reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Hej Nikola mam do Ciebie pytanie, bo mam podobny problem, też mam wycieki z piersi, ale tylko jak ścisne. Gin kazał mi zbadać prolaktyne ale nie pow. w którym dniu cyklu ani czy z obciążeniem. Co radziła Ci Twoja ginekolog???

Lil :* cieszę się, że o mnie pytasz. No niestety znowu się nie udało :-( @ przyszła w sobotę wieczorem, znowu spóźniona 1 dzień. I mam cykle raz 29 a raz 26 :-(

reklama
Pszczółka kochana tak mi przykro :((( Uwierz, że wiem, co czujesz, bo mi się @ właśnie rozkręca teraz. Wczoraj na papierze zobaczyłam takie maleńkie jakby niteczki - i dokładnie tak samo miałam miesiąc temu. No i dół gotowy...Teraz mi się cykl skrócił - a ja starania zaplanowałam co do dnia według dłuższego cyklu - i zadaję sobie pytanie co by było GDYBYM przytuliła się np. 2 dni wcześniej...Ale jaki to ma sens teraz tak gdybać...Pszczółka mocno przytulam!!!!!!!!!! A z tymi wyciekami z piersi to faktycznie trzeba by coś zrobić skoro Nikolaa mówi, że to alarmujące....Może powinniśmy zbadać poziom prolaktyny? Wiecie ile takie badanie kosztuje???

Nikolaa a jak u Ciebie w końcu jest????

Agnieszka27 napisz koniecznie jak się czujesz!!!!!!!

Jeszcze mam pytanko - czy owulacja może objawiać się kłuciem jajnika? Ja właśnie tak myślałam - bo wiem, że w tym miesiącu owulacja była z lewej strony i w niedziele 21.11 właśnie mnie lewa strona pobolewała - a tu się okazuje, że owulka była parę dni wcześniej. Może tak być??

Pszczółka to wspólnie zaczynamy liczyć nowy cykl...Tylko ja policzę dopiero jak się na maksa rozkręci - bo podobno od plamienia się nie liczy.

A w ogóle czy to normalne, że @ zaczyna się zawsze od plamienia parę dni (4-5). Nie mogę sobie dokładnie przypomnieć, ale wydaje mi się, że przed ciążą tak nie miałam tylko od razu normalna @.

Witam Was ciepło w ten mrozny poranek:-)

maja- kłucie jajnika może oznaczać owulację jak i bóle poowulacyjne. U mnie to objawia się w ten sposób, że najpierw pojawia się sluz płodny, a dwa dni pózniej czyli 13/14 dnia przy cyklach 29-30dn boli mnie ktoryś z jajników. Nie mogłabyś pójść na monitoring? A może testy owulacyjne by pomogły?

Pszczółka-trzymam kciuki za następny cykl:-)

Nikola- być może brak okresu spowodowany jest stresem, może jeteś teraz bardzo obiążona problemami? A co gin na to powiedział?A może to hormony?

Ja się stram nie myśleć czy przyjdzie @ za parę dni, czy też nie. Mam trochę spraw do załatwienia i w tej chwili skupiam się na tym. Co ma być to będzie.

Dziewczyny, życze Wam optymizmu, wiary i nadziei:-) I mocno Wam dopinguje! Wszystkim staraczkom na tym wątku:-D
A zaciążonym dobrego samopoczucia:-)

Ostatnia edycja:
mnie dziewczyny ginka powiedziała że to prawdopodobnie prolaktyna właśnie aże stres podnosi jej stężenia to czekam jeszcze troszkę bo poziom mojego stresu nadal jest duży, dodatkowo w 13 dniu cyklu mam zrobić usg piersi i zwykłe żeby zobaczyć jak tam w środku i czy pęcherzyk jest ale żeby to zrobić to cykl musi się zacząć cykl się zacząć czyli musi przyjść @ więc po prostu chce teraz tylko żeby przylazła wredna @ bo wtedy wróci choć nadzieja a tak to brak @ jeszcze bardziej mnie wszystko załamuje.....
pszczółeczka kazała mi zrobić bez obciążenia powiedziała że to wystarczy a prolaktynę można zrobić chyba w każdym dniu cyklu nic o tym nie wspominała i przykro mi że przyszła @
maja tak jak kala powiedziała albo owulacyjne albo po owulacyjne
kala trzymam kciuki żeby nie przylazła wredna @

Witam się i ja!
U nas właśnie zaczął padać śnieg dość mocno... Poza tym strasznie wieje i aż się nie chce wychodzić z domu...
Kala którego planujesz testować? :-D Bo to już niedługo... Fajny byś miała prezent na święta :tak: czego oczywiście Ci baaardzo życzę :-D

HEJ witam moje drogie, ależ mam do nadrobienia.
Ja już wróciłam do domu i do obowiązków, niestety...tak fajnie było leniuchować u mamy.
Dalej mam dość sporo dokuczliwych objawów w dodatku odrzuciło mnie od pieczonego a na sam zapach smażenia mnie mdli.
Maja i Pszczółka widzę, że @ przywędrowała wrrr
Kalamandyna super podejście oby tak dalej.
Nikola może akurat wyniki wyjdą dobre a nie mogła Ci dać czegoś na wywołanie?

HEJ witam moje drogie, ależ mam do nadrobienia.
Ja już wróciłam do domu i do obowiązków, niestety...tak fajnie było leniuchować u mamy.
Dalej mam dość sporo dokuczliwych objawów w dodatku odrzuciło mnie od pieczonego a na sam zapach smażenia mnie mdli.
Maja i Pszczółka widzę, że @ przywędrowała wrrr
Kalamandyna super podejście oby tak dalej.
Nikola może akurat wyniki wyjdą dobre a nie mogła Ci dać czegoś na wywołanie?

Siemka kochasneeeeeeeee witam si z wami w te mroozzny dzien ale bezsniezny u mnie a szkoda
wice ja jak nacisne edna piers to mi mlekojeszcze leci teraz jak bede w polsce lece do gina od razu bo mnie to sie podobaaaaaa jeszcze u mnie 3 albo 5 dni do @ a siusiuam jak glupia 3 razy wstawalam w nocyyy nei wim zaczne pic zurawine oze to pecherz zaczyna swoje fikolki hehehehe u mniee nic ciekawego oprocz tego ze nic mi sie nie chce jest okiiiiiiiii boje sie wyjazdu na swietqa dziewczyny 3majciek icuki za mnie bo jade samochodem 23 grudnia a wiecie co bedzie sie dzialo przed swietam na drogach wszyscy ludzie beda zjezdzac do polski czeka mni 9 godzin masakryyy
eehhh

majuniu pszczolkooooo nikusiu UDA NAM SIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE MUSI :d

kladuniu jak sie czujesz kochana
kala
agnieszka 27 smarzone powiadasz hahah o witam w klubie ja tak mialam prawie cala ciaze przezylam moze nie uwierzycie mi ale tak bylo i bylam 30 kg na plusie moja cioza to JABLKA I WODAAAAAAA KILOGRAMY JABLEK I HEKTOLITTRY WODDDYYYY

moj gin jak mnie zapytal oc jem tov mi nie uwierzyl nie jadlam szynek bleeeeeeeeeeee do dzis nie jem
nie jadlam jajek jak ktos robil jajecznice uciekalam gdzie sie daloooo tylko czasem naprawde czasem ziemniaczkiiiiiii i kalafior jeszcze nic poza tym miaalm koszmar czasem siedzialam i pplAakalam w lodowce bo nic nie jadlam mdlosci to mialam takeize myslalm ze zwroce swoje narzady hehehehe
kaluniu co u ciebie?

Hej dziewczynki!
Aga a u lekarza OK. Plamienie znów miałam w piątek, w sobotę poszłam do lekarza i jak bym nie powiedziała to by nie wiedziała że coś leciało, bo według niej wszystko jest w jak najlepszym porządku, pozamykane. Prawdopodobnie leci to z nadżerki... 14 grudnia połówkowe USG :-D Jak dzidzi będzie łaskawa to pokaże co ma między nogami :tak:
soso a nie możesz wcześniej jechać? Jak będzie taka pogoda to współczuje jazdy po polskich drogach... Z resztą w Niemczech podobno jest jeszcze gorzej... Albo Niemcy nie potrafią jeździć w tak ekstremalnych warunkach :-D W Polsce i bez śniegu są ekstremalne warunki hehe :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Soso nie strasz, że tak może być przez całą ciąże:baffled::laugh2:. Ja przed chwilą opędzlowałam cały słoik ogórków:szok:
Klaudusia a może to z szyjki tak jak u mnie, lekarz też długo nie wiedział o co chodzi a to tak mój organizm zareagował właśnie na ciąże. Pamiętam ile strachu się najadłam niepotrzebnie. Kochana jak u dzidziusia w prządku to możesz być spokojna i szczęśliwa.

Do góry