakie sprężynki ?? Te co podtrzymują żółtko przed gibaniem się na boki między skorupką... Jakie jajka kurze najlepiej kupować? | Rolnictwo i hodowla

widzisz na tym zdjęciu to białe z prawej - na żółtku? - to urwana sprężynka. Nie da się jej pogryźć i nawet w jajecznicy wśród innych rzeczy jest wyczuwalna jak się na nią zębem trafi... bleeeee......

oj tu bardzo widać na samym przodzie - jak odrasta od żółtka... feeee.... http://www.tapeta-rozbite-jajko.na-pulpit.com/

Ostatnia edycja:
No przegladam sie temu zdjeciu i za nic nie wiedze zadnej sprezynki.... nic nigdy mi w zebach nie zgrzytalo a jem i jajka na miekko i na twardo i jajecznice:/ widze cos tan zoltku ale to jakby banieczki powietrza jakies...
Przepis na zycie o 20.30 na irl czas...za 25 min :-( Twoj maz meczu nie oglada?

Ryśka - ;> twoje tampki zdumiewajace zwlaszca z dzis ;p ale nic nie gadam i czekam

Mou - podwyzszona prolaktyna moze powodywac wyciek z piersi a to złyz nak bo trzeba ja obnizyc .

IiM - haha nie umiesz uwierzyc ? ja mam juz 14 tydzien i co i tez to nie wierze nawte na usg nie wierzyłam, teraz co wizyte przykladaja takie cus do brucha gdzie slychac serce- i tez nie wierze ;p brzuch mam typowo ciążowy i tez nie wierze mysle ze to piekny sen (pomimo wizyty w szpitlau) ze sie obudze i bede sie smutasic !!!

reklama
no ja ciagle nie moge uwierzyc ze owulacja nastapila pomimo pozytywnego testu bo kilka mieiseyc byl pozytywny a gin powiedzial ze nicnie ma;/ ale jestem dobrej mysli;)
no i juz dzisiaj po zabiegu jestesmy;pp jutro znow zatestuje i zaczne brac luteine dopiero jak wyjdzie negatyw...
mnie piersi boalalyu na bank tydzien przed okresem a moze i dluzej takze Ollena to juz moze byc to:)
Mou nie slyszaam nigdy o wycieku mleka tak wczesnie jako objaw ciazy ale moze to dobry znak:)a poza tym jesli czujesz ze to juz to pewnie tak jest...wlasnie kuzynka do mnie dzwonila staraja sie o pierwsze dziecko i udalo sie w drugim cyklu i od razu czula ze to juz :))ehh jak jej zazdroszcze...moze akurat uda sie ze obie zaciazymy w tym samym czasie:) chociaz u mnie bolu piersi brak;/ no al eniby dopiero mam owulacje o ile mam;ppp

Do góry