reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Wiesz Aga ja w pierwszej ciąży poczułam kopniaki w 16tc a teraz takie już wyraźniejsze w 15tc. A tak pierwszy raz w drugiej ciąży to w 13tc ale to były takie jednorazowe i później ze dwa dni cisza i później znów kilka razy i znów cisza. Dziś czuję codziennie rano i wieczorem, w południe rzadziej, bo coś się robi to nie zwraca się tak uwagi ale też się odezwie. W nocy jest cisza... Jak popukam rano w brzuszek gdzie siedzi to mi odpuka! Wczoraj się tak bawiłam :-D Ale to fajne jeszcze :-D
Oj te tygodnie lecą lecą. Brzuchol mi wywalił a to dpoiero koniec 4 miesiąca... Już czuję go na udach :baffled:
Nigdy nie zapomnę jak Wiki wywalał dupsko zawsze po lewej stronie mojego brzucha :-D Ewidentnie było widać że to dupeczka hehe :-D

reklama
Ja pamiętam, że Diana w brzuszku najaktywniejsza była w kościele, jak tylko grały organy ona dawała czadu. Teraz na odwrót jak tylko zasiada w ławce to szykuje się do spania.
U mnie miesiąc drugi i jojoj, nie wyobrażam sobie jak to dalej będzie. Mam taki apetyt, że coś okropnego, ciężko się pohamować bo zaczyna wtedy mulić. Może dlatego, że znacznie przytyłam lekarz kazał mi zrobić teraz tą glukozę. Postanowiłam już kupić spodnie ciążowe bo w takim tempie nie wyrobie na kupowanie coraz to większych rozmiarów.
Cudownie piszesz o tych kopniakach już nie mogę się doczekać

Aga znacznie to czyli ile?! Ja przytyłam 2 kg od początku do 15tc a myślałam że więcej! Przecież też jadłam jak opętana!
Ja spodni nie kupowałam, bo w pierwszej ciąży miałam jedne i wcale w nich nie chodziłam, bo mnie bardzo wkurzał ten pasek na brzuch. Nie dość, że uciskał to się zsuwała paskuda! Ja chodzę w dresach a na wyjście mam tą sukieneczkę co wtedy zamówiłam.

Klaudusia nie wiem ile teraz ważę, ale ja ogólnie ostatnio przytyłam. A nie posiadam wagi i raczej staram się jej unikać. Kartę ciąży będę miała zakładaną za trzy tyg więc trzeba będzie wejść.
Ja w domu też w dresach tylko jak Diankę do przedszkola i na zakupy to muszę mieć co na tyłek włożyć.
Ty jesteś szczuplutka to i szybciej Ci brzuszek widać, ja zanim będzie widać, że to ciąża a nie kolejny kilogram nadwagi troszkę poczekam.

Przecież ty też jestes szczupła. Ja to skóra i kości byłam więc w 8tc już było widać, że coś jest na rzeczy przez to, że dużo jadłam i brzuch mi od razu wylazł od żarcia i wzdęć :-/
A wczoraj mojego męża szczerość mnie dobiła. Stanął za mną i mówi: Ej tobie to na prawdę zginęły wcięcia i jesteś jakby dwie dechy przyłożył po bokach!!! Wrrr... pocieszające... Niestety taka jest prawda... Wszystko poszło w boki, uda i tyłek a nie w brzuch...

Ostatnia edycja:
Agniesia hej!
A ile jeszcze przed Tobą!!! :-p Zachcianki, kopniaczki maluszka, ból pleców pod koniec ciąży... Żyć nie umierać!!!! :-D
Izulqa a mogą być w sosie pomidorowym? bO przed chwilą zalałam sosem :-D

Mogą ;D Mniam.. Wiecie co? Może to śmieszne.. Ale kocham wszystko co pomidorowe. Potrafie zjeść słoik przecieru pomidorowego ;DDDD

Kochane, przeziębienie mnie zbiera.. Mój w pracy.. Mała śpi.. Ja też sobie uciełam drzemkę, tak żeby nikt nie wiedział, a tu Mój napisał eska "pewno śpisz kochanie". Aż tak miło się robi jak facet zna trochu kobiete ;DD

Wiecie, może i za wcześnie na objawy, ale nie udało się.. Bo ani mnie nie muli, ani nie odrzuca od kawy, ani apetyt nie jest większy, nic, kompletnie nic.. Brzuch ino boli, ale to bardziej od wzdęć i zatwardzenia bo przylazło do mnie heh ;/ chyba za dużo czekolady jem ;D

Ostatnia edycja:
Klaudusia widziałam ten piękny brzuszek. A wzdęcia to mam masakra, gazy że ło matko aż mi córka czasem uwagę zwraca.
Izulqa jak Ci przeziębienie łapie to wskakuj do wyra, ja się męczyłam dwa tygodnie takie teraz wirusy szaleją.

izulqa zapraszam! Mam cały garnek zrobiony! Wczoraj zrobiłam kurczaka i też był pycha! Miał być na dwa dni ale mąż w nocy ma zachcianki :-D

Klaudusia widziałam ten piękny brzuszek. A wzdęcia to mam masakra, gazy że ło matko aż mi córka czasem uwagę zwraca.
Izulqa jak Ci przeziębienie łapie to wskakuj do wyra, ja się męczyłam dwa tygodnie takie teraz wirusy szaleją.

Nom, wiem właśnie. Ciągle ktoś choruje. Leżałam leżałam ;D Nie umiem długo wyleżeć hehe

reklama
Do góry