reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Wytrzymasz:-). Ja - nerwus koszmarny i niecierpliwiec - wytrzymałam ostatnie 2 tygodnie - to Ty spokojnie wytrzymasz 10 dni.
I obiecuję wszem i wobec - przestaję czytać w necie wszelki fora, medyczne informacje o ciąży, wielkościach zarodków, pęcherzyków etc.:tak:

reklama
Sweety - jaha... :) pewnie że czytać będziesz, a my Cię nie sprawdzimy czy tak czy nie :-D
i zobacz Ty chytrusie... gdzie są fluidki Twoje dla nas???? ... coś tam tętni ???? serducho ! a co? ! A Ty dalej fluidki trzymasz i nie puszczasz nam ??? :-D

Dzieci Drogie...ja te fluidki w każdym poście wysyłam...i myślałam, że o tym wiecie ;-)
Ale dobra, będę teraz o tym wysyłaniu pisać. :-)
I nie będę czytać. Jak to moja koleżanka stwierdziła dzisiaj w mailu - "jak Cię znam, to już całą patologię ciąży przyswoiłaś". Nie chcę czytać i doszukiwać się tego wszystkiego u siebie. Poza tym będę teraz miała inne zajęcie - nie ma mnie w firmie, ale mamy okres przygotoywania budżetu na przyszły rok i tam mam dużą swoją działkę i będę to robić w domku :-)

Sweety - i to jest to !!! Ja uprawiam i uprawiam !! Dziś zrobiłam zielone pomidory na zimę w zalewie octowej. Jutro pójdę do parku wykopać chrzan, i te małe pomidorki co się ostały na krzaczkach zakiszę jak ogórki. Nigdy tego nie robiłam ale ludzie sobie chwalą, i mówią że dorównują ogóreczkom :) Zamówiłam już ziarna na szparagi. W tym roku posadzę, to będę mieć pyszności za rok :) zamówiłam też szczaw żeby zrobić zupkę, a nie jadłam już od ho ho - z 5 lat szczawiowej !!! Mogłabym kupić zmielony szczaw w polskim sklepie, ale ja jestem strasznie brzydliwa, i jak sobie pomyślę, że fabryka mieli liście ze wszystkim co na nich pozostanie po umyciu, to mi się odechciewa... bleee... ja nawet zanim zrobię jajka sadzone - wyjmuję sprężynki z jajek, nawet z gotowanych - zawsze wiem gdzie się kryją - a jak nie mogę wytropić to pod światło i już widać. U mnie na obiadach każdy ma pewność, że nigdy nie uświadczy niczego, co mogłoby się po zębach plątać - nawet żyłki w mięsie.. ojjjj mam schizę.... ale przynajmniej każdemu smakuje :):):):)

... ja nawet wątróbkę robię bezżyłkową.. siedzę nad nią aż wszystkie żyły wytropię, i dopiero smażę... nie da się??? oj da się :) u mnie się da... smakuje jak najdelikatniejszy pasztet... i nic się nie ciągnie... żadna żyłka :):):):)

Dobra - ja uciekam jakieś seriale oglądać - nikt nie siedzi na forum to i ja zmykam.
Miłej nocki - i do zobaczenia jutro z rana. Trzymajcie kciuki za moją tempkę poranną :)

Ostatnia edycja:
Cóż, mnie na razie pozostaje leżeć, ewentualnie pichcić w pozycji siedzącej. Mam ochotę na żeberka i jutro je zrobię.:-)
A z tą szczawiową...i do tego z grzankami i jajkiem, to masz baaaardzo dobry pomysł...mniam:-D

Ja jestem zla bo dzis Przepis na Zycie, czekalam cale wakacje a mm mecz oglada, wrrrrrrrrrrr!!!!!!!!! :-(

MOU a co to sa sprezynki w jajkach?
Ja nie przez Ciebie sie doluje, no co Ty, nie nakrecilas mnie niczym. Ale ja mysle, ze jeszcze wyczailas zaplodnienie to juz dlaczego mialoby nie dojsc do zagniezdzenia? na pewno dojdzie:-)
Moze u mnie nie doszlo i dlatego organizm sam nie wiem co wyprawia...
Wzielam ibuprom i leze, bol brzucha i nogi byl nie do zniesienia:/

Ollena !!! Przepis na życie ??? Kiedy? Teraz??? To ja oglądam !
Jak to jakie sprężynki ?? Te co podtrzymują żółtko przed gibaniem się na boki między skorupką... Jakie jajka kurze najlepiej kupować? | Rolnictwo i hodowla

widzisz na tym zdjęciu to białe z prawej - na żółtku? - to urwana sprężynka. Nie da się jej pogryźć i nawet w jajecznicy wśród innych rzeczy jest wyczuwalna jak się na nią zębem trafi... bleeeee......

oj tu bardzo widać na samym przodzie - jak odrasta od żółtka... feeee.... http://www.tapeta-rozbite-jajko.na-pulpit.com/

Ostatnia edycja:
No przegladam sie temu zdjeciu i za nic nie wiedze zadnej sprezynki.... nic nigdy mi w zebach nie zgrzytalo a jem i jajka na miekko i na twardo i jajecznice:/ widze cos tan zoltku ale to jakby banieczki powietrza jakies...
Przepis na zycie o 20.30 na irl czas...za 25 min :-( Twoj maz meczu nie oglada?

Ryśka - ;> twoje tampki zdumiewajace zwlaszca z dzis ;p ale nic nie gadam i czekam

Mou - podwyzszona prolaktyna moze powodywac wyciek z piersi a to złyz nak bo trzeba ja obnizyc .

IiM - haha nie umiesz uwierzyc ? ja mam juz 14 tydzien i co i tez to nie wierze nawte na usg nie wierzyłam, teraz co wizyte przykladaja takie cus do brucha gdzie slychac serce- i tez nie wierze ;p brzuch mam typowo ciążowy i tez nie wierze mysle ze to piekny sen (pomimo wizyty w szpitlau) ze sie obudze i bede sie smutasic !!!

reklama
no ja ciagle nie moge uwierzyc ze owulacja nastapila pomimo pozytywnego testu bo kilka mieiseyc byl pozytywny a gin powiedzial ze nicnie ma;/ ale jestem dobrej mysli;)
no i juz dzisiaj po zabiegu jestesmy;pp jutro znow zatestuje i zaczne brac luteine dopiero jak wyjdzie negatyw...
mnie piersi boalalyu na bank tydzien przed okresem a moze i dluzej takze Ollena to juz moze byc to:)
Mou nie slyszaam nigdy o wycieku mleka tak wczesnie jako objaw ciazy ale moze to dobry znak:)a poza tym jesli czujesz ze to juz to pewnie tak jest...wlasnie kuzynka do mnie dzwonila staraja sie o pierwsze dziecko i udalo sie w drugim cyklu i od razu czula ze to juz :))ehh jak jej zazdroszcze...moze akurat uda sie ze obie zaciazymy w tym samym czasie:) chociaz u mnie bolu piersi brak;/ no al eniby dopiero mam owulacje o ile mam;ppp

Do góry