reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Ja czułam że będzie dziewczynka, to wszyscy mi mówili "chłopak będzie, Szymek!" ;D A ja zawsze mówiłam "a co jak dziewczynka będzie?" i jednak dziewczynka, Olivcia się urodziła :) A teraz bym Szymka chciała. I tak jak mówię, nie chcę dużej różnicy wieku.. Im później, tym mała bardziej się będzie buntować.. Tak mnie się zdaje..

Kochane, od tego przeziębienia mnie głowa rozbolała.. Heh.

reklama
Wiatm dziewczyny właśnie wróciłam ze szpitala od taty już lepiej na szczęście...

co do szkoły to ja studiów nie skończyłam zaczęłam socjologię na UJ, ale to nie był kierunek dla mnie i po roku zrezygnowałam potem moje życie się tak potoczyło że zabrakło czasu na studia... ale ja myślę że tak sie miało ułozyć bo jakby studiowała to bym nie poznała męza moje życie by inaczej wyglądało i nie wiem czy by mi się ono podobało... chciałbym jeszcze iść na studia i może pójdę jak w końcu się zdecyduje co bym chciała w życiu robić hihihhihihihihi na naukę nigdy nie za późno.....

wiecie co zrobiłam sobie test owulacyjny bo śluz mam taki lepki lekko rozciągliwy i pokazała się druga kreska ale nie takiego samego koloru czy to znaczy że się zbliża owulacja????? bo może mi sie coś tak bardzo po przesuwało????? jak myślicie??????

Ja czułam że będzie dziewczynka, to wszyscy mi mówili "chłopak będzie, Szymek!" ;D A ja zawsze mówiłam "a co jak dziewczynka będzie?" i jednak dziewczynka, Olivcia się urodziła :) A teraz bym Szymka chciała. I tak jak mówię, nie chcę dużej różnicy wieku.. Im później, tym mała bardziej się będzie buntować.. Tak mnie się zdaje..

Kochane, od tego przeziębienia mnie głowa rozbolała.. Heh.

ja chcialabym drugą córeczkę, ale będę wdzięczna i za synka :) dla mnie w sumie to bez różnicy i tak będę kochala :-)

Wiatm dziewczyny właśnie wróciłam ze szpitala od taty już lepiej na szczęście...

co do szkoły to ja studiów nie skończyłam zaczęłam socjologię na UJ, ale to nie był kierunek dla mnie i po roku zrezygnowałam potem moje życie się tak potoczyło że zabrakło czasu na studia... ale ja myślę że tak sie miało ułozyć bo jakby studiowała to bym nie poznała męza moje życie by inaczej wyglądało i nie wiem czy by mi się ono podobało... chciałbym jeszcze iść na studia i może pójdę jak w końcu się zdecyduje co bym chciała w życiu robić hihihhihihihihi na naukę nigdy nie za późno.....

wiecie co zrobiłam sobie test owulacyjny bo śluz mam taki lepki lekko rozciągliwy i pokazała się druga kreska ale nie takiego samego koloru czy to znaczy że się zbliża owulacja????? bo może mi sie coś tak bardzo po przesuwało????? jak myślicie??????

tak może zbliżać się owulacja:)

O kurczaki! dziewczyny,ale naklikalyscie!!:szok:
Wszystko przeczytalam na raz i mi sie troche poplatalo:-D
W poniedzialek wyslalam mojej mamie kartke siateczna z informacja;-),
test z 2 krechami i trampki dla noworodka:tak:
ciekawe jak zareaguje,na pewno sie poplacze...jejku,jak dobrze maja niektore z Was,
ktore mieszkaja niedaleko swoich mam...ech!!strasznie mi tego brakuje...
i jest mi coraz smutniej,ze zdecydowalam sie wyjechac,ale w sumie TU poznalam mojego Slowaka,z ktorym po 1 miechu znajomosci,
zadecydowalismy,ze chcemy miec dziecko..i tak sie stalo:-D
po 2 miesiacach bylam juz w ciazy,zaraz po odstawieniu tabletek.
Joann macie szczurki?ja tez mialam Leona,byl cudowny,jak piesek,ale minusem bylo to,ze nam kable przegryzal.Jakiej muzyki sluchasz,czyzby reggae?
KlaudusiaWiki ma rowerek po Tobie tzn,ma Reksia??;-)ja mialam taki pomaranczowy rowerek!a potem wigry 3:tak:Pisalas,ze nie mozesz sie przytulac,dlaczego?/ja jestem w 4 tg,czy ja tez nie moge,jest to ryzykowne do 10 tc?
Nikolaa wspolczuje z powodu taty,dobrze ,ze juz jest lepiej,pozdrowienia dla Niego!!
Maja Kala ma racje,nigdy tak naprawde ,nie ma wlasciwego momentu na dzidziusia...zawsze jest COS:-( Dlatego trzeba sluchac serduszka,nie rozumu :tak:
Kala i Maja jejku. ja tez sie czuje jak staruszka,ciagle cos mnie boli ,albo dokucza, ciagle chodze do lekarza,az sie pielegniarki ze mnie smieja..a teraz mnie zobacza tam
jeszcze czesciej:-Dmusze chyba zaczac uprawaic jakis sport,wczesniej trenowalam Capoeire i mniej mi rzeczy dolegalo...ale bylam tez mlodsza...
Agnieszka27 ale jestesmu blisko siebie!!2 tygodnie roznicy,hehe.
Soso,ale masz mlodego tate!!:szok:tylko 10 lat starszy ode mnie !!!!Jestes taka mloda,wszystko przed Toba,zdazysz jeszcze pojsc na Twoje upragnione studia!!!
ja zdawalam na psychologie ,ale sie nie dostalam,bylo 27 ludzi na jedno miejsce:no:
Ale skonczylam studia jako pedagog resocjalizacyjny:tak:i trafilam tym w dziesiatke, po prostu kocham te profesje!Zycze Ci otuchy i samozaparcia, a tym eks,to sie w ogole nie przejmuj i spisz go na straty;-)

Igasia hej!
Wiki ma po mnie rowerek taki zwykły na dwóch kółkach z doczepianymi bocznymi. Nie ma takich bajerów jak te teraz ale będzie w sam raz na te wakacje i pewnie następne. ja nie mogę się przytulać dlatego, że mam krótką szyjkę i w 15tc leżałam w szpitalu, bo plamiłam.
A teraz usiadłam na kibelek i coś zaczęło kapać!!! Nie wiem co o tym myśleć czy to czasem nie są wody. Może taki śluz wodnisty po nocy się zrobił... Ech zobaczymy jak będzie w dzień... Jak nie jedno to drugie...

hej, jeju tgyle naskrobalyscie ze hoho :O

Igasia mama bedzie przeszczesliwa!
Reggge nie slucham, ale ten jeden kawalek bardzo mi jakos w pamieci utkwil, nalezy powtarzac jak mantre ;]
mamy podobna profesje, ja rowniez po pedagogice, tylko opiekunczo-wychowawczej, chcialam tutaj pojsc na przedszkolne, moze zczasemmi sie uda, a jak niei kiedyswrocimy to podyplomowke zrobie! nie pracuje zawodowo, nie mamy takiej mozliwosci ze wzgledu na dziwny tryb zmianowy meza, no i rodziny brak, procz brata wderby....gdybym pracowala to na opiekunke szlo by masa kasy, poza tym Ala jestdzieckiem wrazliwym emocjonalnie i bylby to ciagly ryk....ona nie tolerowala innych ludzi niz my do roku, teraz jest o niebo lepiej...

Klaudusia moja nietolerujerowerow,nie lubi na niczym siadac ;] w aptece powinni miec takie paski spraswdzajace wyciek wod, oby to tylko sluz!

Nikolaa jesli testowa jestciut bladsza lub sa indentyko to nalezy odczekac 12h i dzialac ;]powodzenia

soso zycze powodzenia w realizacji marzen

IzulQa kurujsie!

dla pozostalych :*

kurde boli mnie cycek, kolana, a na dokladke moj sluz gesty jak smalec :O

milego dnia :*

Hej dziewczyny! Wczoraj wciąż się zbierałam, żeby poodpisywać, ale plecy mi tak dokuczały, że nerw mnie nie opuszczał. Dziś moje zgięcie jak chodzę jest jakby ciut mniejsze, ale to dopiero rano i plecy mam wypoczęte. Już mnie boli cała kość ogonowa i to promieniuje na podbrzusze - więc schizuję, że może coś tam się dzieje. Ale sama potem sobie za te schizy podziękuję jak @ przyjdzie :((

xxxIzkaxxx Ty pisałaś, że u Ciebie nic nie wyszło, bo nic nie czujesz - ale jak patrzyłam na suwaczek to Ty masz jeszcze wcześniejszy dzień cyklu ode mnie i wcale nie musisz mieć jeszcze objawów kochana. Ale rozumiem, że się boisz nastawić pozytywnie, żeby się potem nie rozczarować - ja też tak mam. Każda ciąża jest inna i niektóre mają podobno tylko dwa objawy: zatrzymanie @ i poród. Więc nie ma co się porównywać do typowych objawów. Ja też nic nie mam. Ani cycki nie bolą, ani brzuch, ani w ogóle nic.

Soso trzymam kciuki, żeby Twoje plany naukowe się powiodły :))) Ja też marzę o jakiś kolejnych kursach, studiach - nie wiem czym tam jeszcze - wiem, że moje studia były w ogóle nieprzemyślane, po maturze pojechałam na rok do Niemiec, miałam kontrakt do sierpnia - a wszelkie egzaminy na studia były w czerwcu - więc nie miałabym się jak przygotować na inny kierunek - więc tak bez nauki spróbowałam właśnie zdać na germanistykę i jako tako się udało - ale wcale nie wiązałam z tym kierunkiem swojej przyszłości i teraz mam za swoje, że nie wiem jak moja kariera ma wyglądać. No nic trzymam za Ciebie kciuki!!!!!!

Nikolaa - to jak to jest u Ciebie - nie miałaś @ i już kolejna owulacja????

Klaudusia
na spokojnie - jak się boisz to pędem do szpitala, ale może to kropelki moczu kapały? Albo właśnie śluz jakiś rzadzszy? Trzymam kciuki za Ciebie!

Joann - wstaw sobie jakiś suwaczek to będziemy wiedziały co u Ciebie - który moment cyklu masz teraz??

Igasia szczęściara z Ciebie, że tak szybko się udało :)) A ile Ty masz lat, że ciągle piszesz, że taka stara jesteś???? A z tym sportem to masz rację, trzeba ćwiczyć to się mniej skrzypi :))

Nikolaa właśnie wyczytałam na innym wątku, że testy owulacyjne wykrywają hormon ciążowy hcg - i dlatego ta kreska się pojawiła może u Ciebie - jakoś nie chce mi się wierzyć, że bez @ masz już kolejną owulację.

Ostatnia edycja:
No u mnie się uspokoiło. W sumie jakby to były wody to w papier wsiąkały by jak woda a to nie wsiąkało tylko zatrzymało się na pierwszej warstwie więc pewnie to rzadki śluz. Tak myślę, że to może po luteinie tak się robi, bo biorę dopochwowo i mogą być większe i rzadsze upławy. Nie wiem sama. W sobotę idę do lekarza więc wszystkiego się dowiem.

Klaudusia jak się zatrzymało na papierze to na pewno śluz. A zresztą jak mi wody odchodziły to na początku różowe były. Nie martw się kochana, myślę o Tobie!!!!!

Sama się właśnie zdenerwowałam - mama miała być u mnie po 12, żeby wziąć Maciusia na spacer, ale okazało się, że dziś i jutro musi zostać w pracy do 15 :( Maciuś musi na dwór wyjść, bo inaczej masakra, a jak ja mam iść z tymi plecami :( Załamałam się i będę teraz ryczeć znowu.

Dziewczyny tak mnie dziś jeszcze kość ogonowa zaczęła boleć, teraz trochę zdenerwowana jestem i sobie wmawiam, że to podbrzusze mnie boli :( Jednak nie chcę schizować, bo bardzo się boję rozczarowania :( I jeszcze dziś sama w domu zamknięta z dzieckiem, które chce iść dada - sama będę co najmniej do 16.30 :(((((((((((((((

Ostatnia edycja:
reklama
maja Wim coś o takim bólu ja mam dyskopatie rok temu dysk mi wypadła myślałam ze zejdę z tego świata tak bolało niestety kręgosłup to straszne cholerstwo jak boli to tragedia współczuję ci i żeby szybko przeszło :*... a co do mojego @ to nie ma może mi się tak wszystko poprzestawiało że teraz mam dopiero @ podobno tak czasem jest już jestem głupia miałam iść wczoraj na badania ale prolaktyna podobno sie też podnosi przy stresie i nie chciałam zafałszować wyniku.... wiec jutro pójdę

Kladusia to pewnie śluz jak bierzesz jeszcze luteinę to na pewno ona rozrzedziła ci śluz

Igasia mam na pewno się popłacze super prezent świateczny

Ostatnia edycja:
Do góry