reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Bardzo mi się podoba taki wózek: wzek URBAN RIDER gboko-spacerowy - Cargo Grey - Bejbi.eu Na moje wiejskie drogi byłby w sam raz, bo koła duże i skrętna oś... Ale cena jest też ładna. Jak będzie dziewczynka to wózka nie podaruję :-D
Agnieszka a będziesz sobie badać pH? Bo wiesz w Polsce dopiero wymaz z pochwy robią pod koniec ciąży (u nas np. tak jest) a jak bakterie są to mogą powodować poronienie i wczesny poród. U nas niestety kobiety nie sprawdzają same a powinny (tak jest np. w Niemczech czy Szwecji). Wiesz jak czytałam to aż 15% przedwczesnych porodów w Polsce jest spowodowane właśnie przez infekcję bakteryjną! Szok! A wystarczy raz w tygodniu sprawdzić pH żeby szybko wykryć bakterie...
U mnie pH wyszło w normie więc nic tam nie mam ale mam zamiar teraz sprawdzać co tydzień. A tym też można sprawdzić czy wody płodowe wyciekają, bo to jest papierek lakmusowy a wody płodowe mają pH większe niż 6 więc też pokaże a jest o wiele tańsze niż te wkładki do sprawdzania wód...

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kochane!

Kala oby @ nie przyszła! Trzymam kciuki! U mnie widocznie były to bóle poowulacyjne. Teraz muszę się dowiedzieć o co chodzi z tym wyciekiem z piersi. Może kropelka przed @ jest normalna?

Aga27 witaj i odpuść sobie troszkę tych obowiązków w domku!

Klaudusia Ty też się oszczędzaj!!!

Nikolaa postaraj się odstresować jakoś....wiem, że łatwo się mówi, ale trzymam mocno kciuki za Ciebie!!

Soso kochana witaj - trzymam kciuki, żeby to fasolka u Ciebie była!!!

Ja na dobicie samej siebie zrobiłam test, bo plamienie bardzo powoli się rozwija - niestety oczywiście jedna kreska, a obiecałam sobie, że nie zrobię testu nigdy przez terminem @ - a termin mam na grudnia teoretycznie, więc to jeszcze 4 dni. Sama siebie wkręcam w jakieś schizy. Teraz zaczynam się martwić, że ten wyciek z piersi i plamienia przed @ mogą oznaczać coś niedobrego - będę pewnie o tym informacji na necie szukać. :(

Bardzo mi się podoba taki wózek: wzek URBAN RIDER gboko-spacerowy - Cargo Grey - Bejbi.eu Na moje wiejskie drogi byłby w sam raz, bo koła duże i skrętna oś... Ale cena jest też ładna. Jak będzie dziewczynka to wózka nie podaruję :-D
Agnieszka a będziesz sobie badać pH? Bo wiesz w Polsce dopiero wymaz z pochwy robią pod koniec ciąży (u nas np. tak jest) a jak bakterie są to mogą powodować poronienie i wczesny poród. U nas niestety kobiety nie sprawdzają same a powinny (tak jest np. w Niemczech czy Szwecji). Wiesz jak czytałam to aż 15% przedwczesnych porodów w Polsce jest spowodowane właśnie przez infekcję bakteryjną! Szok! A wystarczy raz w tygodniu sprawdzić pH żeby szybko wykryć bakterie...
U mnie pH wyszło w normie więc nic tam nie mam ale mam zamiar teraz sprawdzać co tydzień. A tym też można sprawdzić czy wody płodowe wyciekają, bo to jest papierek lakmusowy a wody płodowe mają pH większe niż 6 więc też pokaże a jest o wiele tańsze niż te wkładki do sprawdzania wód...

heeeeejjjjj ale temaciki ph ja sie tam nie znam mi robili lekrze sami badania i wogule sie nie przejmowalalam badaniami bo jakby cos bylo nie tak powiedzieli by mi lekarze hehehehe naszczescie ai rozwarcia wczesnie nie miala ai szyjka mi sie nie skracala niccccccc tylko moja psychika platala mifigle nic pozaaa

Klaudusia ja przez to wszystko to w ogóle o prezentach nie umiem myśleć. Coś czuję, że po prostu pójdę do prywatnego lekarza, porobię badania hormonów i już nie będzie kasy na święta. Ale może za rok na święta Maciuś będzie miał w prezencie braciszka....

Kochane dopóki mi się @ nie rozkręci na dobre to jestem w rozsypce. Dokładnie tak samo jak w ostatnim i przedostatnim cyklu. Naczytałam, się, że takie wielodniowe plamienie przed @ i wyciek z piersi nie są dobre. Szanse na ciążę nikłe, a jeśli już się uda to nie da rady bez leków podtrzymujących ciążę. Psycha mi siada. A wierzę, że od psychy najwięcej zależy właśnie.

Ostatnia edycja:
Wiesz soso ja też w pierwszej ciąży tak się nie przejmowałam. Nawet nie ruszało mnie to, że szyjka jest krótka i mogę wcześniej urodzić! Gorzej właśnie jest teraz - jak pojawiły się plamienia i szukasz co to może być, czym spowodowane, co może grozić... Wogóle jak komplikacje się pojawiają to chyba każda kobieta boi się o dziecko! Jak ja bym chciała cieszyć się w pełni z ciąży...
Maja mogę Ci zaproponować coś fajnego i niedrogiego dla Maciusia! Ostatnio słyszałam właśnie super opinie na temat tego autka i postanowiłam Wikiemu kupić! Będzie to prezent na 6 grudnia, bo na 24 mam już sanki przecież... Wklejam link: WADER 65000 ZABAWKI GIGANT AUTO TRUCK WYWROTKA (1335534481) - Aukcje internetowe Allegro

Klaudusia prezent super - właśnie o czymś takim myślałam, ale Maciuś takimi samochodami w ogóle się nie bawi, więc nie wiem. Jak tylko się nowy cykl zacznie to się ogarnę i pomyślę. Ale dzięki kochana za podpowiedzi :)

Wiesz soso ja też w pierwszej ciąży tak się nie przejmowałam. Nawet nie ruszało mnie to, że szyjka jest krótka i mogę wcześniej urodzić! Gorzej właśnie jest teraz - jak pojawiły się plamienia i szukasz co to może być, czym spowodowane, co może grozić... Wogóle jak komplikacje się pojawiają to chyba każda kobieta boi się o dziecko! Jak ja bym chciała cieszyć się w pełni z ciąży...
Maja mogę Ci zaproponować coś fajnego i niedrogiego dla Maciusia! Ostatnio słyszałam właśnie super opinie na temat tego autka i postanowiłam Wikiemu kupić! Będzie to prezent na 6 grudnia, bo na 24 mam już sanki przecież... Wklejam link: WADER 65000 ZABAWKI GIGANT AUTO TRUCK WYWROTKA (1335534481) - Aukcje internetowe Allegro

ooh prezenty co do prezentu ja juz mam dla mojej kupilam jej autoooooo audi na pilota ktroym ja steruje ona siedzie a ja kieruje bomba zlozylam sie z siostra bo to drogi interes AUDI TT Coupe + PILOT. NAJNOWSZY MODEL. HIT 2010 ! (1323676258) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Maja ale lekarz widział pęcherzyk!!!! Może po prostu jest tak, że nie pęka i wtedy pójdziesz na monitoring i on Ci da odpowiednie leki żeby pęcherzyk pękł i na podtrzymanie! Myślę, że u Ciebie to tylko kwestia jednego takiego monitorowanego cyklu i będzie dzidzi!!!:tak: Przecież masz już Maciusia! Bez żadnych problemów przecież się znalazł w brzuszku! Nie załamuj się kochana! Uwierz niektórzy mają gorzej... Poczytaj tylko forum...
A na tym aucie dziecko może siadać i jeździć i to jest super zabawa, bo ty go możesz nawet ciągnąć za sznurek! Albo może się same odpychac nogami... Jak Wiki będzie go miał to powiem dokładnie jak zareagował na niego.
Hej Agnieszka! U nas już stoi świecznik adwentowy w oknie więc powoli czuć że święta się zbliżają :tak:

Do góry