kalamandyna
zaklimatyzowana ;-)
Maju- w sumie tak na prawdę nasze państwo nie jest prorodzinne i nie służy prokreacji. Bardzo dużo jest rodzin z jednym dzieckiem, choć bywają rodziny wielodzietne które przez całe życie żerują na opiece społecznej i nie przejmują się ilością dzieci. My pracujemy uczciwie i zastanawiamy się nad drugim, a ktoś inny ma na to kompletny zlew. I to jest wkurzające. Pragniesz drugiego dziecka i stajesz przed wyborem, zastanawiasz się, myślisz czy będzie Cie stać na utrzymanie dwójki dzieci. Mam wrażenie, że w naszym kraju nie będzie już lepiej, tylko wiecznie pod górkę dla przeciętnych rodzin. Oczywiście trzeba myśleć optymistycznie, ale jak słucham i patrze co rząd wyrabia rzygać mi się dosłownie chce. Gdzieś wyczytałam, że będą również oszczędzać na tych bezrobotnych, którzy chcą otworzyć własną działalność. Nawet takim nie dadzą szansy, a bezrobocie wcale nie maleje.
A innymi się nie przejmuj, bo to Wasze życie i Wasza decyzja :-) Ja już tak robie i mam gdzieś czyjeś opinie.
A innymi się nie przejmuj, bo to Wasze życie i Wasza decyzja :-) Ja już tak robie i mam gdzieś czyjeś opinie.
Ostatnia edycja: